Slå ord op

Du kan hurtigt slå definitionen på et ord eller udtryk op, mens du arbejder i programmer eller surfer på websider.

Vinduet Slå op viser ordbogs- og synonymordbogsdefinitioner for et ord.
  • Slå et ord op: Ctrl-klik på ordet eller frasen (i nogle programmer skal du muligvis vælge ordet eller frasen først), og vælg derefter Slå op på genvejsmenuen. Eller tryk på ordet eller udtrykket med tre fingre (hvis denne bevægelse er valgt i vinduet Pegefelt).

Hvis pegefeltet understøtter hårdt klik, kan du indstille Slå op-bevægelsen til at bruge dette i stedet for et tryk. (Du klikker hårdt ved at trykke med et hårdt tryk, indtil du mærker et dybere klik).

• Se hele definitionen: Klik på linket “mere” efter den korte definition.

• Se ordet i programmet Ordbog: Klik på Åbn i Ordbog.

• Se flere oplysninger: Klik på en kategori, f.eks. Viden eller Film, nederst i vinduet Slå op, eller skub til venstre eller højre på pegefeltet.

• Tilføj eller tilpas ordbogskilder: De ordbogsdefinitioner, du ser, varierer i forhold til de kilder, der er tilgængelige i indstillingerne til Ordbog. Klik på Konfigurer ordbøger for at tilføje eller tilpasse kilder. Vælg eller fravælg kilder i indstillingerne til Ordbog. Du kan vælge indstillinger til en valgt kilde, f.eks. hvordan du viser udtale, eller hvilke sprogversioner af Wikipedia der skal søges i.

Tip: Når Spotlight-forslag er slået til, kan nogle programmer, f.eks. Mail, Beskeder og Noter, indramme et emne (f.eks. et navn på en kunstner, et sted eller en filmtitel) i teksten eller gøre det til et link for at vise, at der er flere tilgængelige oplysninger. Klik på pilen eller linket for at læse mere i vinduet Slå op. Dine beskeder, e-mails og andet indhold sendes ikke til Apple. Kun de emner, der identificeres som Slå op-stikord og tilhørende brugsdata kan blive sendt.