Om kamerafunktionerne på din iPhone

Læs om Fotostile, QuickTake, Action-funktionen, ultravidvinkelkameraet og andre kamerafunktioner på din iPhone.

Lås udseendet med Fotostil

Med Fotostile på iPhone 13, iPhone SE (3. generation) og nyere modeller kan du tilpasse udseendet af dine billeder i appen Kamera. Vælg en forudindstilling – Intens kontrast, Livlig, Varm eller Kølig. Hvis du vil, kan du finjustere endnu mere ved at justere indstillingerne for Tone og Varme. Indstil formatet én gang for at bruge din foretrukne stil, hver gang du tager et billede med funktionen Foto.

iPhone viser appen Kamera med fire personer i søgeren

Indstil en Fotostil

Når du åbner appen Kamera den første gang, skal du trykke på Indstil for at vælge din Fotostil. Skub gennem de forskellige formater, og tryk på Brug [stilnavn] på den forindstilling, du kan lide.

Sørg for at indstille en stil, før du begynder at tage billeder. Du kan ikke føje en fotostil til et billede, efter at du har taget billedet.

Skift Fotostil

Vil du vælge en anden Fotostil? Du skal blot åbne appen Kamera, trykke på pilen og trykke på Fotostile . Standardindstillingen Standard er et afbalanceret og naturtro format, som ikke kan tilpasses. Du kan dog skubbe til venstre for at se andre forudindstillede stile, som kan tilpasses. Tryk på Tilpas for at justere Tone og Varme i det valgte format.

Tag nærbilleder med makrooptagelse af billeder og video

På iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max introduceres makrofotografering med det nye ultravidvinkelkamera med avancerede linser og autofokus, der giver imponerende nærbilleder med skarp fokus fra en afstand på helt ned til 2 cm. iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max kan også optage makrovideoer, herunder i slowmotion og tidsforløb.

Makrooptagelse med funktionerne Foto og Video sker automatisk. Du skal blot flytte din iPhone tæt på motivet. Så skiftes der automatisk til ultravidvinkelkameraet, hvis det ikke er valgt, og motivet er stadig i billedet. Hvis du vil optage makrovideo i slowmotion eller tidsforløb, skal du vælge Ultravidvinkelkamera (0,5x) og gå tættere på motivet.

Du vil måske bemærke, at appen Kamera skifter til Ultravidvinkelkamera, når du flytter din iPhone tættere på eller længere væk fra motivet. Du kan styre automatisk skift til makrooptagelse ved at gå til Indstillinger > Kamera og derefter slå Makrobetjening til. Med Makrobetjening slået til, viser appen Kamera en makroknap , når din iPhone er inden for makroafstand fra et motiv. Tryk på makroknappen for at slå automatisk makroskift fra, og tryk på den igen for at slå automatisk makroskift til igen.

Hvis du slår Makrobetjening til, aktiveres automatisk skift til makrooptagelse, næste gang du bruger kameraet inden for makroafstand. Hvis du vil bevare din indstilling for Makrobetjening mellem kamerasessioner, skal du gå til Indstillinger > Kamera > Bevar indstillinger, og slå Makrobetjening til.

Sådan optager du video med QuickTake

Du kan bruge QuickTake til at optage videoer uden at skifte fra fototilstand. QuickTake er tilgængelig på iPhone XS, iPhone XR og nyere.

iPhone med en visning af en video, der optages med QuickTake

Hold fingeren på udløseren for at optage en video

Når du åbner appen Kamera, ser du standardfunktionen for foto. Tryk på udløserknappen for at tage et foto. Tryk derefter på pilen for at justere indstillinger som blitz, Live Photos, timer og mere.

Hvis du vil optage en QuickTake-video, skal du trykke på udløserknappen og holde den nede.* Slip knappen for at stoppe optagelsen.

Med iOS 14 og nyere versioner kan du holde en af lydstyrkeknapperne nede for at optage en QuickTake-video. Hvis du har aktiveret Brug Lydstyrke op til fotoserie, kan du bruge knappen Lydstyrke ned til at optage en QuickTake-video.

