Vinduet Generelt

Brug vinduet Generelt i Systemindstillinger til at ændre det generelle udseende af macOS på din Mac og gøre dit arbejdsmiljø mere behageligt, og slå nogle Kontinuitet-funktioner til, hvis de er tilgængelige.

Du åbner vinduet ved at vælge Apple > Systemindstillinger og klikke på Generelt.

Åbn Generelt for mig

Udseende

Vælg farven til knapper, menuer og vinduer.

Du kan give menulinjen og Dock et mørkere udseende ved at vælge “Brug mørk menulinje og Dock”.

Vælg “Vis og skjul menulinjen automatisk”, hvis menulinjen kun skal vises, når du bevæger markøren op til skærmens øverste kant.

Markeringsfarve

Vælg den farve, du vil se, når du markerer eller vælger emner.

Størrelse på symbol i indholdsoversigt

Vælg små, mellemstore eller store symboler til indholdsoversigten i Finder og indholdsoversigten i Mail.

Vis rulleskakter

Rulleskakter vises i et vindue, når der er mere indhold, end der er plads til med vinduets aktuelle størrelse.

• Automatisk baseret på mus eller pegefelt: Rulleskakter vises på basis af den mus eller det pegefelt, du bruger.

Hvis din enhed kan bruge bevægelser, vises rulleskakterne først, når du begynder at rulle. Ellers er de synlige.

• Ved rulning: Skjul rulleskakter, indtil du begynder at rulle.

• Altid: Rulleskakter vises altid.

Klik i rulleskakten for at

• Hoppe til den næste side: Indholdet flytter side for side, når du klikker i rulleskakten.

• Hoppe til det sted, der klikkes på: Flytter til det punkt, hvor du klikker. Hvis du f.eks. klikker nederst i rulleskakten, går du til bunden af dokumentet.

Hvis du midlertidigt vil skifte metode til rulning, mens du arbejder, skal du trykke på og holde Alternativtasten nede, mens du klikker i rulleskakten.

Standardbrowser

Vælg den webbrowser, som du vil bruge som standard. Når du klikker på en URL i en e-mail eller sms, åbnes websiden i standardbrowseren.

Du kan læse om Safari-browseren i Safari-hjælp.

Spørg, om ændringer skal bevares, når dokumenter lukkes

Ændringer, der ikke er arkiveret, arkiveres automatisk, når du lukker dokumenter. Vælg dette afkrydsningsfelt, hvis du også vil blive bedt om at arkivere ændringer.

Luk vinduer, når et program sluttes

Vælg for at lukke programvinduer, når du slutter et program. Vinduerne åbnes ikke igen automatisk, næste gang du åbner programmet.

Seneste emner

Seneste emner, du har brugt, vises på Apple-menuen. Vælg, hvor mange emner der skal vises.

Denne indstilling bestemmer også, hvor mange seneste emner der skal vises på menuer i programmer, f.eks. Arkiv > Åbn seneste i TextEdit.

Tillad Handoff mellem denne Mac og dine iCloud-enheder

(Ikke tilgængelig på alle computere)

Hvis din Mac understøtter Handoff, skal du vælge afkrydsningsfeltet for at slå Handoff til mellem din Mac, dine iOS-enheder og dit Apple Watch, der er indstillet med iCloud. Du kan få flere oplysninger i Fortsæt, hvor du slap med Handoff.

Når denne mulighed er valgt, kan du kopiere og indsætte emner mellem dine enheder ved at bruge Universel udklipsholder.

Brug LCD-skriftudglatning, når det er tilgængeligt

Skriftudglatning formindsker takkede kanter i nogle skrifter.

Når tekstudglatning er slået til, kan det være svært at læse meget små skriftstørrelser.

Hvis du vil få emner på skærmen til at se større ud, henvises du til Gør det lettere at se, hvad der er på skærmen.