Sådan tænder og slukker du din Mac

Læs mere om, hvordan du tænder og slukker din Mac, og få hjælp til problemer under start og lukning.

Tænd (start) din Mac

Du tænder din Mac ved at trykke på afbryderknappen, der som regel vises med symbolet universelt symbol for strøm. Nogle bærbare Mac-computere tænder også, når du åbner dem, tilslutter strøm, trykker på en vilkårlig tast eller trykker på pegefeltet.

Læs mere nedenfor om at tænde forskellige Mac-modeller.

Bærbare Mac-computere

På MacBook Pro-modeller med Touch Bar er Touch ID (afbryderknappen) placeret på højre side af Touch Bar øverst på tastaturet.

På MacBook Air-modeller fra 2018 eller senere er Touch ID (afbryderknappen) placeret på højre side af funktionstasterne øverst på tastaturet.

På bærbare Mac-computere med fysiske funktionstaster (F1-F12) er afbryderknappen universelt symbol for strøm vist som en nøgle i øverste højre hjørne af tastaturet.1

Nyere bærbare Mac-computere kan også tændes, når du:

• Åbner låget på din Mac-computer. Dette virker også, hvis strømforsyningen ikke er tilsluttet.
  • Slutter din Mac-computer til en strømforsyning, mens låget er åbent.2

Derudover tændes MacBook Pro- og MacBook Air-modeller fra 2018 eller senere, når du trykker på en vilkårlig tast på tastaturet eller trykker på pegefeltet.

Stationære Mac-computere

Mac mini

Afbryderknappen  er en rund knap bag på computeren. Når du vender bagsiden af din Mac mini ind mod dig, er afbryderknappen placeret længst til venstre.

iMac og iMac Pro

Afbryderknappen universelt symbol for strøm er en rund knap bag på computeren. Når du vender bagsiden af computeren ind mod dig, er afbryderknappen placeret i nederste højre hjørne.

Mac Pro

På Mac Pro (2019) er afbryderknappen universelt symbol for strøm vist som en rund knap øverst på computeren – ved siden af Thunderbolt 3-portene.3

Sluk (luk) din Mac

Den bedste måde at slukke din Mac på er ved at vælge Luk ned i Apple-menuen .

På samme måde som din Mac følger en startproces, når den tændes, følger den også en nedlukningsproces, når den slukkes. Under denne proces afsluttes alle åbne programmer automatisk, og du logges af din macOS-brugerkonto.

Hvis din Mac ikke lukker, skal du prøve at vælge Afbryd for at slutte programmer, der ikke svarer. Hvis dette ikke virker, skal du trykke på afbryderknappen og holde den nede, indtil din Mac slukkes.

Tryk på afbryderknappen, og hold den nede, indtil din Mac slukker, men kun hvis den ikke svarer. Du mister eventuelle ændringer i åbne dokumenter, der ikke er arkiveret.

Hvis din Mac ikke tænder

Hvis din Mac ikke tænder, skal du kontrollere strømforbindelsen, og hvis du bruger en bærbar Mac, skal du kontrollere, at der er strøm på batteriet. Du kan også prøve at trykke på afbryderknappen og holde den nede i 10 sekunder og derefter trykke på afbryderknappen igen for at se, om din Mac tændes. Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din Mac ikke tænder.

Hvis din Mac tænder, men ikke starter ordentlig op, kan du bruge Sikker tilstand til at isolere problemer med din Mac.

Læs mere

1. Tidligere bærbare Mac-computere er afbryderknappen universelt symbol for strøm en rund knap ved siden af tastaturet.
2. Hvis du vil starte din MacBook Pro eller din MacBook ved at tilslutte strømforsyningen, skal du sørge for at bruge en strømforsyning, der leverer nok strøm – f.eks. den, der fulgte med computeren. Der skal være strøm på batteriet på din bærbare Mac, når du slutter den til en strømforsyning.
3. På tidligere Mac Pro-modeller er afbryderknappen  en rund knap, der sidder på bagsiden af computeren eller på forsiden over hovedtelefonstikket.