Deling af afspilningsoplysninger i Apple Music

Med Apple Music kan du dele oplysninger om, hvad du lytter til, med dine venner og se, hvad de lytter til.

Sådan begynder du at dele

I appen Musik på din iPhone, iPad eller iPod touch eller i iTunes på din Mac eller pc skal du gå til Til dig og trykke eller klikke på dit profilsymbol  eller -billede. I appen Apple Music på en Android-telefon skal du trykke på menusymbolet  i øverste venstre hjørne, og derefter skal du trykke på dit billede eller Apple-id. Følg derefter disse trin:

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på "Start deling med venner", og tryk derefter på Kom i gang.
  • På din Mac eller pc: I meddelelsen "Opdag musik med venner", der vises, skal du klikke på Kom i gang.
  • På din Android-telefon: Tryk på "Start deling med venner", og tryk derefter på Kom i gang.

Følg trinnene til at indstille din profil og begynde at dele. Dine delte spillelister og de sange, du lytter til, vises på din profilside.

Du kan finde og følge venner ved at rulle ned til bunden af din profilside og trykke eller klikke på Find flere venner. Hvis dine venner allerede deler musik, skal du trykke på  ud for din vens navn. Hvis du vil invitere en ven til at dele, skal du trykke på .

Musikdeling med venner er ikke tilgængeligt for børnekonti, der er en del af Familiedeling.

Sådan ser du, hvad dine venner lytter til

Når du følger dine venner, vises der et afsnit med, hvad dine venner lytter til, under Til dig.

Hvis du vil se, hvad en bestemt ven lytter til, skal du trykke eller klikke på vedkommendes symbol på din profilside. Du kan se vedkommendes delte spillelister, og hvad vedkommende har lyttet til for nylig.

Sådan bestemmer du, hvem der kan se det, du deler

På din profilside skal du trykke eller klikke på Rediger for at se dine kontooplysninger. Da du begyndte at dele, valgte du, hvem der kan følge dig. Hvis du valgte Alle, kan alle Apple Music-abonnenter se, hvad du lytter til. Hvis du valgte Personer, du vælger, er det kun de personer, du godkender, der kan se, hvad du har lyttet til. Du kan til hver en tid skifte mellem de to indstillinger.

Hvis du vil skjule indhold fra din afspilningshistorik, skal du finde det, du vil skjule, under Lytter til på din profilside.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Brug 3D Touch eller langt tryk på det emne, du vil skjule, og vælg "Skjul i profil".
  • På din Mac eller pc: Hold musen over det emne, du vil skjule, og klik på . Vælg "Skjul fra Lytter til".
  • På din Android-telefon: Tryk på det emne, du vil skjule, tryk på , og vælg "Skjul i profil".

Du kan også gøre spillelister private.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Bibliotek > Spillelister, og tryk på den spilleliste, du vil gøre privat. Tryk på Rediger i det øverste højre hjørne. Slå "Vis på min profil og i Søg" fra.
  • På din Mac eller pc: Klik på Bibliotek, og klik derefter på den spilleliste, du vil gøre privat. Under spillelistens titel skal du klikke i feltet ud for "Vis på min profil og i Søg". (Hvis feltet ikke er afkrydset, er spillelisten allerede privat).
  • På din Android-telefon: Tryk på menusymbolet  i øverste venstre hjørne, og tryk derefter på Bibliotek > Spillelister. Tryk på den spilleliste, du vil gøre privat, og tryk derefter på  i øverste højre hjørne. Tryk på Rediger, og slå "Vis på min profil og i Søg" fra.

Sådan stopper du med at dele

Hvis du gør din aktivitet og dine spillelister private, vil dit profilbillede og dit brugernavn stadig være synlige i Søg. Hvis du vil fjerne dig selv fuldstændigt, skal du slette din Apple Music-profil:

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: I appen Musik skal du gå til Til dig og trykke på dit profilsymbol  eller -billede, og derefter skal du trykke på Rediger. Rul ned til bunden af skærmen, og tryk på Slet profil.
  • På din Mac eller pc: I iTunes skal du gå til Til dig, klikke på dit profilsymbol  eller -billede og trykke på Rediger. Nederst på siden skal du klikke på Slet profil.
  • På din Android-telefon: I appen Apple Music skal du trykke på menusymbolet  i øverste venstre hjørne, trykke på dit billede eller Apple-id og derefter trykke på Rediger. Rul ned til bunden af skærmen, og tryk på Slet profil.

Når du sletter din profil, slettes dit brugernavn og din musikaktivitet fra Apple Music, men dit Apple Music-abonnement påvirkes ikke. Hvis du har delt en spilleliste med en ven, og vedkommende har gemt den på sin enhed, forsvinder spillelisten. Dit bibliotek og dine spillelister ændres ikke.

Sådan rapporterer du en betænkelighed

Hvis du ser noget stødende på en brugers profil eller på en spilleliste, kan du rapportere det til Apple, så vi kan undersøge problemet. Emner, du kan rapportere, omfatter:

• Navne på spillelister
  • Billeder på spillelister
  • Beskrivelser af spillelister
  • Brugernavne
  • Billeder af brugere
  • Brugerkontonavne (f.eks. @johnappleseed)

Hvis du vil rapportere et stødende navn eller billede, skal du gå til brugerens side eller spillelistens side, trykke på  på din iOS-enhed, klikke på  på din Mac eller pc eller trykke på  på din Android-telefon og vælge "Rapporter betænkelighed". Du finder denne indstilling på alt indhold, som en Apple Music-bruger overfører eller deler.