Se, hvad dine venner lytter til i Apple Music

Med Apple Music kan du dele det, som du lytter til, med dine venner og se, hvad de lytter til.

En iPhone X med skærmen Konto åben i Apple Music. Se, hvad venner lytter til er fremhævet.

Start deling

Indstil en profil i appen Musik på din iPhone, iPad eller iPod touch, i iTunes på din Mac eller pc eller i appen Apple Music på din Android-enhed.

• På din iOS-enhed: Åbn appen Musik, og vælg derefter Til dig. Tryk på dit billede eller knappen Min konto i det øverste højre hjørne af skærmen, og tryk derefter på Se, hvad venner lytter til.
  • På din Mac eller pc: Åbn iTunes, vælg derefter Til dig, og klik på dit billede eller knappen Min konto i det øverste højre hjørne af iTunes-vinduet. Klik på Kom godt i gang i den viste besked "Find ny musik sammen med dine venner".
  • På din Android-enhed: Åbn appen Apple Music, og tryk derefter på menusymbolet i det øverste venstre hjørne af skærmen. Tryk på dit billede eller Apple-id, og tryk derefter på Se, hvad venner lytter til.

Følg trinnene for at indstille din profil og begynde at dele. Dine delte spillelister og de sange, du lytter til, vises på din profilside.

Hvis du vil finde og følge venner, skal du rulle til bunden af profilsiden og trykke på Følg flere venner på iOS og Android eller klikke på Find flere venner på din computer. Hvis dine venner allerede deler musik, skal du trykke på Følg ud for deres navn. Hvis du vil invitere en ven til at dele, skal du trykke på Inviter.

Musikdeling med venner er ikke muligt for børnekonti, der er en del af Familiedeling.

En iPhone X med Apple Music åben på fanen Til dig.

Se, hvad dine venner lytter til

Når du følger dine venner, vises der et afsnit på fanen Til dig med den musik, som dine venner lytter til.

Hvis du vil se profilsiden for en bestemt ven, skal du gå til din profil, trykke eller klikke på deres billede eller symbol under Følgere eller Følger. Du kan se deres delte spillelister og se, hvad de senest har lyttet til.

Du kan også se dine venner og følgere i forskellige afsnit på fanen Til dig, Browse, Radio og Søg. Hvis du vil have adgang til deres profilside fra et af afsnittene, skal du blot trykke eller klikke på det indhold, der vises med deres symbol eller billede, rulle til afsnittet Venner, som lyttede og derefter trykke eller klikke på deres billede eller symbol.

En iPhone X, der viser John Appleseeds profilside på Apple Music.

Bestem, hvem der ser det, du deler

Gå til din profilside, og tryk eller klik på Rediger for at få vist dine kontooplysninger. Hvis du valgte Alle, kan alle Apple Music-abonnenter se, hvad du lytter til. Hvis du valgte Personer, du vælger, er det kun de personer, som du godkender, der kan se, hvad du har lyttet til. Du kan til hver en tid skifte mellem de to indstillinger.

Hvis du vil skjule indhold fra din afspilningshistorik, skal du gå til Lytter til på din profilside og finde det, som du vil skjule.

• På din iOS-enhed: Brug 3D Touch eller langt tryk på det, som du vil skjule, og vælg derefter "Skjul i profil".
  • På din Mac eller pc: Placer din mus på det element, som du vil skjule, Ctrl-klik eller højreklik på elementet, og vælg derefter "Skjul fra Lytter til".
  • På din Android-enhed: Brug langt tryk på det, som du vil skjule, og vælg derefter "Skjul i profil".

Du kan også gøre spillelister private.

• På din iOS-enhed: Gå til Bibliotek > Spillelister, og tryk på den spilleliste, der skal være privat. Tryk på Rediger i det øverste højre hjørne. Slå "Vis på min profil og i Søg" fra.
  • På din Mac eller pc: Klik på Bibliotek, og klik derefter på den spilleliste, der skal være privat. Under spillelistens titel skal du markere afkrydsningsfeltet "Publicer på profil og i søgninger". Hvis afkrydsningsfeltet ikke er markeret, er spillelisten allerede privat.
  • På din Android-enhed: Tryk på menusymbolet i det øverste venstre hjørne, og tryk derefter på Bibliotek > Spillelister. Tryk på den spilleliste, der skal være privat, og tryk derefter på symbolet Flere indstillinger i det øverste højre hjørne. Tryk på Rediger, og slå "Vis på min profil og i Søg" fra.

Sådan stopper du med at dele

Selvom du gør din aktivitet og dine spillelister private, kan dit profilbillede og dit brugernavn stadig ses i Søg. Hvis du vil fjerne dig selv fuldstændigt, skal du slette din Apple Music-profil:

• På din iOS-enhed: Åbn appen Musik, vælg Til dig, tryk på dit billede eller knappen Min konto, tryk på dit navn, og tryk derefter på Rediger. Rul til bunden af skærmen, og tryk derefter på Slet profil.
  • På din Mac eller pc: Åbn iTunes, vælg Til dig, klik på dit billede eller knappen Min konto, og klik derefter på Rediger. Klik på Slet profil under dit brugernavn.
  • På din Android-enhed: Gå til appen Apple Music, tryk på menusymbolet i det øverste venstre hjørne, tryk på dit billede eller Apple-id, og tryk derefter på Rediger. Rul til bunden af skærmen, og tryk derefter på Slet profil.

Når du sletter din profil, slettes dit brugernavn og din musikaktivitet fra Apple Music, men dit Apple Music-abonnement påvirkes ikke. Hvis du har delt en spilleliste med en ven, og vedkommende har gemt den på sin enhed, forsvinder spillelisten. Dit bibliotek og dine spillelister ændres ikke.

Rapporter betænkelighed

Hvis du ser noget stødende på en brugers profil eller på en spilleliste, kan du rapportere det til Apple, så vi kan undersøge problemet. Du kan rapportere betænkelighed for alt indhold, som en Apple Music-bruger overfører eller deler. Emner, som du kan rapportere, omfatter:

• Navne på spillelister
  • Billeder på spillelister
  • Beskrivelser af spillelister
  • Brugernavne
  • Brugerbilleder
  • Brugerkontonavne (f.eks. @johnappleseed)

Hvis du vil rapportere et stødende navn eller billede, skal du gå til brugerens side eller spillelistens side: På en iOS-enhed skal du trykke på symbolet Flere indstillinger eller symbolet Flere indstillinger, på din Mac eller pc skal du klikke på symbolet Flere indstillinger, og på din Android-enhed skal du trykke på symbolet Flere indstillinger og vælge "Rapporter betænkelighed".