Se, hvad dine venner lytter til i Apple Music

Med Apple Music kan du dele det, som du lytter til, med dine venner og se, hvad de lytter til.

Opret en profil for at komme i gang med at dele

Følg trinnene nedenfor for din enhed.

Find ud af, om du kan dele musik med venner i dit land eller område.

På din iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhed

1. Åbn appen Musik, og tryk på Til dig nederst på skærmen.
  2. Tryk på dit billede øverst til højre på skærmen.
  3. Tryk på Se, hvad venner lytter til.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at oprette et brugernavn, finde og følge venner, dele spillelister og meget mere.
  5. Tryk på OK.

Dine delte spillelister og de sange, du lytter til, vises på din profilside.

På din Mac eller pc

1. På Mac: Åbn appen Musik. På pc: Åbn iTunes til Windows.
  2. Klik på Til dig i indholdsoversigten.
  3. Klik på dit billede øverst til højre på skærmen.
  4. Klik på Kom godt i gang i vinduet, der vises.
  5. Følg vejledningen på skærmen for at oprette et brugernavn, finde og følge venner, dele spillelister og meget mere.
  6. Klik på OK.

Dine delte spillelister og de sange, du lytter til, vises på din profilside.

Sådan finder og følger du venner

1. Gå til Til dig.
  2. På iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhed: Tryk på dit billede øverst til højre, og tryk på Vis profil. På Mac eller pc: Klik på dit billede øverst til højre.
  3. Rul ned til bunden af din profil.
  4. Tryk på Følg venner, eller klik på Find flere venner.

Herfra kan du følge venner på din liste over kontakter, søge efter venner, der bruger Apple Music, og meget mere. Du kan også trykke eller klikke på INVITER for at få andre til at følge din profil.

Hvis du ikke længere vil følge en person, eller hvis du vil blokere en følger, skal du trykke eller klikke på personen, trykke eller klikke på knappen Mere  og derefter vælge Følg ikke eller Bloker.

Deling af musik med venner er ikke muligt på børnekonti, der er en del af Familiedeling.

Sådan ser du, hvad dine venner lytter til

Gå til Til dig, og rul ned til Se, hvad venner lytter til. Hvis du vil afspille musik, dine venner lytter til, skal du blot trykke eller klikke på deres musik.

Hvis du vil lytte til en blanding af sange, dine venner lytter til, kan du trykke på Friends Mix.

Hvis du vil se en specifik vens profilside, skal du gå til din profil og derefter trykke eller klikke på vennens billede under Følgere eller Følger. Her kan du se din vens delte spillelister, og hvad han eller hun har lyttet til for nylig.

Hvis Friends Mix ikke vises, er det muligvis nødvendigt at følge flere personer.

Sådan styrer du, hvad du deler

1. Gå til Til dig.
  2. På iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhed: Tryk på dit billede øverst til højre, og tryk på Vis profil. På Mac eller pc: Klik på dit billede øverst til højre.
  3. Tryk eller klik på Rediger på din profilside. Her kan du gøre følgende:
    • Vælg, hvem der kan se, hvad du lytter til.
    • Skjul, hvad du lytter til, og gør spillelisterne private.

Sådan skjuler du musik, du lytter til

På profilsiden under Lytter til skal du finde den musik, du vil skjule, og derefter følge vejledningen nedenfor på din enhed:

• På iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhed: Hold nede på et album, og tryk på Skjul i profil.
  • På din Mac eller pc: Ctrl-klik eller højreklik på et album, og vælg Skjul fra Lytter til.

Sådan gør du spillelister private

• På iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhed: Gå til Bibliotek > Spillelister, og tryk på en spilleliste for at åbne den. Tryk på Rediger øverst til højre, og slå Vis på min profil og i Søg fra.
  • På Mac eller pc: Gå ind i indholdsoversigten, og klik på spillelisten for at åbne den. Tjek under spillelistens titel, om der er et flueben ud for Publicer på profil og i søgninger. Hvis der er det, skal du fjerne markeringen for at gøre spillelisten privat.

Sådan stopper du med at dele

Selvom du gør din aktivitet og dine spillelister private, kan dit profilbillede og dit brugernavn stadig ses i Søg. Hvis du vil fjerne dig selv fuldstændigt, skal du slette din Apple Music-profil:

• På iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhed: Gå til Til dig, tryk på dit billede, tryk på dit navn, og tryk derefter på Rediger. Rul til bunden af skærmen, og tryk derefter på Slet profil.
  • På Mac eller pc: Gå til Til dig, klik på dit billede, og klik derefter på Rediger. Klik på Slet profil under dit brugernavn.

Når du sletter din profil, slettes dit brugernavn og din musikaktivitet fra Apple Music, men dit Apple Music-abonnement påvirkes ikke. Hvis du har delt en spilleliste med en ven, og vedkommende har gemt den på sin enhed, forsvinder spillelisten. Dit bibliotek og dine spillelister ændres ikke.

Sådan rapporterer du en betænkelighed

Hvis du ser noget stødende på en brugers profil eller på en spilleliste, kan du rapportere det til Apple, så vi kan undersøge problemet. Du kan rapportere en betænkelighed for alt indhold, som en Apple Music-bruger overfører eller deler. Emner, som du kan rapportere, omfatter:

• Navne på spillelister
  • Billeder på spillelister
  • Beskrivelser af spillelister
  • Brugernavne
  • Brugerbilleder
  • Brugerkontonavne (f.eks. @johnappleseed)

Sådan rapporterer du et stødende navn eller billede:

1. Gå til siden for brugeren eller spillelisten.
  2. På iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc: Tryk eller klik på knappen Mere .  På Android-enhed: Tryk på .
  3. Vælg Rapporter betænkelighed.