Radera historik i Kartor på iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du raderar dina senaste destinationer och sökhistorik från Kartor och redigerar dina platser.

Så här raderar du de senaste destinationerna eller sökhistoriken

1. Öppna Kartor.
  2. Tryck överst på sökfältet och svep uppåt för att visa sökkortet.
  3. Svep åt vänster på posten och tryck sedan på Ta bort.

När du tar bort en plats från historiken i Kartor så raderas destinationen permanent i din lista. Om du har fler än en enhet inloggad på samma Apple-ID raderas sökhistoriken även från de enheterna.

Om du vill ta bort alla dina tidigare sökningar från din historik, men spara vanliga platser, som en restaurang, läser du om hur du lägger till en favoritplats.

Så här redigerar du Viktiga platser

Din enhet spårar platserna du varit på nyligen, samt hur ofta och när du besökte platsen. Kartor använder den här informationen för att ge dig anpassade tjänster som aktuell trafikinformation. Läs mer om integritetsskydd och platstjänster.

Så här ändrar du dina viktiga platser:

1. Gå till Inställningar > Integritet > Platstjänster > Systemtjänster > Viktiga platser.
  2. Ange din lösenkod eller använd Touch ID eller Face ID.
  3. Tryck på platsen som du vill redigera.

Om du vill rensa all historik trycker du på Rensa historik. Om du är inloggad på iCloud rensar detta även dina viktiga platser på alla enheter där du loggar in med samma Apple-ID.