Grundlæggende om Mac: Dock indeholder dine bedste programmer, dokumenter og meget mere

Dock er et praktisk sted med adgang til de programmer, du bruger mest.

Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

Sådan bruges Dock

Dock er linjen med symboler nederst i skærmbilledet eller i siden af skærmen. Den giver dig nem adgang til mange af de programmer, der følger med Mac-computeren, f.eks. Mail, Safari og Beskeder). Du kan også føje dine egne programmer, dokumenter og mapper til Dock.

Billede af Dock

Hvis du vil bruge et emne i Dock, skal du klikke på det tilhørende symbol. Hvis du vil høre musik, skal du klikke på iTunes-symbolet (symbolet med noder) for at åbne iTunes. Du kan tjekke e-mail ved at klikke på symbolet for Mail (det ligner et frimærke).

Når et program er åbent, vises der en lysende linje under programmets symbol i Dock. Du kan gøre et af de åbne programmer til det aktuelle program ved at klikke på det i Dock.

Sådan organiseres Dock

Programmerne ligger til venstre i Dock. Mapper, dokumenter og minimerede vinduer findes til højre i Dock. Hvis du ser nærmere efter, kan du se en lodret skillelinje, der adskiller dem.

Symbolet for Papirkurv i Dock

Hvis du vil ændre et symbols placering i Dock, skal du bare trække det et andet sted hen. Papirkurv og Finder er specialemner, der altid findes i begge ender af Dock.

Sådan tilføjes og fjernes emner i Dock

Hvis du vil føje et program til Dock, skal du klikke på symbolet for Launchpad i Dock. Træk derefter symbolet for et program fra Launchpad til Dock. Symbolerne i Dock flytter sig til siden for at gøre plads til det nye emne. Hvis du vil føje et arkiv eller en mappe til Dock, skal du bare trække symbolet for arkivet eller mappen fra et Finder-vindue (eller skrivebordet) og slippe det i Dock.

Hvis du vil fjerne et emne fra Dock, skal du trække det tilhørende symbol et par centimeter eller mere op fra Dock og vente et øjeblik. Giv derefter slip på symbolet, og så forsvinder det i en røgsky.

Et symbol trækkes fra Dock

Når et emne fjernes fra Dock, fjernes det ikke permanent fra computeren. Hvis du vil have emnet tilbage i Dock, skal du finde programmet, arkivet eller mappen i Finder eller Launchpad og trække det tilbage til Dock.

Yderligere oplysninger

Du kan få mere at vide om Dock ved at klikke på et emne nedenfor. Du kan også søge efter ordet "dock" på menuen Hjælp øverst i skærmbilledet.

Sådan minimeres vinduer

Hvis du minimerer et vindue (klik på den runde gule knap i øverste venstre hjørne), trækkes vinduet ned i Dock. Der bliver det, indtil du klikker på det tilhørende symbol for at se vinduet igen.

Stakke

Du kan også vælge, hvordan mapper skal vises i Dock. Du kan vælge at se dem som et mappesymbol eller som en stak.

Stakke i Dock

Med stakke vises indholdet i mapper som vifter eller net, når du klikker på dem i Dock. Du kan få mere at vide om stakke her.

Papirkurven

Dock indeholder også papirkurven (symbolet ligner en skraldespand). Du kan trække dokumenter, du ikke længere skal bruge, til papirkurven for at slette dem.

Når du har flyttet noget til papirkurven, er det ikke slettet helt. Du kan klikke på symbolet Papirkurv i Dock for at se, hvad papirkurven indeholder. Når du vil slette arkiver og mapper i papirkurven permanent, skal du klikke på og holde symbolet Papirkurv nede i Dock og vælge Tøm papirkurv.

Symbolet for Papirkurv i Dock

Hvis du trækker en disk eller en aktiv enhed til papirkurven, ændres det tilhørende symbol til symbolet Skub ud. Det betyder, at emnet skubbes ud eller fjernes i stedet for at blive slettet.

Symbolet Skub ud i Dock

Dock vises ikke

Du kan også indstille Dock, så den ikke vises, før du skal bruge den. Hvis Dock ikke vises, skal du prøve at flytte markøren til bunden eller siden af skærmbilledet for at se, om Dock så kommer frem. Du kan slå Skjul Dock til og fra ved at vælge Dock > Skjul Dock eller Vis Dock på Apple-menuen ().