Fejlfinding af udskrivning

Prøv først følgende løsningsforslag, hvis du har problemer med at udskrive.

• Hvis printeren er sluttet til din Mac, skal du sørge for, at den er tilsluttet korrekt, sluttet til en stikkontakt og er tændt.

• Hvis printeren er på netværket, skal du sørge for, at Mac og printeren stadig er tilsluttet det samme netværk, at printeren er tændt, og at der ikke er problemer med netværket. Hvis der er flere printere på netværket, skal du undersøge, hvilken printer du vælger – det kan være en anden, end du tror.

• Hvis du bruger en fælles printer, der er sluttet til en anden Mac, skal du sikre, at Mac OS X v10.5 eller en nyere version er installeret på den pågældende Mac, at den ikke er på vågeblus, og at deling er slået til. Du kan få flere oplysninger i Del din printer.

• Hvis printeren er sluttet til computerens USB-port, skal du åbne Oplysninger om system og klikke på USB. Hvis printerens navn står på hardwarelisten, men printeren ikke virker, skal du læse dokumentationen til printeren for at få flere oplysninger om fejlfinding eller se Kontroller en enheds USB-forbindelse.

Åbn Oplysninger om system for mig

Hvis du stadig ikke kan udskrive, skal du se de ekstra oplysninger om fejlfinding nedenfor.

Prøv at genoptage udskrivning

Klik på symbolet for printeren i Dock for at åbne printerens køvindue.

• Hvis du kan se knappen Genoptag på værktøjslinjen, er printeren på pause. Klik på knappen Genoptag.

• Hvis et andet job stopper køen pga. en fejl, skal du vælge det job og derefter klikke på den lille knap Slet job til højre (med et X).

• Hvis et individuelt udskriftsjob på listen er på pause, skal du vælge det og derefter klikke på knappen Genoptag job til højre (med en krum pil).

Hvis der ikke er noget udskriftsjob i printerens kø, kan du have udskrevet til en anden printer. Søg i køvinduerne til andre printere, eller prøv at udskrive igen, og sørg for at vælge den rigtige printer.

Du tjekker udskriftskøen til andre printere ved at vælge Apple > Systemindstillinger og derefter klikke på Printere og scannere. Vælg en printer på listen, og klik derefter på Åbn udskriftskø.

Åbn Printere & scannere for mig

Prøv at udskrive fra et andet program

• Prøv at udskrive fra et andet program, f.eks. TextEdit. Hvis problemet kun opstår i et program, kan du prøve at finde flere oplysninger om fejlfinding i dokumentationen til det pågældende program.

Åbn TextEdit for mig

Kontroller printeren

Gå til printeren, og kontroller følgende:

• At den er tændt og viser de normale statuslamper

• At der er papir i den, og at der ikke er papirstop

• At der er nok blæk eller toner i den.

• At dens kabler er tilsluttet korrekt

Tilføj printeren igen for at oprette en ny printerkø

Hvis du ikke kan tilføje printeren, fordi den ikke findes på listen over tilgængelige printere, kan den være slukket, eller din Mac kan være på et andet netværk nu. Hvis printeren var delt af en anden bruger, er brugeren måske holdt op med at dele den, eller brugerens Mac kan være fjernet fra netværket. Hvis du ikke selv administrerer printeren, kan du bede administratoren om hjælp.

Sørg for, at du har den nyeste software

Hvis printeren ikke understøtter AirPrint, skal du sørge for, at den korrekte version af printersoftwaren (kaldes også printerdriveren) er installeret.

• Hvis du bruger en printer, som en anden bruger deler, skal du sørge for, at I begge bruger den samme version af printersoftwaren. Du kan se, hvilken version du bruger, ved at åbne vinduet Printere & scannere (vælg Apple > Systemindstillinger, og klik på Printere & scannere). Vælg printeren i vinduet Printere & scannere, klik på Indstillinger & forsyninger, og klik derefter på Generelt. Bemærk versionen af printerarkivet.

• Hvis du bruger en netværksprinter eller en printer, der er sluttet til din Mac, skal du sikre, at du har den nyeste version af softwaren til printeren. Hvis der stadig er problemer, kan du prøve anden software til printeren.

Hvis du bruger en printer med AirPrint, kan du spørge producenten, om der er en firmwareopdatering til din printermodel.

Erstat et ødelagt vindue med printerkø