Brug farver i dokumenter

I de fleste macOS-programmer kan du bruge farvevinduet (eller betjeningsmulighederne til farve på Touch Bar) til at ændre farven på tekst og objekter i dokumenter. Du kan også tildele et dokument en farvebeskrivelse for at sikre, at de farver, du ser på skærmen, er de samme, der bruges, når dokumentet udskrives eller vises på en anden computer.

Farvevinduet viser knapper til farvemærker, farvepaletter, billedpaletter og blyanter på værktøjslinjen og i farvehjulet.
  1. I et dokument skal du åbne farvevinduet ved at vælge Format > Vis farver eller Format > Skrift > Vis farver.

I nogle programmer kan du klikke på en knap på programmets værktøjslinje eller i et indstillingsvindue.

2. Gør derefter et af følgende:

• Vælg en farve til valgt tekst eller valgte objekter: Klik i farvehjulet, på mærker, i paletten, billeder eller blyanter øverst i vinduet, og klik derefter på en farve. Du kan angive farven mere nøjagtigt vha. mærkerne eller ved at skrive værdier.

• Arkiver farver, så de kan bruges igen: Træk farven fra farvefeltet nederst i vinduets venstre side til et tomt felt i højre side. Du fjerner en farve ved at trække et tomt (hvidt) felt fra farvefeltet til den farve, du vil fjerne. Hvis du har brug for flere farver, skal du gøre farvevinduet bredere.

• Tildel en farvebeskrivelse: Klik på knappen Farvemærker, og vælg et mærke (f.eks. CMYK-mærker) på lokalmenuen. Juster evt. farverne ved at bruge mærkerne eller indtaste værdier. Klik derefter på knappen til indstilling af farvebeskrivelse ud for lokalmenuen for at vælge en beskrivelse.

Hvis farverne i dit dokument ikke ser rigtige ud efter tildelingen af en beskrivelse, genkender det program, du bruger, måske ikke farvebeskrivelser. Prøv at tildele den generelle version af beskrivelsen.

Du kan oprette dine egne farvebeskrivelser vha. ColorSync-hjælpefunktion.

Åbn ColorSync-hjælpefunktion for mig