Kom godt i gang med iBooks

Læs og lyt til dit personlige bibliotek hjemme eller på farten med iBooks.

Brug iBooks på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac til at købe og downloade bøger, administrere dine køb, organisere dit bibliotek og meget mere. Du kan finde lydbøger i appen iBooks på din iPhone, iPad eller iPod touch og i iTunes på en Mac.

Føj bøger til dit bibliotek

Hvis du vil downloade og købe bøger fra iBooks Store, skal du have et Apple-id. Dit Apple-id er den konto, du bruger til at få adgang til Apple-tjenester. Hvis du har brugt andre Apple-tjenester, f.eks. iCloud eller App Store på din Mac, skal du logge på iBooks Store med det samme Apple-id. Hvis du ikke har et Apple-id, kan du oprette et.

I iBooks kan du også læse DRM-fri arkiver, f.eks. PDF- og ePub-arkiver, som du finder i andre apps.

Hent bøger fra iBooks Store

I appen iBooks kan du gennemse bøger på fanen Udvalgte eller Hitlister eller søge efter en bestemt titel på fanen Søg. Tryk på en bog for at læse mere om den, læse anmeldelser eller finde relaterede titler. Hvis der er et tilgængeligt uddrag, kan du trykke på Uddrag i højre side af skærmen for at læse nogle få sider.

Hvis du vil købe en bog, skal du trykke på prisen i højre side af skærmen og derefter trykke på Køb. Hvis du vil hente en gratis bog, skal du trykke på Hent i højre side af skærmen og derefter trykke på Hent bog.1

Hvis du vil finde en bog, som du har købt tidligere, eller finde en nyere version af en bog, som du allerede har, skal du trykke på Købt nederst på skærmen.

1 Hvis du bruger Touch ID eller Face ID til køb, kan du muligvis ikke se Køb eller Hent bog.

Læs og lyt

Når du læser bøger i iBooks, kan du indstille skriftstørrelsen, justere lysstyrken for enhedens skærm for at læse dine bøger i al slags belysning eller skifte forskellige farvetemaer for dine bøger. Du kan afspille lydbøger, som du køber i iBooks Store eller iTunes Store eller importerer fra andre kilder.

Læs og lyt på din iPhone, iPad eller iPod touch

Åbn appen iBooks, og tryk på Mine bøger – tryk derefter på en bog for at begynde at læse eller lytte. Når du stopper med at læse eller afspille, husker iBooks, hvor du stoppede og starter samme sted, næste gang du vender tilbage til din bog eller lydbog.

Hvis du vil have iBooks til at huske, hvor du slap på dine andre enheder, skal du gå til Indstillinger > iBooks, og slå "Synkroniser bogmærker og noter" til.

Læs bøger på en Mac

Åbn iBooks, og dobbeltklik på en bog for at begynde at læse. Når du stopper med at læse, husker iBooks, hvor du stoppede og starter samme sted, næste gang du vender tilbage til din bog.

Hvis du vil have iBooks til at huske, hvor du slap på dine andre enheder, skal du vælge iBooks > Indstillinger i menuen øverst på skærmen. Klik på fanen Generelt, og vælg "Synkroniser bogmærker, markeringer og samlinger på tværs af enheder".

Lyt til lydbøger på en Mac

Åbn iTunes, og vælg Lydbøger i menuen øverst til venstre. Dobbeltklik på en lydbog for at starte afspilningen. Når du stopper afspilningen, husker iTunes, hvor du stoppede og starter på samme sted, næste gang du vender tilbage til din lydbog.

Hvis du vil have iTunes til at huske, hvor du slap på tværs af enheder, skal du vælge iTunes > Indstillinger. Klik på fanen Butik, og vælg "Synkroniser afspilningsoplysninger på tværs af enheder".

Brug iBooks StoryTime på Apple TV

iBooks StoryTime giver din familie en ny måde at opleve klassiske børnebøger og finde nye favoritter på. Hver eneste håndplukkede titel i appen forvandler dit Apple TV til et spændende sted, hvor unge læsere kan nyde de historier, de elsker, med højtlæsning af fortællingerne og smukke illustrationer.

Læs mere om iBooks StoryTime på Apple TV.

Slå definitioner op

Du kan slå oplysninger op om specifikke ord i dine bøger, herunder deres definition.

• På din iOS-enhed: Tryk og hold på et ord, og vælg derefter Slå op.
  • På din Mac: Dobbeltklik på et ord.

Skift tema eller tekststørrelse

Tryk på , mens du læser en bog for at justere visningen af en bog på din iPhone, iPad eller iPod touch. I dette vindue kan du justere skærmens lysstyrke, skriftstørrelse, ændre skrift eller farvetema. Hvis du slår Rulleoversigt til, kan du rulle kontinuerligt gennem bogen uden at skulle tænke på at bladre.

Tilføj og få vist bogmærker, markeringer og noter

Tryk på  på din iOS-enhed, mens du læser, eller klik på  på din Mac i øverste højre hjørne for at arkivere en bestemt side som bogmærke. Du kan også markere tekst i en bog eller oprette en note i den markerede tekst.

