Læsning af bøger og meget mere med appen Bøger fra Apple på din iPhone, iPad eller iPod touch

Læs og lyt til dit personlige bibliotek, og opdag nye forfattere i appen Bøger på din iOS-enhed.

symbolet for iOS-appen Bøger fra Apple

Opdag nye yndlingsbøger, og udbyg din samling med appen Bøger fra Apple. Du kan bruge appen Bøger på din iPhone, iPad og iPod touch med den nyeste version af iOS.

Du kan også læse bøger i appen Bøger på din Mac.

Du vil muligvis ikke kunne købe bøger og lydbøger i dit land eller område, men du kan få adgang til gratis bøger i det offentlige domæne. Læs mere om, hvad der er tilgængeligt i dit land eller område.

Udforsk appen Bøger

Naviger i appen Bøger ved hjælp af fanerne nederst i appen. Læs videre for at få beskrivelser af, hvad du kan finde på hver enkelt fane.

Hvis du vil gå tilbage til disse faner, mens du læser, skal du trykke på midten af enheden for at åbne kontrolelementerne øverst på skærmen og derefter trykke på knappen Bibliotek for at lukke bogen og gå tilbage til dit bibliotek.

fanen Læser nu

Læser nu

På denne fane har du hurtig adgang til den seneste bog eller lydbog, du har læst. Du kan også se elementer, du føjer til listen Vil læse, og anbefalinger, der er baseret på din læseoversigt.

Bibliotek

Dit bibliotek indeholder alle de bøger, bogserier, PDF-arkiver og lydbøger, du har købt i Boghandel eller manuelt føjet til dit bibliotek.

Tryk på Samlinger for kun at få vist en bestemt medietype. Hvis du vil organisere dit indhold på en anden måde, skal du oprette en tilpasset samling: Tryk på Ny samling, indtast et navn for samlingen, og tilføj derefter bøger fra dit bibliotek.

Organiser dit bibliotek

Du kan organisere dit bibliotek ved at trykke på Sorter under Samlinger. Du kan vælge at sortere dit indhold efter nylige køb, titel, forfatter eller manuelt. Tryk på symbolet Liste for at ændre en listevisning. Du kan også sortere en samling på denne måde. Gå f.eks. til Samlinger > PDF-arkiver for at sortere dine PDF-arkiver efter forfatter.

Hvis du kun vil se det, du har downloadet til enheden, skal du gå til Samlinger > Downloadet. Downloadet vises ikke, hvis du ikke har downloadet noget.

Boghandel

Køb nye bøger i Boghandel. Du kan gennemse, hvad der er nyt og populært, eller tjekke hitlisterne for appen Bøger fra Apple og New York Times. Du kan også trykke på symbolet Gennemse sektion øverst til højre for at søge efter bøger efter genrer som f.eks. Unge, Non-fiction eller Tegneserier.

Læs et uddrag

Hvis du vil læse et uddrag af en bog (hvis dette er tilgængeligt), skal du trykke på en bog for at få vist dens produktside og derefter trykke på UDDRAG under bogens prisknap.

Du kan også lytte til uddrag af lydbøger: Tryk på en lydbog, og tryk derefter på EKSEMPELVISNING under lydbogens prisknap.

Lydbøger

På denne fane kan du finde de lydbøger, der er tilgængelige i Boghandel. Gennemse, hvad der er nyt og populært, eller tjek hitlisten for appen Bøger fra Apple. Du kan også trykke på symbolet Gennemse sektioner øverst til højre for at søge efter genrer som f.eks. Børn og unge eller Selvudvikling eller trykke på Gode oplæsere for at få vist lydbøger med dramatiseringer med fuld rollebesætning eller berømte oplæsere. Læs mere om lydbøger.

Lydbøger er ikke tilgængelige i alle lande og områder. Læs mere om, hvad der er tilgængeligt i dit land eller område.

Søg

Brug denne fane til at søge efter specifikke titler, forfattere, oplæsere og meget mere. Efter din søgning får du vist resultater, der allerede ligger i dit bibliotek, og bøger og lydbøger, du kan købe i Boghandel.

En iPhone X med en åben bog i appen Bøger fra Apple og menuen Udseende i øverste højre hjørne.

Læs bøger

Tryk på en bog for at åbne den, og begynd at læse. Hvis du lukker bogen, husker appen Bøger fra Apple, hvor du stoppede, og starter så fra dette sted, når du går i gang med at læse igen.

Du kan læse uddrag af bøger i Boghandel.

Vis og skjul kontrolelementer

Mens du læser, kan du trykke på midten af enheden for at åbne kontrolelementerne øverst på skærmen.

