Læsning af bøger og meget mere med Apple Books

Læs og aflyt dit personlige bibliotek, og opdag nye forfattere i appen Bøger på din iPhone, iPad, iPod touch og Mac.

symbolet for iOS-appen Apple Books

Opdag nye yndlingsbøger, og udbyg din samling med Apple Books. Du kan bruge appen Bøger på din iPhone, iPad eller iPod touch med den nyeste version af iOS eller Mac med den nyeste version af macOS.

Du vil muligvis ikke kunne købe bøger og lydbøger i dit land eller område, men du kan få adgang til gratis bøger i det offentlige domæne. Læs mere om, hvad der er tilgængeligt i dit land eller område.

Udforsk appen Bøger

På iPhone, iPad og iPod touch: Naviger til appen Bøger ved hjælp af fanerne nederst på skærmen.

På Mac: Gennemse dit bibliotek ved hjælp af knapperne øverst i vinduet. Hvis du vil købe bøger, skal du klikke på Book Store øverst til venstre.

fanen Læser nu

Læser nu

På denne fane har du hurtig adgang til den seneste bog eller lydbog, du har læst. Du kan også se elementer, du føjer til listen Vil læse, og anbefalinger, der er baseret på din læseoversigt.

Denne fane er ikke tilgængelig i Bøger på Mac.

Bibliotek

Dit bibliotek indeholder alle de bøger, bogserier, PDF-arkiver og lydbøger, du har købt i Book Store eller føjet til din samling. Tryk på Samlinger for kun at se en bestemt medietype. Hvis du vil organisere dine bøger manuelt, skal du trykke på Ny samling og derefter tilføje bøger fra dit bibliotek.

På din Mac kan du finde lydbøger i iTunes.

Book Store

Køb nye bøger i Book Store. Du kan gennemse, hvad der er nyt og populært, eller tjekke hitlisterne for Apple Books og New York Times. Du kan også trykke på knappen Gennemse sektion i øverste højre hjørne for at søge efter bøger efter genrer som f.eks. Unge, Non-fiction eller Tegneserier.

Lydbøger

På denne fane kan du finde de lydbøger, der er tilgængelige i Book Store. Gennemse, hvad der er nyt og populært, eller tjek hitlisten for Apple Books. Du kan også trykke på knappen Gennemse sektioner i øverste højre hjørne for at søge efter bøger efter genrer som f.eks. Børn og unge eller Selvudvikling, eller trykke på Gode oplæsere for at få vist lydbøger med dramatiseringer med fuld rollebesætning eller berømte oplæsere. Læs mere om lydbøger.

På din Mac kan du finde lydbøger i iTunes.

Lydbøger er ikke tilgængelige i alle lande og områder. Læs mere om, hvad der er tilgængeligt i dit land eller område.

Søg

Brug denne fane til at søge efter specifikke titler, forfattere, oplæsere og meget mere. Efter din søgning får du vist resultater, der allerede ligger i dit bibliotek, og bøger og lydbøger, du kan købe i Book Store.

En iPhone X med en åben bog i Apple Books og menuen Udseende i øverste højre hjørne.

Læs bøger

Tryk på en bog for at åbne den, og begynd at læse. Hvis du gerne vil læse et uddrag af en bog, skal du gå til produktsiden i Book Store og trykke på Uddrag. Apple Books husker, hvor du stoppede, og starter fra dette sted, når du begynder at læse igen.

Når du læser, skal du trykke på siden for at få vist navigationsmenuen.

• Tryk på knappen Bibliotek for at lukke bogen og gå tilbage til biblioteket.
  • Tryk på knappen Indholdsfortegnelse for at se indholdsfortegnelsen. Du kan også springe til et bogmærke eller en note herfra.
  • Tryk på knappen Udseende for at ændre, hvordan siden ser ud. Du kan formindske eller øge skriftstørrelsen, ændre til en mørk baggrund eller slå Rulleoversigt til for at skubbe mellem sider.
  • Tryk på knappen Søg for at søge i bogen efter et specifikt ord eller sidetal.
  • Tryk på knappen Bogmærke til side for at arkivere stedet til senere brug.

