Brug kamerafunktioner på din iPhone og iPad

Læs mere om at bruge Portræt, Panorama, Slowmotion og andre kamerafunktioner på din enhed.

Sådan finder du den perfekte funktion til dit billede

De indbyggede kamerafunktioner på iPhone og iPad hjælper dig med at få perfekte billeder og videoer. Skub til venstre eller højre på kameraskærmen for at skifte til en anden funktion. Du kan vælge mellem funktionerne Foto, Video, Tidsforløb, Slowmotion, Kvadrat, Portræt og Panorama. Du kan også tage et billede, mens du optager en video eller bruge QuickTake til at optage videoer, når du er i fotofunktion.

Før du går i gang, skal du kontrollere, at du har den nyeste version af iOS eller iPadOS.

Foto-funktionen i iPhone-appen Kamera.

Foto

Foto er den standardindstilling, du kan se, når du åbner appen Kamera. Du bruger denne funktion til at tage stillbilleder og Live Photos.

Dit kamera fokuserer og justerer eksponeringen automatisk baseret på motivet. Du kan trykke på et andet område i søgeren for at ændre fokus og eksponering. Hvis du vil beholde fokus og eksponering på samme sted, skal du trykke på skærmen og holde nede, indtil du får vist AE-/AF-lås.

QuickTake

Med iPhone XS, iPhone XR og nyere modeller kan du bruge QuickTake til nemt at optage videoer i fotofunktion. På andre iPhone-modeller skal du trykke på udløserknappen og holde den nede for at tage en hurtig serie af billeder. Slip udløserknappen for at stoppe.

Portræt-funktionen i iPhone-appen Kamera.

Portræt

Portræt-funktionen opretter en dybdeeffekt, som holder motivet i fokus og giver en sløret baggrund. Du kan bruge funktionen Portræt på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus og nyere modeller. Hvis du har en iPhone X eller nyere, kan du også tage en selfie i Portræt-funktion. Du kan også bruge Portræt-funktionen med det fremadvendte kamera på iPad Pro 11" (alle generationer) og iPad Pro 12,9" (3. generation og nyere).

Hvis du vil bruge Portræt-funktionen, skal du åbne appen Kamera og skubbe til Portræt-funktionen. Flyt længere væk fra motivet, hvis appen foreslår det. Tag billedet, når dybdeeffektboksen bliver gul.

Med iPhone X og nyere modeller og iPhone 8 Plus kan du gøre de billeder, du har taget med Portræt-funktionen, endnu flottere med lyseffekter i studiekvalitet. Tryk på Rediger, når du har taget billedet, og vælg mellem Studielys, Konturlys, Scenelys og Scenelys – mono. Og med iPhone XS og nyere modeller kan du opnå et smukt, klassisk look med High Key-belysning – Mono.

På iPhone XR er effekterne Scenelys, Scenelys – mono og High Key-belysning – mono ikke tilgængelige med kameraet på bagsiden.

Kvadrat

Funktionen Kvadrat begrænser rammen på kameraskærmen til et kvadrat, hvilket er den optimale billedstørrelse for mange apps til sociale medier. Når du tager et billede, kan du på den måde hurtigt dele det på dine foretrukne sociale platforme.

På iPhone 11 og nyere modeller skal du trykke på pilen for at få adgang til funktionen Kvadrat og andre muligheder.

Panorama i iPhone-appen Kamera

Panorama

Brug funktionen Panorama til at tage et fantastisk billede med vidvinkel i liggende format ved langsomt at bevæge din enhed. Funktionen Panorama viser en hjælpelinje midt på skærmen, som gør det nemmere at tage billedet. Hvis du vil tage billedet fra venstre mod højre, skal du sørge for, at pilen peger til højre. Hvis du vil tage billedet fra højre mod venstre, skal du trykke på pilen for at ændre dens retning.

Tryk derefter på udløserknappen, og bevæg langsomt kameraet i en lige linje fra den ene til den anden ende af motivet. Prøv at holde pilen på den gule hjælpelinje under bevægelsen.

Optagelse af en video på en iPhone ved hjælp af appen Kamera

Video

Når du bruger en videofunktion, ændres udløserknappens farve fra hvid til rød. Tryk på udløserknappen én gang for at begynde at optage, og tryk igen for at stoppe. Mens du optager din video, kan du trykke på den hvide udløserknap for at tage et stillbillede.

Vil du gerne redigere længden af din video? Tryk på Rediger eller redigeringsknappen redigeringsknappen, og flyt mærket for at ændre start- og sluttidspunktet. Klik på OK for at gemme dine ændringer.

Filmisk funktion

Med Filmisk funktion kan dit iPhone-kamera optage videoer med en lav dybdeskarphed og tilføje flotte fokusovergange for at skabe film af biograflignende kvalitet.

Filmisk funktion kræver iPhone 13 eller nyere modeller. Læs mere om at bruge Filmisk funktion på din iPhone.

Action-funktionen

Med Action-funktionen kan du optage jævn håndholdt video, selv når du bevæger dig meget. Du kan aktivere Action-funktionen ved at trykke på knappen .

Action-funktionen kræver iPhone 14. Få mere at vide om Action-funktionen på din iPhone.

Slowmotion

Med videoer i slowmotion optages din video som normalt. men når du afspiller den, vises den i slowmotion. Du kan redigere din video og vælge, hvornår funktionen Slowmotion starter og stopper.

Tidsforløb

Optag video i valgte intervaller, og lav en tidsforløbsvideo, som du hurtigt og nemt kan dele. Når du bruger funktionen til tidsforløb og trykker på udløserknappen, tager kameraet regelmæssigt billeder, indtil du igen trykker på knappen.