Brug af kamerafunktioner på iPhone, iPad og iPod touch

Læs mere om at bruge Portræt, Panorama, Slowmotion og andre kamerafunktioner på din enhed.

Sådan finder du den perfekte funktion til dit billede

De indbyggede kamerafunktioner på iPhone, iPad og iPod touch hjælper dig med at få perfekte billeder og videoer. Skub til venstre eller højre på kameraskærmen for at skifte til en anden funktion. Du kan vælge mellem funktionerne Foto, Video, Tidsforløb, Slowmotion, Kvadrat, Portræt og Panorama.

Før du går i gang, skal du kontrollere, at du har den nyeste version af iOS eller iPadOS.

Foto

Foto er den standardindstilling, du kan se, når du åbner appen Kamera. Du bruger denne funktion til at tage stillbilleder og Live Photos.

Dit kamera fokuserer og justerer eksponeringen automatisk baseret på motivet. Du kan trykke på et andet område i søgeren for at ændre fokus og eksponering. Hvis du vil beholde fokus og eksponering på samme sted, skal du trykke på skærmen og holde nede, indtil du får vist AE-/AF-lås.

Med iPhone XS, iPhone XR og nyere modeller kan du bruge QuickTake til nemt at optage videoer i fototilstand. På andre iPhone-modeller skal du trykke på udløserknappen og holde den nede for at tage en hurtig serie af billeder. Slip udløserknappen for at stoppe.

Portræt

Portræt-funktionen opretter en dybdeeffekt, som holder motivet i fokus og giver en sløret baggrund. Du kan bruge funktionen Portræt på iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone SE (2. generation), iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X, iPhone 8 Plus og iPhone 7 Plus. Hvis du har en iPhone X eller nyere, kan du også tage en selfie i Portræt-funktion. Du kan også bruge Portræt-funktionen med det fremadvendte kamera på iPad Pro 11" (alle generationer) og iPad Pro 12,9" (3. generation og nyere).

Hvis du vil bruge Portræt-funktionen, skal du åbne appen Kamera og skubbe til Portræt-funktionen. Flyt længere væk fra motivet, hvis appen foreslår det. Tag billedet, når dybdeeffektboksen bliver gul.

Med iPhone X og nyere modeller og iPhone 8 Plus kan du gøre de billeder, du har taget med Portræt-funktionen, endnu flottere med lyseffekter i studiekvalitet. Tryk på Rediger, når du har taget billedet, og vælg mellem Studielys, Konturlys, Scenelys og Scenelys – mono. Og med iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone SE (2. generation), iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max kan du oprette et flot og klassiske udseende med High-Key-belysning – mono.

På iPhone XR er effekterne Scenelys, Scenelys – mono og High Key-belysning – mono ikke tilgængelige med kameraet på bagsiden.

Kvadrat

Funktionen Kvadrat begrænser rammen på kameraskærmen til et kvadrat, hvilket er den optimale billedstørrelse for mange apps til sociale medier. Når du tager et billede, kan du på den måde hurtigt dele det på dine foretrukne sociale platforme.

På en iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone SE (2. generation), iPhone 11 eller iPhone 11 Pro skal du trykke på pilen  for at få adgang til funktionen Kvadrat og andre muligheder.

Panorama

Brug funktionen Panorama til at tage et fantastisk billede med vidvinkel i liggende format ved langsomt at bevæge din enhed. Funktionen Panorama viser en hjælpelinje midt på skærmen, som gør det nemmere at tage billedet. Hvis du vil tage billedet fra venstre mod højre, skal du sørge for, at pilen peger til højre. Hvis du vil tage billedet fra højre mod venstre, skal du trykke på pilen for at ændre dens retning.

Tryk derefter på udløserknappen, og bevæg langsomt kameraet i en lige linje fra den ene til den anden ende af motivet. Prøv at holde pilen på den gule hjælpelinje under bevægelsen.

Video

Når du bruger en videofunktion, ændres udløserknappens farve fra hvid til rød. Tryk på udløserknappen én gang for at begynde at optage, og tryk igen for at stoppe.

Vil du gerne redigere længden af din video? Tryk på Rediger eller redigeringsknappen redigeringsknappen, og flyt mærket for at ændre start- og sluttidspunktet. Klik på OK for at arkivere dine ændringer.

Hvis du har en iPhone 13-model, kan du tilføje dybdeskarphed i dine videoer med Filmisk funktion. Hvis du vil gøre din video hurtigere eller langsommere på alle enheder, kan du prøve funktionerne Slowmotion eller Tidsforløb.

Filmisk funktion

Med Filmisk funktion kan dit iPhone 13-kamera optage videoer med en lav dybdeskarphed og tilføje flotte fokusovergange for at skabe film af biograflignende kvalitet.

Filmisk funktion kræver iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro eller iPhone 13 Pro Max. Læs mere om at bruge Filmisk funktion på din iPhone.

Slowmotion

Få dine yndlingsøjeblikke til at vare længere med video i slowmotion. Din video optages som normalt, men når du afspiller den, vises den i slowmotion. Du kan redigere din video og vælge, hvornår funktionen Slowmotion starter og stopper.

Tidsforløb

Optag video i valgte intervaller, og lav en tidsforløbsvideo, som du hurtigt og nemt kan dele. Når du bruger funktionen til tidsforløb og trykker på udløserknappen, tager kameraet regelmæssigt billeder, indtil du igen trykker på knappen.