Brug af iBooks

Læs og lyt til dit personlige bibliotek hjemme eller på farten med iBooks.

Du kan bruge iBooks til at købe og downloade bøger, administrere køb, organisere biblioteket og meget mere. Du kan finde lydbøger i appen iBooks på din iPhone, iPad eller iPod touch og i iTunes på en Mac eller pc.

Føj bøger til dit bibliotek

Hvis du vil downloade og købe bøger fra iBooks Store, skal du have et Apple-id. Dit Apple-id er den konto, du bruger til at få adgang til Apple-tjenester. Hvis du har brugt andre Apple-tjenester, f.eks. iCloud eller Mac App Store, skal du logge på App Store med det samme Apple-id. Hvis du ikke har et Apple-id, kan du oprette et.

I iBooks kan du også læse DRM-fri arkiver, som du finder i andre apps, f.eks. PDF- og ePub-arkiver.

Hent bøger fra iBooks Store

I appen iBooks kan du gennemse bøger efter Udvalgte eller Hitlister eller søge efter en bestemt titel. Du kan få mere at vide om en bog, læse anmeldelser eller se relaterede titler ved at trykke på en bog, du er interesseret i. Hvis der er et tilgængeligt uddrag, kan du trykke på Uddrag i højre side af skærmen for at læse nogle få sider.

Hvis du vil købe en bog, skal du trykke på prisen i højre side af skærmen og derefter trykke på Køb.

Hvis du vil have en gratis bog, skal du trykke på Hent i højre side af skærmen og derefter trykke på Hent bog.

Hvis du vil finde en bog, du tidligere har købt, eller finde den nyeste version af en bog, som du ejer, skal du trykke på .

Læs og lyt

Når du læser bøger i iBooks, kan du indstille skriftstørrelsen, justere lysstyrken for enhedens skærm for at læse dine bøger i al slags belysning eller skifte forskellige farvetemaer for dine bøger. Du kan afspille lydbøger, som du køber i iBooks Store eller iTunes Store, eller som du importerer fra andre kilder.

Læs og lyt på din iPhone, iPad eller iPod touch

Åbn appen iBooks, og tryk på et bogomslag for at begynde at læse eller lytte. Når du stopper med at læse eller lytte, husker iBooks, hvor du stoppede, og den starter på samme sted, næste gang du vender tilbage til din bog eller lydbog.

Hvis du vil have iBooks til at huske, hvor du slap på dine andre enheder, skal du slå Indstillinger > iBooks > Synkroniser bogmærker og noter til.

Læs bøger på en Mac

Åbn iBooks, og dobbeltklik på et bogomslag for at begynde at læse. Når du stopper med at læse, husker iBooks, hvor du stoppede, og den starter på samme sted, næste gang du vender tilbage til din bog.

Hvis du vil have iBooks til at huske, hvor du slap på dine andre enheder, skal du vælge iBooks > Indstillinger. Klik på fanen Generelt, og vælg "Synkroniser bogmærker, markeringer og samlinger på tværs af enheder".

Lyt til lydbøger på en Mac

Åbn iTunes, og vælg Lydbøger i menuen øverst til venstre. Dobbeltklik på en lydbog for at gå i gang med at lytte. Når du stopper med at lytte, husker iTunes, hvor du stoppede, og den starter på samme sted, næste gang du vender tilbage til din lydbog.

Hvis du vil have iTunes til at huske, hvor du slap på tværs af enheder, skal du vælge iTunes > Indstillinger. Klik på fanen Butik, og vælg "Synkroniser afspilningsoplysninger på tværs af enheder".

Brug iBooks StoryTime på Apple TV

iBooks StoryTime giver din familie en ny måde at opleve klassiske børnebøger og finde nye favoritter på. Hver eneste håndplukkede titel i appen forvandler dit Apple TV til et spændende sted, hvor unge læsere kan nyde de historier, de elsker, med højtlæsning af fortællingerne og smukke illustrationer.

Læs mere om iBooks StoryTime på Apple TV.

Skift tema eller tekststørrelse

Tryk på  for at justere visningen af bogen på din iPhone, iPad eller iPod touch. I dette vindue kan du justere skærmens lysstyrke eller skriftstørrelse og ændre skrift eller farvetema. Hvis du slår Rulleoversigt til, kan du rulle kontinuerligt gennem bogen uden at skulle tænke på at bladre.

Bogmærker, markeringer og yderligere funktioner

Mens du læser, kan du trykke eller klikke på bogmærkesymbolet  øverst til højre for at føje et bogmærke til en bestemt side. Du kan også markere tekst i en bog eller oprette en note i den markerede tekst. Hvis du vil slå et ord op, skal du dobbeltklikke på ordet på en Mac eller trykke to gange og vælge Definer, hvis du bruger iOS.

I iOS skal du trykke på symbolet for Indholdsfortegnelse  for at gå til bogmærker, markeringer og noter.

