Brug Computer som ekstern harddisk til at flytte arkiver til en anden computer

Brug Computer som ekstern harddisk til at få en Mac til at blive vist som en ekstern harddisk på en anden Mac, så du hurtigt kan gennemse og kopiere arkiver.

Forbind dine computere med det rigtige kabel

Identificering af portene på begge Mac-computere, så du kan vælge det rigtige kabel. Computer som ekstern harddisk fungerer, når dine computere er forbundet via en af følgende porte:

• Thunderbolt 3 (USB-C)
  • USB-C
  • Thunderbolt 2
  • FireWire
    Computer som ekstern harddisk understøtter ikke forbindelser, hvor der bruges et Apple USB-C-opladningskabel, USB-A til USB-A-kabel eller Mini DisplayPort -kabel.

Hvis den ene eller begge computere har en Thunderbolt 3-port (USB-C) eller USB-C-port, kan du forbinde dem således:

Start Computer som ekstern harddisk

Udfør disse trin på den Mac, du vil bruge som ekstern harddisk:

• Tænd din Mac, og hold straks tasten T nede, mens computeren starter.
  • Hvis din Mac allerede er tændt, kan du vælge Apple-menuen () > Systemindstillinger og klikke på Startdisk. Klik på Computer som ekstern harddisk, og klik derefter på Genstart, når du bliver bedt om at bekræfte.

Når din Mac skifter til tilstanden Computer som ekstern harddisk, viser den et stort Thunderbolt- , USB- eller FireWire-symbol  på skærmen. Hvis dine computere er forbundet rigtigt, bør Mac-computeren med tilstanden Computer som ekstern harddisk være tilgængelig som ekstern harddisk på den første Mac. Brug den som du ville bruge en normal harddisk.

For at afslutte tilstanden Computer som ekstern harddisk skal du først skubbe disken ud fra den anden Mac. Vælg f.eks. en disk, og vælg derefter Arkiv > Skub ud. Eller luk den anden Mac. Hold derefter afbryderknappen nede i op til 10 sekunder på den Mac, du bruger som harddisk. Slip knappen, når Mac-computeren slukker.

Sådan gør du, hvis Computer som ekstern harddisk ikke vises på den anden Mac

Hvis Mac-computeren, som er i tilstanden Computer som ekstern harddisk, ikke vises som en disk på den anden Mac, skal du følge disse trin for at aktivere disken:

1. Åbn Diskværktøj på den anden Mac. Terminal ligger i mappen Hjælpeprogrammer under mappen Programmer.
  2. Hvis forbindelsen mellem dine computere er god, og du har fulgt trinnene til at starte i Computer som ekstern harddisk, bør Computer som ekstern harddisk vises som et element i indholdsoversigten Diskværktøj. Vælg dette element, vælg derefter Arkiv> Aktiver på menulinjen, eller klik på Aktiver på værktøjslinjen.
  3. Hvis Computer som ekstern harddisk er FileVault-krypteret, bliver du bedt om at indtaste en adgangskode for at oplåse disken og aktivere den. Indtast administratoradgangskoden til den Mac, du startede som Computer som ekstern harddisk.

Disken skulle nu være aktiveret, og du bør have adgang via din Mac. Hvis den er formateret til APFS, skal din Mac bruge High Sierra eller nyere. Tidligere versioner af Mac-operativsystemet kan ikke aktivere APFS-formaterede enheder.

Som et alternativ til Computer som ekstern harddisk kan du bruge AirDrop til at sende indhold trådløst mellem to Mac-computere.