Tag noter

Få mere ud af din bog uden at forlade appen Bøger. Tryk på et ord, og hold nede i en bog for at åbne tekstmarkeringsværktøjet. Tryk på Slå op for at få vist definitionen af et ord og andre forslag fra nettet. Tryk på Fremhæv for at gøre det let at finde dit valg senere eller Note for at fremhæve valget og tilføje noter.

Hvis du senere vil finde dine noter, vil det muligvis være nødvendigt at gå til andre steder, alt afhængigt af bogen. I de fleste bøger skal du trykke på knappen Indholdsfortegnelse og derefter på Noter. I nogle bøger skal du blot trykke på knappen Noter .

Flere måder at læse på

Sådan downloader eller sletter du indhold

Hvis du vil læse en bog eller lytte til en lydbog, selvom du ikke har Wi-Fi- eller internetforbindelse, kan du downloade den til din iOS-enhed eller computer. Du kan også slette elementer på dine enheder.

En iPhone X med Apple Books åben på fanen Bibliotek og en billedtekst på symbolet for netsky

Download bøger og lydbøger

Download en bog ved at følge disse trin:

• På iOS-enhed: Find emnet i dit bibliotek, og tryk på knappen Sky under bogens coverbillede. Hvis bogen er del af en serie, skal du først åbne serien og derefter downloade en specifik bog.
  • På Mac: Find emnet i dit bibliotek, og klik på knappen Download fra netsky i øverste højre hjørne.

Hvis du ikke kan se knappen netsky eller  knappen Download fra netsky , er bogen allerede downloadet til din enhed.

Følg disse trin for at downloade en lydbog:

Slet bøger, lydbøger eller PDF-arkiver

• På iOS-enhed: Tryk på knappen Mere under emnet, vælg Fjern og derefter Fjern download.
  • På Mac: Ctrl-klik eller højreklik på et emne, vælg Slet og derefter Fjern download.

Hvis emnet er del af en serie, er du muligvis nødt til at åbne serien først, inden du kan slette den. Muligheden Slet overalt vises måske også, hvis det er et PDF-arkiv eller et andet emne, du har føjet til dit bibliotek fra en anden kilde end Book Store.

Sådan ændrer du dine indstillinger

Hvis du vil styre nogle af indstillingerne i Apple Books på din iOS-enhed, skal iCloud Drive være slået til: Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud, og slå både iCloud Drive og Books til. Gå derefter til Indstillinger > Books.

Under Synkronisering kan du ændre indstillinger som disse:

• Slå Læser nu til for at synkronisere din læsestatus, din aktuelle bog, noter og bogmærker via din iCloud-konto. Læser nu synkroniseres kun til andre iOS-enheder og ikke til din Mac.
  • Slå iCloud Drive til for at synkronisere PDF-arkiver, ePub-arkiver og bøger, der er oprettet med iBooks Author, som du ikke har købt i Book Store, men som du har føjet til dit bibliotek på alle dine enheder.

Under Tillad bøger at skaffe adgang skal du slå Mobildata til for at streame bøger, mens din iPhone eller iPad har forbindelse til internettet via en mobilforbindelse og ved brug af mobildata.

Du kan også ændre indstillingerne i appen Bøger. Tryk på Læser nu, og tryk derefter på knappen Profil eller dit billede i øverste højre hjørne. Her kan du gendownloade dine køb, få adgang til Familiekøb og indløse gavekort eller indholdskoder.

På en Mac skal du først slå iCloud Drive til: Gå til Apple-menuen () > Systemindstillinger. Klik på iCloud, og vælg iCloud Drive. Åbn derefter appen Bøger, og vælg Bøger > Indstillinger i menuen øverst på computerskærmen. Vælg "Synkroniser bogmærker og markeringer på tværs af enheder" for at synkronisere dit indhold på dine andre enheder.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.