Mål din gangstabilitet med din iPhone

På en iPhone 8 eller nyere med iOS 15 kan du se din gangstabilitet og klassificering for at få indsigt i din risiko for at falde.

Om Gangstabilitet

Gangstabilitet bruger brugerdefinerede algoritmer til at vurdere din balance, stabilitet og koordination gennem de indbyggede bevægelsessensorer på din iPhone. Når du går med din iPhone, sporer den vigtige mobilitetsmålinger, såsom ganghastighed, trinlængde, dobbelt støttetid og gangasymmetri. Disse data bruges til at bestemme din gangstabilitet og klassificering.

Din gangstabilitet klassificeres som OK, Lav eller Meget lav. Du kan også vælge at modtage en meddelelse, hvis din stabilitet er Lav eller Meget lav.

Hvis du har aktiveret sundhedsdeling, kan du vælge automatisk at dele dine gangstabilitetsdata og -meddelelser med venner eller familie.

En iPhone-skærm, der viser en lav gangstabilitet-meddelelse

Indstil notifikationer om stabilitet ved gang

1. Åbn appen Sundhed på din iPhone, og tryk derefter på Oversigt.

2. Tryk på dit billede eller dine initialer i øverste højre hjørne af skærmen.

3. Tryk på Sundhedstjekliste, og tryk derefter på Indstil notifikationer om stabilitet ved gang.

4. Følg vejledningen på skærmen.

En iPhone-skærm, der viser opsætningssiden for Gangstabilitet

Placer din iPhone i din forlomme eller i en lomme nær din talje, mens du går. Du modtager en meddelelse, hvis dit stabilitetsniveau er lavt nok til at bringe dig i fare for et fald inden for det næste år.

Se din gangstabilitetshistorik

1. Tryk på Gennemse i appen Sundhed.

2. Tryk på Mobilitet, og tryk derefter på Gangstabilitet.

En iPhone-skærm, der viser en graf over gangstabilitetsniveauer

Hvis du har tilføjet Gangstabilitet til sektionen Favoritter, kan du få adgang til det fra fanen Oversigt i appen Sundhed.