Sådan tænder og slukker du din Mac

Læs mere om, hvordan du tænder og slukker din Mac, og få hjælp til problemer under start og nedlukning.

Tænd (start) din Mac

Du tænder din Mac ved at trykke på afbryderknappen, der som regel vises med universelt symbol for strøm. Visse bærbare Mac-computere tænder også, når du åbner dem, tilslutter strøm, trykker på en vilkårlig tast eller trykker på pegefeltet.

Læs mere nedenfor om at tænde forskellige Mac-modeller.

Bærbare Mac-computere

MacBook Pro-modeller fra 2016 og nyere: Touch ID (afbryderknappen) er placeret i højre side af Touch Bar øverst på tastaturet.

MacBook Air-modeller fra 2018: Touch ID (afbryderknappen) er placeret til højre for funktionstasterne øverst på tastaturet.

Bærbare Mac-computere med fysiske funktionstaster (F1-F12) og afbryderknap: Afbryderknappen universelt symbol for strøm er placeret i øverste højre hjørne af tastaturet.1

Nyere bærbare Mac-computere kan også tændes, når du:

• Åbner låget på din Mac-computer. Dette virker også, hvis strømforsyningen ikke er tilsluttet.
  • Slutter din Mac-computer til en strømforsyning, mens låget er åbent.2

Derudover kan du også tænde en MacBook Pro (2018) og MacBook Air (Retina, 13", 2018) ved at trykke på en vilkårlig tast på tastaturet eller trykke på pegefeltet.

Stationære Mac-computere

Mac mini

Afbryderknappen  er en rund knap bag på computeren. Når du vender bagsiden af din Mac mini ind mod dig, er afbryderknappen placeret længst til venstre.

iMac og iMac Pro

Afbryderknappen universelt symbol for strøm er en rund knap bag på computeren. Når du vender bagsiden af computeren ind mod dig, er afbryderknappen placeret i nederste højre hjørne.

Mac Pro

Mac Pro (2013): Afbryderknappen universelt symbol for strøm er en rund knap bag på computeren – lige over den port, hvor du slutter strømkablet til din Mac Pro.3

Sluk (luk) din Mac

Den bedste måde at slukke din Mac på er ved at vælge Luk ned i Apple-menuen .

På samme måde som din Mac følger en startproces, når den tændes, følger den også en nedlukningsproces, når den slukkes. Under denne proces afsluttes alle åbne programmer automatisk, og du logges af din macOS-brugerkonto.

Hvis din Mac ikke lukker, skal du prøve Afbryd for at lukke apps, der ikke svarer. Hvis dette ikke virker, skal du trykke på afbryderknappen og holde den nede, indtil din Mac slukkes.

Tryk på afbryderknappen, og hold den nede, indtil din Mac slukker, men kun hvis den ikke svarer. Du mister eventuelle ændringer i åbne dokumenter, der ikke er arkiveret.

Hvis din Mac ikke tænder

Hvis din Mac ikke tænder, skal du kontrollere strømforbindelsen, og hvis du bruger en bærbar Mac-computer, skal du kontrollere, at der er strøm på batteriet. Du kan også prøve at trykke på afbryderknappen og holde den nede i ti sekunder og derefter trykke igen på afbryderknappen for at se, om din Mac tænder. Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din Mac ikke tænder.

Hvis din Mac tændes, men ikke starter helt op, kan du bruge Sikker funktion til at isolere problemer med din Mac.

Læs mere

1. Tidligere bærbare Mac-computere: Afbryderknappen universelt symbol for strøm er en rund knap ved siden af tastaturet.
2. Hvis du vil starte din MacBook Pro eller din MacBook ved at tilslutte strømforsyningen, skal du sørge for at bruge en strømforsyning, der leverer nok strøm – f.eks. den, der fulgte med computeren. Der skal være strøm på batteriet på din bærbare Mac-computer, når du slutter den til en strømforsyning.
3. Tidligere Mac Pro-modeller: Afbryderknappen  er en rund knap foran på computeren over stikket til hovedtelefoner.