Brug Arkivdeling til at dele arkiver

Du kan dele arkiver og mapper med andre på netværket. Du kan dele hele din Mac med alle eller kun give bestemte brugere adgang til visse mapper.

Indstil arkivdeling

1. Åbn vinduet Deling (vælg Apple > Systemindstillinger, og klik på Deling).

Åbn Deling for mig

2. Vælg afkrydsningsfeltet Arkivdeling

3. Du vælger at dele en bestemt mappe ved at klikke på knappen Tilføj nederst på listen Delte mapper og derefter finde mappen, vælge den og klikke på Tilføj.

Mappen Offentlig tilhørende hver bruger med en konto på din Mac deles automatisk. Du forhindrer, at en mappe deles, ved at vælge den på listen Delte mapper og klikke på knappen Fjern .

4. Som standard kan alle brugere, der har en konto på din Mac i Brugere & grupper, oprette forbindelse til Mac via netværket. En bruger med en administratorkonto har adgang til hele din Mac.

Hvis du kun vil give bestemte brugere adgang til en mappe, skal du vælge mappen på listen Delte mapper og klikke på knappen Tilføj nederst på listen Brugere. Gør derefter et af følgende:

• Vælg en bruger fra Brugere & grupper, som inkluderer alle brugere på din Mac.

• Vælg en bruger fra Netværksbrugere eller Netværksgrupper, som inkluderer alle på netværket.

• Vælg en person fra dine kontakter. Skriv en adgangskode til personen, og klik derefter på Opret konto.

5. Du vælger, hvad en bruger skal have adgang til, ved at vælge brugeren på listen Brugere og klikke på trekanterne ud for brugernavnet og derefter vælge en af følgende muligheder:

• Læse & skrive: Brugere kan se og kopiere arkiver til og fra mappen.

• Skrivebeskyttet: Brugeren kan se indholdet af mappen, men kan ikke kopiere arkiver til den.

• Kun skrive (dueslag): Brugeren kan kopiere arkiver til mappen, men kan ikke se indholdet af den.

• Ingen adgang: Brugeren kan hverken se eller kopiere arkiver fra mappen.

Vælg avancerede indstillinger til arkivdeling

1. Åbn vinduet Deling (vælg Apple > Systemindstillinger, og klik på Deling), og vælg derefter Arkivdeling.

Åbn Deling for mig

2. Ctrl-klik på navnet på den fælles mappe, og vælg Avancerede indstillinger.

3. Vælg avancerede indstillinger:

• Tillad gæster.

• Tillad kun SMB-krypterede forbindelser.

• Del som en modtagerdisk til Time Machine-sikkerhedskopier.

4. Klik på OK.

Gæster har adgang til delte mapper på din Mac. Du slår adgang for gæster fra ved at fravælge “Gæster må oprette forbindelse til fælles mapper” i vinduet Gæstekonto i Brugere & grupper.

Åbn Brugere & grupper for mig