Brug Spotlight på din Mac

Med Spotlight kan du finde apps, dokumenter og andre arkiver på din Mac. Og med Spotlight-forslag får du også nyheder, sport, film, vejr og meget mere.

Søg med Spotlight

1. Klik på  i øverste højre hjørne af menulinjen, eller tryk på Kommando-mellemrum.
    Spotlight-symbol på menulinjen
  2. Indtast, hvad du søger efter. Du kan f.eks. søge efter "apple store" eller "e-mails fra emily".Kortsøgning i Spotlight
  3. Hvis du vil åbne et emne fra resultatlisten, skal du dobbeltklikke på emnet. Hvis du hurtigt vil gennemse resultaterne, kan du bruge tasterne pil op og pil ned.

Søg efter arkivtype eller placering

• Hvis du vil søge efter arkivtype, skal du indtaste ordet "type" og arkivtypen. Du kan f.eks. indtaste "type:mapper" eller "type:audio".
  • Hvis du vil se, hvor et arkiv er placeret på din Mac, skal du vælge arkivet fra resultatlisten og derefter trykke på og holde Kommando nede. Arkivets placering vises nederst på eksempelvisningen. Hvis du vil åbne arkivets placering, skal du trykke på Kommando-R.
  • Hvis du vil se alle resultaterne fra din Mac i Finder, skal du rulle ned til bunden af resultatlisten og derefter dobbeltklikke på "Vis alle i Finder".

Arkivtypesøgning

Få definitioner, beregninger og omregninger

Spotlight kan vise dig ordbogsdefinitioner, beregninger, omregninger af mål og meget mere. Find flere måder at søge med Spotlight på.

Her er nogle eksempler på, hvad du kan gøre:

• Hvis du ønsker en definition på et ord eller en vending, skal du klikke på resultatet under Definition.
  • Hvis du ønsker en beregning, kan du indtaste f.eks. "2+2" i søgefeltet.
  • Hvis du ønsker at omregne mål, kan du indtaste noget i stil med "25 pund" eller "32 fod til meter".

Slå definitioner op i Spotlight

Find biograftider, vejrudsigter og steder i nærheden

Du kan bruge Spotlight til at søge efter biograftider, vejrudsigter og steder i nærheden af dig.

Her er nogle eksempler på, hvad du kan gøre:

• Hvis du vil se biograftider, skal du indtaste navnet på den film, som du ønsker at se. Hvis du vil se, hvad der vises tæt på dig, skal du indtaste "biograftider".
  • Hvis du vil have en lokal vejrudsigt, skal du indtaste "vejr".
  • Hvis du vil finde restauranter i nærheden, skal du indtaste noget i stil med "spisesteder" og derefter klikke på et resultat under Kort.

Spotlight-funktionerne kan variere, afhængigt af land eller område.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.