Se, hvad dine venner lytter til i Apple Music på din iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhed

Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du oprette en profil, så dine venner kan se, hvad du lytter til. Og du kan se, hvad dine venner lytter til.

En iPhone, der viser en brugers profil i Apple-appen Musik. Og en Mac, der viser skærmen

Opret en profil

1. Åbn Apple-appen Musik.
  2. Tryk på Lyt nu.
  3. Gå til det øverste højre hjørne af skærmbilledet Lyt nu:
    • På din iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på billedsymbolet billedsymbol.
    • På din Android-enhed: Tryk på knappen Mere knappen Mere, og tryk derefter på Konto.
  4. Tryk på Se, hvad venner lytter til.
  5. Følg vejledningen på skærmen for at oprette et brugernavn, finde og følge venner, dele playlister og meget mere.
  6. Tryk på OK.

Administrer det, du deler

Du kan vælge at dele den musik, som du lytter til, med følgere på din profil. Hvis du gør din afspilningshistorik og dine playlister private, vil dit profilbillede og brugernavn stadig være synligt i Søg. Hvis du vil fjerne dig selv fuldstændigt, skal du slette din Apple Music-profil.

Vis din profil

1. Åbn Apple-appen Musik.
  2. Tryk på Lyt nu.
  3. Gå til det øverste højre hjørne af Lyt nu, og tryk på billedsymbolet billedsymbol eller dit billede.
  4. Gå til den øverste del af skærmen, og tryk på [dit navn] Vis profil.

Del eller skjul dine playlister

1. Tryk på Rediger øverst i din profil.
  2. Vælg de playlister, som du vil dele i din profil og i Søg. Og fravælg dem, som du vil skjule.
  3. Tryk på OK.

Skjul den musik, som du lytter til

Hvis du vil skjule noget, som du lytter til, skal du gå til din profil, trykke på et album eller en playliste og holde fingeren nede og derefter trykke på Skjul i profil.

Sådan skjules al den musik, som du lytter til:

1. Tryk på Rediger øverst i din profil.
  2. Rul ned til bunden, og følg derefter trinnene for din enhed:
    • På din iPhone, iPad eller iPod touch: Deaktiver Lytter til.
    • På din Android-enhed: Tryk på Ekstra anonymitetsindstillinger, og deaktiver derefter Lytter til.

Slet din profil

1. Gå til din profil.
  2. Tryk på Rediger øverst i din profil.
  3. Rul til bunden af skærmen, og tryk derefter på Slet profil.

Når du sletter din profil, slettes dit brugernavn og din musikaktivitet fra Apple Music, men dit Apple Music-abonnement påvirkes ikke. Hvis du har delt en playliste med en ven, og vedkommende har gemt den på sin enhed, forsvinder playlisten. Dit bibliotek og dine playlister ændres ikke.

Find og følg venner

Her er et par måder, du kan finde venner at følge på:

• Følg venner: Nederst i din profil skal du trykke på Følg flere venner og derefter trykke på Følg ud for en kontakt.
  • Søg i Apple Music: Gå til Søg, indtast navnet på din ven, tryk på vedkommendes navn i søgeresultaterne, og tryk derefter på Følg øverst i personens profil.

Hvis nogen anmoder om at følge dig, kan du acceptere eller afvise anmodningen øverst i din profil.

Deling af musik med venner er ikke muligt på børnekonti, der er en del af Familiedeling.

Se, hvad dine venner lytter til

Hvis du vil se og afspille musik, som dine venner deler, skal du gå til Lyt nu og derefter rulle ned til Venner lytter til.

Hvis du vil se en bestemt vens profilside, skal du gå til din profil og derefter trykke på vennens billede under Følgere eller Følger. Herfra kan du se vennens delte playlister, og hvad vedkommende lytter til.

Ophør med at følge, og bloker brugere

1. Gå til din profil.
  2. Gå til Følger eller Følgere, og tryk på en person for at gå til vedkommendes profil.
  3. Tryk på knappen Mere knappen Mere i højre side af personens profil.
    • Tryk på Følg ikke for at holde op med at følge vedkommende.
    • Tryk på Bloker for at forhindre en bruger i at få vist din profil. Personer, som du blokerer, kan ikke få vist din musik eller finde din profil i Apple Music.

Rapporer en betænkelighed

Hvis du ser noget stødende på en brugers profil eller på en playliste, kan du rapportere det til Apple, så vi kan undersøge problemet. Du kan indberette en bekymring for alt indhold, som en Apple Music-bruger overfører eller deler.

Emner, som du kan rapportere, omfatter:

• Navne på playlister
  • Billeder på playlister
  • Beskrivelser af playlister
  • Brugernavne
  • Brugerbilleder
  • Brugerkontonavne

Sådan rapporterer du et stødende navn eller billede:

1. Gå til siden for brugeren eller playlisten.
  2. På din iPhone, iPad, iPod touch: Tryk på knappen Mere knappen Mere.  På din Android-enhed: Tryk på knappen Mere knappen Mere.
  3. Vælg Rapporter et problem.

Deling af musik med venner er ikke tilgængelig i Cameroun, på det kinesiske fastland, i Malawi, Mali, Rusland, Tyrkiet og Uruguay.