• Tryk på symbolet Bibliotek for at lukke bogen og gå tilbage til biblioteket.
  • Tryk på symbolet Indholdsfortegnelse for at se indholdsfortegnelsen. Du kan også springe til et bogmærke eller en note herfra.
  • Tryk på symbolet Udseende for at ændre, hvordan siden ser ud. Du kan øge eller formindske skriftstørrelsen, ændre til en baggrund i en anden farve, blandt andet en mørk baggrund, slå Automatisk nattema* til eller slå Rulleoversigt fra for at skubbe mellem sider.
  • Tryk på symbolet Søg for at søge i bogen efter et specifikt ord eller sidetal.
  • Tryk på symbolet Bogmærke til side for at arkivere stedet til senere brug. I nogle bøger kan du også trykke på symbolet Bogmærke til side for at få en liste frem over dine bogmærker.

* Slå Automatisk nattema til for automatisk at ændre bogreolen, sidefarven og lysstyrken, når du bruger Bøger under dårlige lysforhold. (Ikke alle bøger understøtter Automatisk nattema).

Tag noter

Få mere ud af din bog uden at forlade appen Bøger. Tryk på et ord, og hold nede i en bog for at åbne tekstmarkeringsværktøjet. Tryk på Slå op for at få vist definitionen af et ord og andre forslag fra nettet. Tryk på Fremhæv for at gøre det let at finde dit valg senere eller Note for at fremhæve valget og tilføje noter.

Hvis du senere vil finde dine noter, vil det muligvis være nødvendigt at gå til andre steder, alt afhængigt af bogen. I de fleste bøger skal du trykke på symbolet Indholdsfortegnelse og derefter på Noter. I nogle bøger skal du blot trykke på symbolet Noter.

Flere måder at læse på

Sådan downloader eller sletter du indhold

Hvis du vil læse en bog eller lytte til en lydbog, selvom du ikke har Wi-Fi- eller internetforbindelse, kan du downloade den til din iOS-enhed eller computer. Du kan også slette elementer på dine enheder.

En iPhone X med appen Bøger fra Apple åben på fanen Bibliotek og en billedtekst på skysymbolet

Download bøger og lydbøger

Hvis du vil downloade en bog, skal du finde emnet i dit bibliotek og derefter trykke på skysymbolet under bogens coverbillede. Hvis bogen er del af en serie, skal du først åbne serien og derefter downloade en specifik bog.

Hvis du ikke kan se skysymbolet eller symbolet Download fra sky , er bogen allerede downloadet til din enhed.

Hvis du vil downloade en lydbog, skal du trykke på Læser nu og derefter trykke på symbolet for din profil. Tryk på Lydbøger under Mine køb, og find den lydbog, du vil downloade. Tryk på symbolet Download fra sky for at gendownloade dit tidligere køb.

Slet bøger, lydbøger eller PDF-arkiver

Tryk på symbolet Mere under emnet, vælg Fjern, og vælg derefter Fjern download. Hvis du vil fjerne en købt bog helt fra dit bibliotek, skal du trykke på Skjul bog.

Hvis emnet er del af en serie, er du muligvis nødt til at åbne serien først, inden du kan slette den. Muligheden Slet overalt vises måske også, hvis det er et PDF-arkiv eller et andet emne, du har føjet til dit bibliotek fra en anden kilde end Boghandel.

Sådan ændrer du dine indstillinger

Hvis du vil styre nogle af indstillingerne i appen Bøger fra Apple på din iOS-enhed, skal iCloud Drive være slået til: Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud, og slå både iCloud Drive og Bøger til. Gå derefter til Indstillinger > Bøger.

Under Synkronisering kan du ændre indstillinger som disse:

• Slå Læser nu til for at synkronisere din læsestatus, din aktuelle bog, noter og bogmærker via din iCloud-konto. Læser nu synkroniseres kun til andre iOS-enheder og ikke til din Mac.
  • Slå iCloud Drive til for at synkronisere PDF-arkiver, ePub-arkiver og bøger, der er oprettet med iBooks Author, som du ikke har købt i Boghandel, men som du har føjet til dit bibliotek på alle dine enheder.

Under Tillad bøger at skaffe adgang skal du slå Mobildata til for at streame bøger, mens din iPhone eller iPad har forbindelse til internettet via en mobilforbindelse og ved brug af mobildata.

Du kan også ændre indstillingerne i appen Bøger. Tryk på Læser nu, og tryk derefter på symbolet Profil eller dit billede øverste til højre. Her kan du gendownloade dine køb, få adgang til Familiekøb og indløse gavekort eller indholdskoder.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.