Arkivering og redigering af PDF-arkiver på din iPhone, iPad eller iPod touch med appen Books

Med Apple Books kan du gemme og markere PDF-arkiver og meget mere.

symbolet for iOS-appen Apple Books

Du kan føje PDF-arkiver til dit Apple Books-bibliotek på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac og derefter få adgang til dine arkiver på enhver af dine andre enheder med iCloud Drive. Læs mere om, hvordan du bruger Apple Books.

Sådan arkiverer eller importerer du et PDF-arkiv

Du kan arkivere et PDF-arkiv fra din e-mail eller et websted til appen Books. Du kan også arkivere en e-mail eller en webside som et PDF-arkiv, importere PDF-arkiver fra andre apps eller føje PDF-arkiver til dit Apple Books-bibliotek på din Mac.

Gem et PDF-arkiv i en e-mail eller på et websted

På din iOS-enhed skal du trykke på PDF-arkivet for at åbne det og derefter trykke på knappen Del . Skub gennem den midterste række, og tryk derefter på Kopier til Bøger.

Arkiver en e-mail eller webside som et PDF-arkiv

• Tryk på en e-mail i appen Mail, tryk på knappen Svar, og tryk derefter på Udskriv.1 Tryk hårdt på eksempelvisningen for at få adgang til den. Tryk derefter på knappen Del øverst til højre. Skub gennem den midterste række, og vælg Kopier til Bøger.
  • Åbn en webside i Safari, og tryk på knappen Del . Skub gennem den midterste række, og vælg Arkiver PDF til Bøger.2

Importer et PDF-arkiv fra en anden app

Alle apps fra tredjeparter er forskellige. Trinnene kan variere.

Se efter valgmuligheden for at dele eller knappen Del . Vælg derefter Kopier til Bøger. Hvis muligheden "Åbn i" vises, skal du vælge Kopier til Bøger.

Hvis du ikke kan finde noget af ovenstående, skal du se efter muligheden for at udskrive eller bruge AirPrint. Følg derefter trinnene for at gemme PDF-arkivet, på samme måde som du ville gøre med en e-mail eller en webside.

Føj PDF-arkiver til dit bibliotek på Mac

Åbn Apple Books, find dit PDF-arkiv i Finder eller på skrivebordet, og træk arkivet ind i dit bibliotek.

Dit PDF-arkiv vil være tilgængeligt i appen Books på enhver iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, så længe du er logget ind med det samme Apple-id og har slået iCloud Drive til for Books.

1. I en e-mailtråd kan du også trykke på Se mere nederst i enhver enkelt besked, trykke på knappen Svar og vælge Udskriv. På den måde kan du arkivere en ældre e-mail i tråden som et PDF-arkiv.

2. Hvis Læseroversigt er tilgængelig på websiden, kan du også trykke på knappen Læseroversigt på adresselinjen for at gøre websiden mere enkel og overskuelig, inden du gemmer den i Books.

En iPhone X, hvor appen Apple Books er åben med et PDF-arkiv og menuen Markering aktiveret.

Sådan ser, markerer eller underskriver du et PDF-arkiv

Find det PDF-arkiv, du vil se eller markere i sektionen Bibliotek i appen Books. Tryk på PDF-arkivet for at åbne det. Du kan skubbe gennem sider eller rulle for at læse dokumentet.

Tryk på PDF-arkivet for at åbne menuen Indstillinger.

• Tryk på knappen Bibliotek for at lukke PDF-arkivet og gå tilbage til biblioteket.
  • Tryk på knappen Indholdsfortegnelse for at se alle sider i PDF-arkivet. Du kan også springe til et hvilket som helst bogmærke herfra.
  • Tryk på knappen Delfor at se din deling eller udskriftsindstillingerne.
  • Tryk på knappen Markering for at tegne og skrive øverst i PDF-arkivet. Hvis du udskriver PDF-arkivet eller sender det via e-mail, indeholder det alle eventuelle underskrifter og markeringer, du har tilføjet. Læs mere om, hvordan du bruger Markering.
  • Tryk på knappen Søg for at finde et ord eller et udtryk i dokumentet eller et specifikt sidenummer.
  • Tryk på knappen Bogmærke til side for at arkivere stedet til senere brug.

Et GIF-billede af en iPhone X med appen Apple Books åben og indstillingsmenuen Del aktiveret.

Sådan udskriver eller sender du et PDF-arkiv via e-mail

Find det PDF-arkiv, du vil udskrive eller sende via e-mail, i sektionen Bibliotek i appen Books. Tryk på knappen Flere indstillinger nederst til højre under PDF-arkivet, og tryk på Del PDF. Vælg Mail eller Udskriv, og følg derefter vejledningen på skærmen.

I menuen Del kan du også kopiere PDF-arkivet og indsætte det hvor som helst, sende det via Beskeder, vælge Arkiver som Arkiver eller importere det til en af de andre apps, der vises.

Sådan sletter du et PDF-arkiv

I bibliotekssektionen i appen Books skal du finde det PDF-arkiv, du vil slette, og tryk på knappen Flere indstillinger øverst til højre under PDF-arkivets coversymbol. Der vises muligvis en af to muligheder:

• Fjern: Dit PDF-arkiv downloades i øjeblikket til din enhed. Tryk på Fjern, vælg Fjern fra Læser nu, Fjern overførsel eller Slet overalt.
  • Slet overalt: Dit PDF-arkiv er gemt i iCloud Drive og optager i øjeblikket ikke plads på din enhed.

Vælg Slet overalt for at fjerne PDF-arkivet fra iCloud Drive på alle dine enheder.