Læsning af bøger og meget mere med Apple Books

Køb bøger, og download dem, så du kan læse dem offline. Juster lysstyrken og skriftstørrelsen, efterhånden som du læser. Og hold dine bøger organiseret – det hele med Apple Books.

En MacBook viser udvalgte bøger i Boghandel, og en iPhone viser fanen Læser nu, hvor det daglige læsemål er nået.

Symbol for appen Bøger

Brug appen Bøger på din iPhone, iPad og iPod touch med den nyeste version af iOS eller iPadOS eller på din Mac med den nyeste version af macOS.

Du kan muligvis ikke købe bøger eller lydbøger i dit land eller område, men du har adgang til gratis bøger på offentlige domæner. Læs mere om, hvad der er tilgængeligt i dit land eller område.

Udforsk appen Bøger

iPhone, der viser sektioner i Boghandel, f.eks. Kommer snart og Bøger, vi elsker, og genrer som biografier og memoirer.

Find og køb bøger

• På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du åbne appen Bøger og trykke på Boghandel nederst på skærmen. Gennemse hitlisterne eller bøger, der anbefales til dig. Eller tryk på knappen  Browse-sektioner for at se sektionerne i Boghandel, f.eks. Kommer snart eller genrer som Ung person eller Faglitteratur.
  • På din Mac skal du åbne appen Bøger og klikke på Boghandel øverst i vinduet. Klik på Populære, NYTimes eller Populære forfattere i indholdsoversigten. Eller klik på Kategorier for at se genrer som Tegneserier & grafiske romaner, Børn eller Mysterier og spænding.
  • Læs om, hvordan du finder og køber lydbøger.

Organiser dit bibliotek

Sorter dine bøger og PDF-dokumenter alfabetisk. Eller træk emner for at arrangere dem i den ønskede rækkefølge.

• Tryk på Bibliotek på din iPhone, iPad eller iPod touch. Tryk på ordet ud for Sorter under Samlinger. Vælg Seneste, Titel, Forfatter eller Manuelt i den menu, der vises. Du kan sortere en samling på denne måde. Gå f.eks. til Samlinger > PDF-dokumenter for at sortere PDF-dokumenter efter forfatter.
  • På din Mac skal du klikke på Sorter efter i øverste højre hjørne. Vælg Seneste, Titel eller Sorter manuelt.

Hvis du vil skifte til en listevisning, skal du trykke eller klikke på knappen Liste .

Brug kontrolelementerne til at oprette bogmærker, ændre skriften eller lysstyrken m.m.

• Hvis du vil have vist betjeningsmulighederne, når du læser på din iOS- eller iPadOS-enhed, skal du trykke midt på skærmen.
  • Hvis du vil have vist betjeningsmulighederne, når du læser på din Mac, skal du flytte markøren til toppen af bogen.

Knappen Bibliotek

Luk bogen, og vend tilbage til dit bibliotek.

Knappen Indholdsfortegnelse

Se indholdsfortegnelsen. På en iOS- eller iPadOS-enhed kan du også hoppe til bogmærker eller noter herfra.

Knappen Udseende

Skift skrift, skriftstørrelse, lysstyrke eller baggrundsfarve. På en iOS- eller iPadOS-enhed kan du også slå Automatisk nattema til, hvilket justerer farven og lysstyrken, når du læser i omgivelser med lav belysning, eller slå Rulleoversigt til, hvis du vil rulle i stedet for at skubbe for at se næste side.

Ikke alle bøger understøtter Automatisk nattema.

Knappen Søg

Søg efter et bestemt ord eller sidetal.

Knappen Bogmærke

Opret et bogmærke. Hvis du vil se dine bogmærker på en Mac, skal du klikke på pil ned ud for denne knap.

Fremhæv og tag noter

• På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du røre og holde nede på et ord i en bog. Rør og træk markørerne markører for at justere dit valg. Tryk på Fremhæv, eller tryk på Note. Du kan finde dine noter senere ved at trykke på knappen Indholdsfortegnelse  og derefter trykke på Noter. For nogle bøger skal du trykke på  for at finde dine noter.
  • På din Mac skal du klikke og trække for at vælge tekst. Vælg derefter en markeringsfarve, eller klik på Tilføj note. Du kan finde dine noter senere ved at klikke på knappen Noter .

Download en bog

Hvis du vil læse en bog, du har købt, også selvom du ikke har forbindelse til Wi-Fi eller internettet, skal du downloade den, før du går offline.

Sådan downloader du en bog på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Find emnet i dit bibliotek. Kan du ikke se den ønskede bog?
  2. Tryk på knappen Hent  under bogens omslagsbillede. Hvis du ikke kan se knappen Hent , er bogen allerede downloadet til din enhed.
    Hvis bogen er en del af en serie, skal du først trykke for at åbne serien og derefter trykke på knappen Hent under den ønskede bog.

Sådan downloader du en bog på din Mac

1. Find emnet i dit bibliotek. Kan du ikke se den ønskede bog?
  2. Klik på knappen Hent  i øverste højre hjørne. Hvis du ikke kan se knappen Hent, er bogen allerede downloadet til din enhed.
    Hvis bogen er en del af en serie, skal du først dobbeltklikke for at åbne serien og derefter klikke på knappen Hent på den ønskede bog.

Slet en bog

Når du har slettet en bog, lagres den ikke på din enhed, men den er stadig tilgængelig i dit bibliotek på andre enheder. Hvis du vil fjerne bogen fra dit bibliotek, kan du skjule den.

Sådan sletter du bøger, lydbøger eller PDF-dokumenter fra din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryk på Bibliotek, og søg efter emnet.
  2. Tryk på knappen Mere  under emnet. Hvis emnet er en del af en serie, skal du først åbne serien og derefter trykke på knappen Mere .
  3. Vælg Fjern.
  4. Hvis du vil fjerne emnet fra din enhed, skal du vælge Fjern overførsel. (Hvis emnet er et PDF-dokument eller ikke kommer fra Boghandel, skal du trykke på Slet overalt for at slette det fra dit bibliotek).

Sådan sletter du bøger, lydbøger eller PDF-dokumenter fra din Mac

1. Klik på Bibliotek øverst i vinduet, og klik derefter på Alle bøger i indholdsoversigten.
  2. Ctrl-klik eller højreklik på emnet.
    Hvis emnet er en del af en serie, skal du først åbne serien og derefter Ctrl-klikke eller højreklikke på bogen.
  3. Vælg Slet.
  4. Når du bliver bedt om det, skal du vælge Slet i det vindue, der åbnes.

Hvis du ikke kan se Slet, når du har højreklikket eller Ctrl-klikket på et emne, er emnet ikke downloadet til din enhed.

Hvis du ikke kan se en bog

Hvis du ikke kan se en bog, du har købt i Boghandel, i dit bibliotek, er der her nogle ting, du kan prøve.

• På din Mac skal du klikke på knappen Boghandel øverst i vinduet. Klik på Udvalgte i indholdsoversigten. Klik på Købt under Hurtige links. Klik på knappen Hent alle i nederste højre hjørne.
  • På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du åbne appen Indstillinger, trykke på [dit navn] > iCloud og slå både iCloud Drive og Bøger til. Gå derefter til Indstillinger > Bøger. Under Synkronisering skal du slå iCloud Drive til.
  • Du kan også gendownloade eller få vist bøger, du har købt.

Opdag flere måder at læse på

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.