Del køb med din familie

Som familiemedlem har du med det samme adgang til køb, som andre familiemedlemmer deler med hinanden. Du kan hente deres køb på dine enheder, når du vil. På samme måde kan du give andre familiemedlemmer adgang til dine køb. Du kan skjule individuelle køb, som du ikke vil dele med andre familiemedlemmer.

Før du kan dele familiekøb skal du melde dig ind i en familie.

Se og hent køb foretaget af andre familiemedlemmer

1. Gå til afsnittet Købt i iTunes Store, App Store eller iBooks Store.

2. Klik på dit navn (iTunes Store eller iBooks Store), eller klik på Mine køb (App Store) ud for Købt i nærheden af det øverste venstre hjørne, og vælg derefter et familiemedlem for at se deres køb.

3. Hent de emner, du er interesseret i.

Når et familiemedlem foretager et køb, debiteres det direkte til familiearrangørens konto. Når emnet er købt, bliver det føjet til kontoen for det familiemedlem, der har foretaget købet, og derefter delt med resten af familien. Hvis arrangøren på et tidspunkt stopper Familiedeling, beholder de enkelte personer de emner, de selv har valgt at købe – selv hvis det er arrangøren af familien, der har betalt for dem. Der findes oplysninger om køb af opgraderet iCloud-lagringsplads i Administrer iCloud-lagringsplads.

Skjul et køb for andre familiemedlemmer

Du kan vise eller skjule dine egne individuelle køb fra iTunes Store, App Store og iBooks Store, så de ikke er tilgængelige for andre familiemedlemmer.

1. Gå til afsnittet Købt i iTunes Store, App Store eller iBooks Store.

2. Gør et af følgende:

• I iTunes: Vælg den type indhold, du vil skjule, anbring markøren over det emne, du vil skjule, og klik derefter på knappen Fjern .

• I App Store: Ctrl-klik på det emne, du vil skjule, og vælg derefter Skjul køb på genvejsmenuen.

• I iBooks: Anbring markøren over det emne, du vil skjule, og klik derefter på knappen Fjern .

Hold op med at skjule et køb

Du kan vise individuelle køb fra iTunes Store, App Store og iBooks Store, som du har skjult, så de bliver tilgængelige for andre familiemedlemmer.

1. Gå til afsnittet Kontooplysninger i iTunes Store, App Store eller iBooks Store.

• I iTunes: Vælg Konto > Vis min konto (eller Konto > Log ind).

Åbn iTunes for mig

• I App Store: Vælg Butik > Vis min konto. Hvis du ikke kan se menukommandoen, skal du vælge Butik > Log ind.

Åbn App Store for mig

• I iBooks: Vælg Butik > Vis mit Apple-id. Hvis du ikke kan se menukommandoen, skal du vælge Butik > Log ind.

Åbn iBooks for mig

2. Rul ned til iTunes i afsnittet Cloud (iTunes Store eller iBooks Store) eller Skjulte emner (App Store), og klik derefter på Administrer til højre for Skjulte køb.

3. Gør et af følgende:

• I iTunes: Vælg den type skjult indhold, du vil vise, anbring markøren over det emne, du vil vise, og klik derefter på knappen Skjul ikke ud for emnet.

• I App Store: Find det emne, du vil vise, og klik derefter på knappen Skjul ikke ud for emnet.

• I iBooks: Find det emne, du vil vise, og klik derefter på knappen Skjul ikke ud for emnet.

Ophæv deling af dine køb

1. Vælg Apple > Systemindstillinger, og klik derefter på iCloud.

Åbn iCloud for mig

2. Klik på Administrer familie, klik på dit navn til venstre, og fravælg derefter “Del mine køb” i højre side.

Del køb vha. et andet Apple-id

Du kan ændre det Apple-id, du bruger til de køb i iTunes Store, App Store og iBooks Store, som du deler med din familie. Du kan ændre dette Apple-id én gang for hver 90 dage. Din familie vil kun kunne hente musik, film, tv-udsendelser, bøger og programmer, der er købt med dit nye Apple-id. Emner, som de har hentet tidligere, holder muligvis op med at fungere, indtil de er købt igen.

1. Vælg Apple > Systemindstillinger, og klik derefter på iCloud.

Åbn iCloud for mig

2. Klik på Administrer familie, klik på dit navn til venstre, klik på Skift til højre og følg derefter instruktionerne på skærmen.

Når du har ændret Apple-id, modtager din familie en e-mail med en meddelelse om ændringen.

Bemærk: For at kunne dele køb skal familiemedlemmerne være i det samme iTunes Store-land. Hvis et familiemedlem ændrer sit land eller område for iTunes Store, mister personen muligvis adgangen til andre familiemedlemmers køb, og installerede programmer, der er delt fra andre familiemedlemmer, kan måske ikke bruges. Du kan finde flere oplysninger i Apple-supportartiklen Skift land eller område for iTunes Store.