Sådan får du vist bogmærker, markeringer og noter:

• På din iOS-enhed: Tryk på  i øverste venstre hjørne.
  • På din Mac: Klik på  i øverste venstre hjørne for at få vist markeringer og noter. Klik på  ved siden af  i øverste højre hjørne.

Du kan automatisk synkronisere dine bogmærker, markeringer og noter med dine andre enheder, der er logget ind med samme Apple-id.

• På din iOS-enhed: Gå til Indstillinger > iBooks, og slå "Synkr. bogmærker og noter" til.
  • På en Mac: Vælg iBooks > Indstillinger øverst på skærmen. Klik på fanen Generelt, og vælg "Synkroniser bogmærker, markeringer og samlinger på tværs af enheder".

Organiser dit bibliotek

Dit iBooks-bibliotek indeholder bøger, lydbøger og PDF-arkiver, som du arkiverer i iBooks. Du kan arkivere brugerhåndbøger, forslag, projektplaner og meget mere i dit iBooks-bibliotek, så du har nem adgang til dem.

Dit iBooks-bibliotek er som standard organiseret efter foruddefinerede samlinger: Alle bøger eller efter arkivtype (Bøger, Lydbøger, PDF-arkiver). Bøger, som du har gemt i iCloud, men ikke downloadet til din enhed, vises automatisk i dit bibliotek. Læs mere om, hvordan du skjuler disse bøger.

Opret, få vist og organiser samlinger

Du kan bruge samlinger til at organisere dine bøger i grupper. Hvis du vil oprette tilpassede samlinger på din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du trykke på Alle bøger eller en arkivtype i menuen øverst på skærmen og derefter trykke på Ny samling. I iBooks på en Mac skal du klikke på Samlinger og derefter klikke på symbolet + øverst til venstre på skærmen.

Hvis du vil omorganisere emnerne i en samling på en iPhone, iPad eller iPod touch, skal du trykke og holde på den bog, som du vil flytte og trække den til dens nye placering. På en Mac: Kontroller, at du har valgt Sorter manuelt i menuen Sorter efter, og klik og træk derefter den ønskede bog til dens nye placering.

Hvis du vil synkronisere dine samlinger automatisk med andre enheder, skal du logge på alle dine enheder med samme Apple-id. På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du derefter vælge Indstillinger > iBooks og slå Synkroniser samlinger til. Hvis du vil synkronisere fra din Mac, skal du vælge iBooks > Indstillinger i menulinjen øverst på skærmen. Klik på fanen Generelt, og vælg "Synkroniser bogmærker, markeringer og samlinger på tværs af enheder".

Få adgang til dine bøger på alle dine enheder

Inden du kan få adgang til dine bøger og lydbøger på alle dine enheder, skal du sørge for, at du er logget på alle enhederne med samme Apple-id.

Bøger, som du køber i iBooks Store, er automatisk tilgængelige i appen iBooks på tværs af alle dine enheder. Lydbøger, som du køber i iBooks Store eller iTunes Store, er automatisk tilgængelige i appen iBooks på en iPhone, iPad og iPod touch med iOS 9 og nyere versioner og i iTunes på en Mac med iTunes 12.4 eller nyere versioner.

Hvis du bruger iCloud Drive, kan du få adgang til dine importerede ePub- og iBook Author-bøger og PDF-arkiver på tværs af alle dine enheder.

Du kan også manuelt synkronisere lydbøger, som du ikke har købt i iTunes Store, via iTunes og USB.

Hvis du deltager i Familiedeling, kan du dele købt indhold med andre medlemmer af din familie.

Slet bøger og lydbøger

Hvis du vil slette en bog eller lydbog, skal du åbne iBooks på din iOS-enhed og derefter trykke på Vælg. Rul ned for at finde det emne, du vil slette, og tryk på det. Vælg Slet, og tryk på en af indstillingerne:

• Tryk på Fjern overførsel for kun at slette den på din enhed.
  • Tryk på Slet overalt for at slette et emne fra iCloud og automatisk fjerne det på alle dine andre enheder.

Læs mere

• Her kan du læse mere om, hvad der er tilgængeligt i dit land eller område.
  • iBooks understøtter arkivformatet ePub, iBooks Author-bøger, PDF-arkiver, MP3-lydbøger, AAC-lydbøger og lydbøger fra audible.com.
  • Bøger, lydbøger og PDF-arkiver, som du ikke har købt i iBooks Store, iTunes Store eller på audible.com, skal være DRM-fri, hvis du vil føje dem til iBooks.
  • Bøger, der downloades fra iBooks Store, kan læses ved hjælp af de indbyggede tilgængelighedsfunktioner på din iPad, iPhone eller iPod touch.
  • Børnesikring er en mulighed for bøger, som du læser med iOS 6 eller OS X Mavericks eller nyere versioner.
  • Du kan sende iBooks som gaver via e-mail.
  • Du kan muligvis ikke downloade et tidligere køb igen, hvis emnet ikke længere er tilgængeligt i iBooks Store eller iTunes Store.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.