Windows-taster på et Mac-tastatur

Et Mac-tastatur har mange taster, der virker på samme måde som taster på et Windows-tastatur. Her er nogle af dem:

Windows

Mac

Brug

Slet fremad

Fn-Slet

Sletter tegnet til højre. Tryk på Fn-Slet på en bærbar Mac-computer.

Alt

Mulighed

Skriver specielle tegn som f.eks. é.

Ctrl

Windows

Kommando

Bruges til handlinger eller genveje. F.eks. kan du som regel arkivere et dokument ved at trykke på Kommando-S.

Home og End

Kommando-venstrepil og Kommando-højrepil

På en Mac kan du bruge Kommando- og piletasterne til at flytte til begyndelsen eller slutningen af den aktuelle linje, og bruge tasterne Home og End til at gå til begyndelsen eller slutningen af det aktuelle dokument.

Num Lock

Num Lock

Skift-slet

Kan i nogle programmer bruges til at bestemme, om du skriver tal eller flytter markøren, når du bruger tasterne på den numeriske blok.

Scroll Lock

ctrl-F14

(Du skal måske først trykke på og holde Fn-tasten nede)

Kan i nogle programmer bruges til at bestemme, om du flytter markøren eller ruller i et vindue, når du bruger piletasterne.

Print Screen

Skift-Kommando-3

Skift-Kommando-4

Tager billeder af skærmen. Skift-Kommando-3 tager et billede af hele skærmen. Skift-Kommando-4 tager et billede af den valgte del af skærmen.

Hvis du trykker på Alternativtasten, mens du ser på en menu, vises skjulte menukommandoer. I mange programmer ændres kommandoen Arkiv > Luk f.eks. til Arkiv > Luk alt, hvis du holder Alternativtasten nede, mens menuen er åben.