På en Mac skal du klikke på symbolet for Noter  øverst til venstre for at se markeringer og noter. Klik på pil ned  ud for symbolet for Bogmærker  for at se bogmærker.

Du kan automatisk synkronisere dine bogmærker, markeringer og noter med dine andre enheder, der er logget ind med det samme Apple-id.

• Hvis du har en iOS-enhed, skal du trykke på Indstillinger > iBooks > Synkroniser bogmærker og noter.
  • På en Mac skal du vælge iBooks > Indstillinger og derefter vælge "Synkroniser bogmærker, markeringer og samlinger på tværs af enheder".

Organiser dit bibliotek

Dit iBooks-bibliotek indeholder bøger, lydbøger og PDF-arkiver, som du gemmer i iBooks. Du kan gemme brugerhåndbøger, forslag, projektplaner og meget mere i dit iBooks-bibliotek, så du har nem adgang til dem.

Dit iBooks-bibliotek er som standard organiseret efter foruddefinerede samlinger: Alle bøger eller efter filtype (Bøger, Lydbøger, PDF'er). Bøger, som du har gemt i iCloud, men ikke er downloadet til din enhed, vises automatisk i dit bibliotek. Læs mere om, hvordan du skjuler disse bøger.

Opret, vis og organiser samlinger

Du kan bruge samlinger til at organisere dine bøger i grupper. Hvis du vil oprette tilpassede samlinger på din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du trykke på Alle bøger eller en filtype på menuen øverst på skærmen. Rul derefter ned, og tryk på Ny samling. I iBooks på en Mac skal du klikke på Samlinger og derefter klikke på symbolet + øverst til venstre på skærmen.

Hvis du vil omarrangere emnerne i en samling på iPhone, iPad eller iPod touch, skal du trykke og holde nede på den bog, som du vil flytte, og trække den til den nye placering. På en Mac skal du sørge for, at Sorter manuelt er valgt under menuen Sorter efter. Klik derefter på og træk den bog, du vil flytte til en ny placering.

Hvis du automatisk vil synkronisere dine samlinger med andre enheder, skal du logge på alle dine enheder med det samme Apple-id. På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du derefter vælge Indstillinger > iBooks > Synkroniser samlinger. Du kan synkronisere fra en Mac ved at vælge iBooks > Indstillinger og derefter vælge "Synkroniser bogmærker, markeringer og samlinger på tværs af enheder".

Få adgang til dine bøger på alle dine enheder

Inden du kan få adgang til dine bøger og lydbøger på alle dine enheder, skal du sørge for, at du er logget på alle enhederne med det samme Apple-id.

Bøger, som du køber i iBooks Store, er automatisk tilgængelige i appen iBooks på tværs af alle dine enheder. Lydbøger, som du køber i iBooks Store eller iTunes Store, er automatisk tilgængelige i appen iBooks på en iPhone, iPad og iPod touch med iOS 9 og nyere versioner og i iTunes på en computer med iTunes 12.4 eller nyere versioner.

Hvis du bruger iCloud Drive, kan du få adgang til dine importerede ePub- og iBook Author-bøger og PDF-arkiver på tværs af alle dine enheder.

Du kan også manuelt synkronisere lydbøger, som du ikke har købt i iTunes Store, via iTunes og USB.

Hvis du deltager i Familiedeling, kan du dele købt indhold med andre medlemmer af din familie.

Slet bøger og lydbøger

Hvis du vil slette en bog eller en lydbog, skal du åbne iBooks og trykke på Vælg. Rul ned for at finde det emne, du vil slette, og tryk på det. Vælg Slet, og tryk på en af valgmulighederne:

• Tryk på Fjern overførsel for kun at slette den på din enhed.
  • Tryk på Slet overalt for at slette et emne fra iCloud og automatisk fjerne det på alle dine andre enheder.

Læs mere

• Der er adgang til iBooks og iBooks Store i alle lande og områder med App Store. Lydbøger er kun tilgængelige i visse lande og områder. Her kan du læse mere om, hvad der er tilgængeligt i dit land eller område.
  • iBooks understøtter ePub-arkivformatet, iBooks Author-bøger, PDF-arkiver, MP3-lydbøger, AAC-lydbøger og lydbøger fra audible.com.
  • Bøger, lydbøger og PDF-arkiver, som du ikke har købt i iBooks Store, iTunes Store eller på audible.com, skal være DRM-fri, hvis du vil føje dem til iBooks.
  • Bøger, der downloades fra iBooks Store, kan læses ved hjælp af de indbyggede tilgængelighedsfunktioner på din iPad, iPhone og iPod touch.
  • Børnesikring er en mulighed ved bøger, som du læser med iOS 6 eller OS X Mavericks samt nyere versioner.
  • Du kan sende iBooks som gaver via e-mail.
  • Du kan muligvis ikke downloade tidligere køb igen, hvis emnet ikke længere er tilgængeligt i iBooks Store eller iTunes Store.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.