Tillad adgang fra en ekstern computer til din Mac

Hvis du tillader adgang udefra, kan du bruge SSH (Secure Shell) til at logge ind på din Mac fra en anden computer.

Du kan ikke bruge Telnet til at logge ind på Mac.

Indstil ekstern log ind

1. Åbn vinduet Deling på Mac (vælg Apple > Systemindstillinger, og klik på Deling).

Åbn Deling for mig

2. Vælg Ekstern log ind.

Når du vælger Ekstern log ind, slås den sikre FTP-tjeneste (sftp) også til.

3. Vælg, hvilke brugere der må logge ind:

• Alle brugere: Alle computerens burgere og alle på netværket må logge ind.

• Kun disse brugere: Klik på knappen Tilføj , og vælg, hvem der må logge ind eksternt. Brugere & grupper inkluderer alle brugere på Mac. Netværksbrugere og Netværksgrupper inkluderer personer på netværket.

Log ind fra en anden computer

• Hvis du vil logge ind fra en anden computer, skal du åbne Terminal (eller et andet SSH-program) på den pågældende computer og skrive:

ssh username@IP address

Hvis dit brugernavn f.eks. er peter, og computerens IP-adresse er 10.1.2.3, kan du åbne Terminal på den anden Mac og skrive:

ssh steve@10.1.2.3

Kender du ikke dit brugernavn og IP-adressen på din Mac? Det er nemt at finde dem. Åbn vinduet Ekstern log ind i Deling; brugernavnet og IP-adressen vises under “Ekstern log ind: Til”.

Åbn vinduet Ekstern log ind i Deling for mig

Når du tillader ekstern log ind på Mac, kan den blive mindre sikker. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du holder din Mac sikker, i Indstil Mac, så den er sikker.

Du kan få flere oplysninger om brugen af kommandoen ssh ved at skrive man ssh på shell-kommandolinjen i Terminal.

hjælpeside til ssh