Kamerafunktioner i iPhone 11 og iPhone 11 Pro

Læs mere om QuickTake, ultravidvinkelkameraet, Nat-tilstand og andre nye kamerafunktioner i iPhone 11 og iPhone 11 Pro.

Sådan optager du video med QuickTake

iPhone 11 og iPhone 11 Pro har QuickTake, som er en ny funktion, der gør det muligt at optage videoer uden at skifte kamerafunktion.

Hold fingeren på udløseren for at optage en video

Når du åbner appen Kamera, ser du standardfunktionen for foto. Tryk på udløserknappen  for at tage et billede. Tryk på pilen  for at justere indstillinger som blitz, Live Photos, timer og meget mere.

Hvis du vil optage en hurtig video, skal du trykke på udløserknappen og holde den nede.* Slip derefter knappen for at stoppe optagelsen.

Skub til højre for at fastlåse optagelsen

Hvis du vil fortsætte med at optage video uden at skulle holde knappen nede, skal du skubbe udløserknappen til højre og slippe den. Når videooptagelse er låst, vises en udløserknap til højre. Tryk på den for at tage et foto, mens der optages video. Tryk på optageknappen, når du er klar til at stoppe optagelsen.

Skub til venstre for billedserier

Skub optageknappen til venstre, og hold den nede for at tage en billedserie. Giv slip for at stoppe.

* Hvis du vil optage længere videoer med mulighed for at tilpasse opløsning, stereolyd og lydzoom, skal du skifte til videofunktionen.

Se mere med ultravidvinkelkameraet

Den nydesignede kameragrænseflade i iPhone 11 og iPhone 11 Pro bruger det nye ultravidvinkelkamera til at vise dig, hvad der sker uden for billedet. Tryk på .5-knappen for at skifte til ultravidvinkelkameraet og tage et billede af alt det, din iPhone kan se.

Sådan tager du billeder ved svag belysning med Nat-tilstand

iPhone 11 og iPhone 11 Pro slår automatisk Nat-tilstand til, når kameraet registrerer omgivelser med svag belysning. Symbolet for Nat-tilstand  øverst på skærmen bliver gult, når funktionen er aktiv.

Afhængig af hvor mørke omgivelserne er, kan din iPhone tage et billede med Nat-tilstand hurtigt, eller den kan forlænge lukkerhastigheden til flere sekunder. Et nummer, der vises ved siden af symbolet for Nat-tilstand, angiver, hvor lang tid billedoptagelsen vil tage.

Tryk på symbolet for Nat-tilstand for at eksperimentere med længere billedoptagelser i Nat-tilstand. Brug derefter mærket oven over udløserknappen for at vælge mellem Auto og Maks. Auto lader kameraet bestemme, hvor lang tid billedoptagelsen tager, mens Maks. tager det længste billede i Nat-tilstand. Når du tager billedet, bliver mærket til en timer, der tæller ned for lukkertiden. Sørg for at stå stille, indtil billedet er taget.

Få dine billeder og videoer til at se helt rigtige ud

Appen Fotos i iOS 13 giver dig endnu større kontrol over redigeringen. Nu kan du justere intensiteten på alle redigeringsværktøjer og filtre. Du kan også redigere videoer med de samme værktøjer, du bruger til fotos – beskære, dreje, anvende filtre og meget mere. Læs mere om redigering af fotos på din iPhone.

Gå nye veje med dine portrætter

De nye kamerasystemer i iPhone 11 og iPhone 11 Pro gør funktionen Portræt endnu bedre. Den nye effekt High Key-belysning – Mono giver dig fotos i studiekvalitet, og funktionen Portræt fungerer med alt det, du elsker at tage billeder af, inklusive kæledyr.