Brug af kamerafunktioner på iPhone, iPad og iPod touch

Her kan du læse mere om kamerafunktionerne på din enhed, f.eks. Portræt, panorama og slowmotion, og hvordan du bruger dem.

Find den perfekte funktion til dit billede

De fantastiske indbyggede kamerafunktioner på iPhone, iPad og iPod touch hjælper dig med at opnå perfekte billeder og videoer. Skub mod venstre eller højre på kameraskærmen for at se og bruge de forskellige funktioner. Du kan vælge mellem funktionerne til billede, kvadrat, panorama, video, tidsforløb og slowmotion. Og på din iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus og iPhone X ser fotos bedre ud end nogensinde takket være dybdeskarphedseffekten med funktionen Portræt.

Før du går i gang, skal du sikre dig, at du har den nyeste version af iOS, så du har adgang til de nyeste funktioner i appen Kamera.

Foto

Når du åbner appen Kamera, får du vist standardfunktionen til billeder. Du kan bruge denne funktion til at tage traditionelle stillbilleder. På iPhone 6s og nyere kan du også bruge funktionen Live Photos, hvor billeder bliver levende, når du trykker på dem.

Kameraet fokuserer automatisk på billedet og justerer eksponeringen ud fra motivet. Dette betyder, at du altid får skarpe og klare billeder.

Du kan ændre kameraets fokus og eksponering til et bestemt område. Før du tager billedet, skal du trykke på det sted på skærmen, du vil justere. Hvis du derefter vil beholde fokus og eksponering på samme sted, skal du trykke på skærmen og holde nede, indtil du får vist AE-/AF-LÅS.

Portræt

Det er nemt at tage fantastiske portrætbilleder med din iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus eller iPhone XFunktionen Portræt bruger de to kameraer på din iPhone til at skabe en dybdeskarphedseffekt. Det gør det muligt at tage et foto, hvor motivet står skarpt mod en smukt sløret baggrund.

Gå til appen Kamera, og skub til funktionen Portræt. Tag billedet, når den gule boks til dybdeeffekt vises.

Med iPhone 8 Plus og iPhone X kan du nu gøre de billeder, du har taget med funktionen Portræt, endnu flottere med lyseffekter i studiekvalitet. Når du har taget fotoet, trykker du på Rediger og vælger mellem Studielys, Konturlys, Scenelys og Scenelys – mono.

Portrætlys er i øjeblikket i betaversion.

Kvadrat

Funktionen Kvadrat begrænser rammen på kameraskærmen til en kvadrat, hvilket giver den optimale billedstørrelse til de fleste apps til sociale medier. Dermed kan du hurtigt tage et billede, som kan deles på sociale medier.

Panorama

Vil du gerne tage et billede af et flot landskab, men er motivet for stort til at kunne være på skærmen? Så kan du bruge panoramafunktionen til at tage fantastiske billeder i bredformat.

Panoramafunktionen viser en hjælpelinje midt på skærmen, som hjælper dig med at tage billedet. Hvis du vil tage billedet fra venstre mod højre, skal du sørge for, at pilen peger til højre. Hvis du vil tage billedet fra højre mod venstre, skal du trykke på pilen for at ændre dens retning.

Tryk derefter på lukkerknappen, og bevæg langsomt kameraet i en lige linje fra den ene ende af motivet til den anden. Forsøg at holde pilen på den gule hjælpelinje.

Video

Optag professionelle film i høj kvalitet med det fantastiske kamera, der er indbygget i iPhone, iPad og iPod touch. Når du bruger en videofunktion, ændres lukkerknappens farve fra hvid til rød. Tryk på udløserknappen én gang for at begynde at optage, og tryk igen for at stoppe.

Vil du gerne redigere længden af din video? Tryk på Rediger eller , og flyt mærket for at ændre start- og sluttidspunktet. Tryk på OK for at gemme ændringerne.

Vil du sætte hastigheden på din video op eller ned? Du kan måske bruge funktionen til slowmotion eller tidsforløb i stedet.

Slowmotion

Få dine yndlingsøjeblikke til at vare længere med video i slowmotion. Din video optages som normalt, men når du afspiller den, vises den i slowmotion. Du kan også redigere din video, så funktionen til slowmotion starter og stopper på det tidspunkt, du ønsker.

Tidsforløb

Optag video i dynamisk valgte intervaller, og lav en tidsforløbsvideo, som du hurtigt og nemt kan dele. Når du bruger funktionen til tidsforløb og trykker på lukkerknappen, tager kameraet regelmæssigt billeder, indtil du igen trykker på knappen.