Brug Filmisk funktion på din iPhone

Med Filmisk funktion kan dit iPhone-kamera optage videoer med en lav dybdeskarphed og tilføje flotte fokusovergange for at skabe film af biograflignende kvalitet.

iPhone-skærm med en visning af appen Kamera i Filmisk funktion med en person, der sidder ved et piano

Før du starter

Sørg for, at du har den nyeste version af iOS og en iPhone, der understøtter Filmisk funktion:

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 14 Pro

• iPhone 14

• iPhone 14 Plus

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13

• iPhone 13 mini

Sådan optager du video med Filmisk funktion

1. Åbn appen Kamera, og skub derefter til Filmisk funktion.

2. Tryk på pilenBilledtekst mangler i liggende funktion for at få vist disse redigeringsmuligheder:

iPhone-skærmen viser appen Kamera i Filmisk videofunktion parat til at optage en person, der kigger på kameraet
    • Tryk på knappen DybdekontrolBilledtekst mangler, og træk derefter skyderen for at justere dybdeskarpheden.

• Tryk på knappen 1xBilledtekst mangler for at skifte til Telekamera. Tryk på knappen igen (der står nu 3x på knappen) for at skifte tilbage til Bred.

• Tryk på eksponeringsknappenBilledtekst mangler, og træk derefter skyderen for at gøre din video lysere eller mørkere.

• Tryk på blitzknappenBilledtekst mangler, og vælg mellem Automatisk, Til og Fra.

3. Tryk på optageknappenBilledtekst mangler for at starte optagelsen.

4. Tryk på et emne i søgeren for at ændre fokus, mens du optager. Dobbelttryk for at indstille automatisk fokussporing på et motiv. Du kan også trykke og holde inde på skærmen for at låse fokus i en bestemt afstand fra kameraet.

5. Tryk på optageknappenBilledtekst mangler igen for at stoppe optagelsen.

Filmisk funktion understøtter Dolby Vision HDR. I Filmisk funktion på iPhone 14 kan du skifte mellem HD og 4K ved 24, 25 eller 30 fps.

Rediger video, der er optaget med Filmisk funktion

Når du har optaget en video med Filmisk funktion, kan du redigere den i appen Fotos på din iPhone 14-model eller på en anden understøttet enhed.

Ud over de standardredigeringer, du kan foretage for alle videoer, kan du justere dybdeskarpheden og fokuspunkterne i en video, der er optaget med Filmisk funktion.

Hvis du vil redigere video, der er optaget med Filmisk funktion på iOS 16, skal du bruge iOS 16, iPadOS 16 eller macOS Ventura eller nyere versioner.

Sådan redigerer du dybdeskarpheden i en video, der er optaget med Filmisk funktion

1. Åbn appen Fotos, og tryk derefter på den video, du vil redigere.

2. Tryk på Rediger.

3. Tryk på knappen DybdekontrolBilledtekst mangler, og træk derefter skyderen for at justere dybdeskarpheden. De justeringer, du foretager af dybdeskarpheden, gælder for hele videoen.

iPhone-skærm, der viser appen Fotos og dens betjeningselementer til redigering af dybdeskarpheden i en video
  4. Tryk på OK.

Sådan redigerer du fokuspunkter i en video, der er optaget med Filmisk funktion

1. Åbn appen Fotos, og tryk derefter på den video, du vil redigere.

2. Tryk på Rediger. Videotidslinjen vises under din video. Og under tidslinjen angiver gule prikker de øjeblikke i videoen, hvor fokuspunktet skifter fra et motiv til et andet.

3. Træk i knappen for tidslinjeindikatoren for at flytte gennem videoen. Når du flytter knappen, vises videoens aktuelle fokuspunkt med et gult kvadrat. Andre genkendte personer eller objekter er omgivet af et hvidt kvadrat.

4. Tryk på et hvidt kvadrat for at ændre fokuspunktet til den person eller det objekt. Du kan også prøve at trykke på andre objekter i billedet for at ændre fokuspunktet til det objekt. Dobbelttryk på et motiv for at indstille automatisk fokussporing. Tryk og hold inde på skærmen for at låse fokus i en bestemt afstand fra kameraet.

iPhone-skærm med en visning af appen Fotos og dens betjeningselementer til redigering af fokuspunkter i en video
  5. Tryk på fokusknappenBilledtekst mangler for at skifte mellem Kamera-appens automatiske fokussporing og manuelt valgte fokuspunkter.

6. Gentag for alle de andre segmenter af videoen, hvor du vil ændre fokuspunktet, og tryk derefter på Udført.

Hvis du vil slette en overgang mellem fokuspunkter, skal du trykke og holde inde på den gule prik, indtil sletteknappenBilledtekst mangler vises, og derefter trykke på den.

Rediger filmiske effekter på andre enheder

Du kan redigere de videoeffekter, der er optaget med Filmisk funktion, i appen Fotos på følgende enheder med iOS 15 eller iPadOS 15:

• iPhone XS, iPhone XR og nyere modeller

• iPad Pro 12,9" (3. generation og nyere)

• iPad Pro 11" (1. generation og nyere)

• iPad Air (3. generation og nyere)

• iPad mini (5. generation og nyere)

Hvis du vil sikre, at en video, der er optaget med Filmisk funktion, kan redigeres på en anden understøttet enhed, skal du bruge iCloud-fotos eller AirDrop. Hvis du bruger AirDrop, skal du aktivere Alle fotodata, før du sender:

1. Åbn appen Fotos, og tryk derefter på den video, du vil dele.

2. Tryk på knappen DelBilledtekst mangler, og tryk derefter på Valg øverst på skærmen.

3. Slå Alle fotodata til, og tryk derefter på Udført.

4. Tryk på AirDrop-knappen, og tryk derefter på den enhed, du vil sende til.

Læs mere

Find ud af, hvad du skal gøre, hvis videoer optaget med Filmisk funktion på din iPhone ikke vises, når du importerer til din Mac- eller Windows-computer.