Stickers gebruiken met iMessages op een iPhone, iPad of iPod touch

Maak gesprekken interactiever met iMessage-stickers.

App Store voor iMessage

Een stickerpakket installeren

1. Open Berichten en tik op 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik in de applade op App Store-symbool
  3. Wanneer u een stickerpakket ziet dat u leuk vindt, tikt u op downloadsymbool of het prijssymbool naast de app en installeert u de app.
  4. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in of Face IDof gebruik Touch ID als u dit hebt ingeschakeld.
  5. Tik op grijze balk om terug te keren naar uw bericht.

* Om Face ID te gebruiken, hebt u een iPhone X of nieuwer nodig.

een sticker toevoegen

Een sticker toevoegen aan een gesprek

1. Open Berichten en tik op 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Veeg naar links of rechts over de applade om de app te vinden die u wilt gebruiken.
  3. Tik vervolgens op de app om deze te openen.

Als u een sticker wilt toevoegen, houdt u een sticker ingedrukt en sleept u deze naar de spraakballon. De sticker wordt automatisch verstuurd nadat u deze aan het bericht hebt toegevoegd. U kunt ook knijpen of zoomen om de grootte van stickers aan te passen voor u ze verzendt.

Als u een bericht ontvangt met een sticker uit een iMessage-app die u niet hebt, houdt u de sticker ingedrukt en tikt u vervolgens op 'Stickerinformatie' om de app in de App Store te bekijken.

stickers verwijderen

Stickers verwijderen

1. Open Berichten en tik op 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Veeg naar links over de applade en tik op symbool Meer.
  3. Veeg naar links over de app en tik vervolgens op 'Verwijder'.

Doe meer met Berichten

Stickers die als een MMS-bericht zijn verzonden, worden verzonden als foto's.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.