Brug af kamerafunktioner på iPhone, iPad og iPod touch

Læs mere om, hvordan du bruger kamerafunktionerne på din enhed – f.eks. Portræt, Panorama eller Slowmotion.

Sådan finder du den perfekte funktion til dit billede

De indbyggede kamerafunktioner på iPhone, iPad og iPod touch hjælper dig med at opnå perfekte billeder og videoer. Skub til venstre eller højre på kameraskærmen for at bruge de forskellige funktioner. Du kan vælge mellem billede, kvadrat, panorama, video, tidsforløb og slowmotion. Og på din iPhone 7 Plus eller en nyere model ser billeder bedre ud end nogensinde før takket være dybdeeffekten i funktionen Portræt.

Før du går i gang, skal du kontrollere, at du har den nyeste version af iOS, så du kan få adgang til funktionerne i appen Kamera.

tager et foto i appen Kamera på iPhone

Foto

Foto er den standardindstilling, du kan se, når du åbner appen Kamera. Du bruger denne til at tage stillbilleder. På iPhone 6s eller en nyere model kan du også tage Live Photos, som bliver levende, når du trykker på dem.

Kameraet fokuserer automatisk og justerer eksponeringen ud fra motivet. Dette betyder, at du altid får klare billeder.

Du kan ændre kameraets fokus og eksponering til et bestemt område. Før du tager billedet, skal du trykke på det sted på skærmen, du vil justere. Hvis du vil beholde fokus og eksponering på samme sted, skal du trykke på skærmen og holde nede, indtil du får vist AE-/AF-LÅS.

tager et foto med funktionen Portræt

Portræt

På iPhone 7 Plus eller en nyere model bruger funktionen Portræt de to kameraer til at skabe en dybdeskarphedseffekt. Dette skaber et billede, hvor motivet står skarpt mod en smukt sløret baggrund. Hvis du har en iPhone X eller en nyere model, kan du også tage en selfie i funktionen Portræt ved hjælp af det fremadrettede TrueDepth-kamera.

Åbn appen Kamera, og skub til funktionen Portræt. Flyt længere væk fra motivet, hvis appen foreslår det. Tag billedet, når dybdeeffektboksen bliver gul.

Med iPhone 8 Plus eller en nyere model kan du nu gøre de billeder, du har taget med funktionen Portræt, endnu flottere med lyseffekter i studiekvalitet. Når du har taget billedet, skal du trykke på Rediger og vælge mellem Studielys, Konturlys, Scenelys* eller Scenelys – mono*.

* På iPhone XR er Scenelys og Scenelys – mono ikke tilgængeligt med kameraet på bagsiden.

Kvadrat

Funktionen Kvadrat begrænser rammen på kameraskærmen til en kvadrat, hvilket er den optimale billedstørrelse for mange apps til sociale medier. Når du tager et billede, kan du på den måde hurtigt dele det på dine foretrukne sociale platforme.

tager et billede med panoramafunktionen

Panorama

Vil du gerne tage et billede af et flot landskab, men er motivet for stort til at kunne være på skærmen? Brug panoramafunktionen til at tage fantastiske billeder i bredformat.

Panoramafunktionen viser en hjælpelinje midt på skærmen, som gør det nemmere at tage billedet. Hvis du vil tage billedet fra venstre mod højre, skal du sørge for, at pilen peger til højre. Hvis du vil tage billedet fra højre mod venstre, skal du trykke på pilen for at ændre dens retning.

Tryk derefter på udløserknappen, og bevæg langsomt kameraet i en lige linje fra den ene ende af motivet til den anden. Forsøg at holde pilen på den gule hjælpelinje.

optager en video på iPhone

Video

Optag film i høj kvalitet med det fantastiske kamera, der er indbygget i iPhone, iPad og iPod touch. Når du bruger en videofunktion, ændres udløserknappens farve fra hvid til rød. Tryk på udløserknappen én gang for at begynde at optage, og tryk igen for at stoppe.

Vil du gerne redigere længden af din video? Tryk på Rediger eller redigeringsknappen, og flyt mærket for at ændre start- og sluttidspunktet. Klik på Udfør for at arkivere dine ændringer.

Vil du sætte hastigheden på din video op eller ned? Du vil måske hellere have den i slowmotion eller som tidsforløb i stedet.

Slowmotion

Få dine yndlingsøjeblikke til at vare længere med video i slowmotion. Din video optages som normalt, men når du afspiller den, vises den i slowmotion. Du kan også redigere din video og vælge, hvornår slowmotionfunktionen starter og stopper.

Tidsforløb

Optag video i valgte intervaller, og lav en tidsforløbsvideo, som du hurtigt og nemt kan dele. Når du bruger funktionen til tidsforløb og trykker på udløserknappen, tager kameraet regelmæssigt billeder, indtil du igen trykker på knappen.