Skub til højre for at fastlåse optagelsen

Hvis du vil fortsætte med at optage video uden at skulle holde knappen nede, skal du skubbe udløserknappen til højre og slippe den. Når videooptagelse er låst, vises en udløserknap til højre. Tryk på udløserknappen for at tage et billede under videooptagelse. Tryk på optageknappen, når du er klar til at stoppe optagelsen.

Skub til venstre for billedserier

Skub udløserknappen til venstre, og hold den nede for at tage en billedserie. Giv slip for at stoppe.

Med iOS 14 og nyere versioner kan du optage en billedserie ved at trykke på knappen Lydstyrke op. Du skal blot gå til Indstillinger > Kamera og slå Brug Lydstyrke op til Serie til.

* Hvis du vil optage videoer med mulighed for at tilpasse opløsning, stereolyd og lydzoom, skal du skifte til videofunktionen.

Action-funktionen er aktiveret i appen Kamera.

Optag mere stabil video med Action-funktionen

Med Action-funktionen på iPhone 14- og iPhone 14 Pro-modellerne kan du optage jævn håndholdt video, selv når du bevæger dig meget.

1. Åbn appen Kamera, og skub til funktionen Video.
  2. Tryk på knappen for at aktivere Action-funktionen.
  3. Tryk på udløserknappen, og optag din video.

Action-funktionen fungerer bedst med masser af lys, og hvis det er for mørkt, vises "Der kræves mere lys" på kameraet. Du kan ændre dine indstillinger, hvis du vil bruge Action-funktionen ved svag belysning.

1. Tryk på Kamera i appen Indstillinger.
  2. Tryk på Optag video.
  3. Slå Action-funktion ved dårligere lys til.

Action-funktionen kan optage video i enten 1080p eller 2,8k opløsning med op til 60 billeder i sekundet. Den understøtter Dolby Vision HDR eller, på iPhone 14 Pro-modeller, Apple ProRes-videoformater.

Juster fokus og eksponering

Inden du tager et foto, indstiller kameraet automatisk fokus og eksponering, og ansigtsgenkendelse balancerer eksponeringen på tværs af flere ansigter. Du kan bruge kontrollen til kompensation for eksponering til nøjagtigt at indstille og låse eksponeringen for efterfølgende billeder.

Du skal blot trykke på pilen , derefter på og justere dit eksponeringsniveau. Eksponeringen låses, indtil du åbner appen Kamera næste gang.

Eksponeringskompensationskontrol er tilgængelig på iPhone 11, iPhone 11 Pro og nyere modeller med iOS 14 eller nyere versioner.

Tag en spejlvendt selfie

Med iOS 14 og nyere versioner kan du tage en spejlvendt selfie, hvor billedet tages, som du ser det i kamerarammen. Hvis du vil slå Spejlvend kamera på forsiden til, skal du gå til Indstillinger > Kamera og slå indstillingen til.

Spejlvend forsidekamera til billeder og video er tilgængelig på iPhone XS, iPhone XR og nyere modeller med iOS 14 eller nyere versioner. Hvis du har en iPhone 6s til iPhone X, kaldes indstillingen Spejlvend fotos fra forsidekamera, og der tages kun billeder.

Tag fotos endnu hurtigere

Du kan bruge Prioriter hurtigere fotografering for at ændre, hvordan billeder behandles. Det gør det muligt at tage flere billeder, når du trykker på udløserknappen flere gange hurtigt efter hinanden. Hvis du vil slå indstillingen fra, skal du gå til Indstillinger > Kamera og slå Prioriter hurtigere fotografering fra.

Prioriter hurtigere optagelse er tilgængelig på iPhone XS, iPhone XR og nyere modeller med iOS 14 eller nyere versioner.

Tag bedre selfies, og tag billeder med ultravidvinkel

Med Linsekorrigering kan du forbedre de billeder, du tager med forsidekameraet eller med ultravidvinkelobjektivet (0,5x), så de ser mere naturlige ud. Hvis du vil slå indstillingen fra, skal du gå til Indstillinger > Kamera, og slå Linsekorrigering fra.

Linsekorrigering er tilgængelig på iPhone 12 og nyere modeller.

Få endnu mere ud af kameraet på din iPhone