Geschiedenis van Kaarten verwijderen op uw iPhone, iPad of iPod touch

Meer informatie over hoe u uw recente bestemmingen en zoekgeschiedenis verwijdert uit Kaarten en hoe u uw locaties bewerkt.

Recente bestemmingen of zoekgeschiedenis verwijderen

1. Open Kaarten.
  2. Houd de bovenkant van de zoekbalk ingedrukt en veeg omhoog om de zoekkaart weer te geven.
  3. Veeg naar links over de vermelding en tik vervolgens op 'Verwijder'.

Wanneer u een locatie verwijdert uit de geschiedenis van Kaarten, wordt de bestemming permanent verwijdert uit uw lijst. Als u meer dan één apparaat hebt ingelogd met dezelfde Apple ID, wordt ook de zoekgeschiedenis uit die apparaten verwijderd.

Als u al uw eerdere zoekopdrachten uit uw geschiedenis wilt verwijderen, maar een frequente locatie, zoals een restaurant, wilt bewaren, vindt u hier meer informatie over hoe u een favoriete locatie toevoegt.

Belangrijke locaties bewerken

Uw apparaat houdt de plaatsen bij waar u onlangs bent geweest, en hoe vaak en wanneer u ze hebt bezocht. Kaarten gebruikt deze informatie om u gepersonaliseerde voorzieningen aan te bieden zoals een voorspelling van het verkeer. Lees meer over privacy en Locatievoorzieningen.

Uw belangrijke locaties wijzigen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem' > 'Belangrijke locaties'.
  2. Voer uw toegangscode in of gebruik Touch ID of Face ID.
  3. Tik op de locatie die u wilt bewerken.

Als u alle geschiedenis wilt wissen, tikt u op 'Wis geschiedenis'. Als u bent ingelogd bij iCloud, worden ook uw belangrijke locaties gewist op de apparaten die zijn ingelogd met dezelfde Apple ID.

Meer doen met Kaarten