Gjør taleopptak på iPhone og iPod touch

Lag taleopptak med den innebygde mikrofonen på enheten din, hodetelefoner med kabel eller Bluetooth eller en kompatibel mikrofon. Etterpå kan du dele og redigere det du har laget.

Taleopptak-appen

Taleopptak bruker den innebygde mikrofonen på enheten din når du tar opp. Hvis du vil ta opp med høyere kvalitet i stereo, bruker du en ekstern stereomikrofon som fungerer med iPhone-enheten du har.

Taleopptak på iPhone

Slik lager du et taleopptak

1. Finn og åpne Taleopptak, eller be Siri om å åpne den.*
  2. Trykk på Rød sirkel-symbolet for å ta opp. Trykk på Rød kvadrat i svart sirkel-symbolet for å sette opptaket på pause. Finn ut hvordan du redigerer.
  3. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig.
  4. Gi taleopptaket et navn, og trykk på Lagre.

Vil du dele taleopptaket ditt med en venn eller lagre det på én plassering til? Trykk på opptaket og deretter på . For å sende det til en venn velger du en måte å dele på, som for eksempel via Meldinger eller en sosiale medier-app. For å lagre opptaket ditt på en annen plassering velger du et alternativ som iCloud Drive eller Mail.

* Finner du ikke Taleopptak-appen? Fra Hjem-skjermen sveiper du til høyre til du ser et skjermbilde med et søkefelt øverst. Deretter skriver du Taleopptak i søkefeltet. Ser du fortsatt ikke appen? Du kan ha fjernet den. Finn ut hvordan du kan gjenopprette en app du har fjernet.

Rediger et taleopptak

Finn ut hvordan du kan forhåndsvise, ta opp på nytt og klippe med mer.

Spill av

Lytt mens du redigerer

1. For å sette opptaket på pause trykker du på .
  2. Sveip til høyre eller venstre over den blå linjen til den markerer punktet du vil lytte fra.
  3. Deretter trykker du på  og lytter fra det punktet.

Ta opp

Ta opp en del av et taleopptak på nytt

1. Hvis du tar opp, trykker du på Rødt kvadrat i svart sirkel-symbolet, som setter opptaket på pause. Hvis du vil redigere et lagret opptak, åpner du Taleopptak, trykker på opptaket og deretter på Rediger.
  2. Sveip til høyre eller venstre over den blå linjen til den kommer til begynnelsen av den delen du vil ta opp over.
  3. Trykk på  når du er klar til å ta opp på nytt.
  4. Trykk på Rødt kvadrat i svart sirkel-symbolet når du er ferdig.

Rediger taleopptak på iPhone

Rediger

Klipp fra begynnelsen eller slutten av et opptak

1. Hvis du vil redigere mens du gjør opptak, trykker du på , som setter opptaket på pause. For å redigere et lagret opptak åpner du Taleopptak, trykker på opptaket og deretter på Rediger.
  2. Sveip til høyre eller venstre over den blå linjen til den markerer der du vil at opptaket skal starte eller slutte.
  3. Trykk på . To røde linjer vises. Den blå linjen flytter seg ikke.
  4. Hvis du vil klippe fra begynnelsen, drar du den røde linjen som er lengst til venstre og slipper den på den blå linjen. Hvis du vil klippe fra slutten, drar du den røde linjen som er lengst til høyre og slipper den på den blå linjen.
  5. Trykk på Klipp. Trykk på Klipp én gang til for å bekrefte.
  6. Trykk på Ferdig, skriv inn en tittel, og trykk på Lagre.

Slett en del av et opptak

1. Hvis du vil redigere mens du gjør opptak, trykker du på , som setter opptaket på pause. For å redigere et lagret opptak åpner du Taleopptak, trykker på opptaket og deretter på Rediger.
  2. Sveip til høyre eller venstre over den blå linjen til den markerer begynnelsen på den delen du vil slette.
  3. Trykk på Det blå, kvadrat-lignende symbolet. To røde linjer vises. Den blå linjen flytter seg ikke.
  4. Dra den røde linjen som er lengst til venstre, og slipp den oppå den blå linjen.
  5. Dra den røde linjen som er lengst til høyre, og slipp den på slutten av den delen du vil slette.
  6. Hvis du vil slette den delen som er mellom de røde linjene, trykker du på Slett og deretter på Slett fra original.

Slett

Slett et taleopptak

1. Åpne Taleopptak.
  2. Trykk på opptaket du vil slette.
  3. Trykk på Søppelbøtte-symbolet og deretter på Slett [«tittel»].