De Dictafoon-app gebruiken

Neem gesproken memo's op met uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Vervolgens kunt u uw opname bewerken en delen.

In Dictafoon worden opnamen gemaakt via de ingebouwde microfoon van uw apparaat. Voor stereo-opnamen van hogere kwaliteit gebruikt u een externe stereomicrofoon.

een gesproken memo die wordt opgenomen met iPhone

Een gesproken memo opnemen

1. Open de Dictafoon-app of vraag Siri om deze te openen.
  2. Tik of klik op de rode opnameknop om de opname te starten. Tik op de knop 'Stop' om de opname te stoppen. Op uw iPad of Mac1 tikt of klikt u op de pauzeknop.
  3. Zodra u op de knop 'Stop' tikt, wordt uw memo automatisch opgeslagen met uw huidige locatie als bestandsnaam.2 Op uw iPad of Mac klikt u op 'Gereed' zodra u klaar bent met opnemen.

Al uw memo's zijn beschikbaar op elk apparaat dat is ingelogd bij iCloud met dezelfde Apple ID. U moet 'Gesproken memo's' inschakelen op elk apparaat via de iCloud-instellingen.

Nadat u een gesproken memo hebt opgenomen, kunt u deze wijzigen.

een gesproken memo die wordt gewijzigd op een iPhone

Een gesproken memo wijzigen

Nadat u een gesproken memo hebt opgenomen, kunt u eenvoudig een deel vervangen, de opname inkorten of delen verwijderen.

Een deel van een gesproken memo vervangen

1. Tik op de memo die u wilt wijzigen. Tik op het symbool met de drie blauwe punten en tik vervolgens op 'Wijzig opname'. Op uw iPad of Mac selecteert u de memo en tikt u vervolgens op 'Wijzig'.
  2. Veeg de golfvorm naar rechts of links totdat het blauwe afspeelsymbool aan het begin van het deel staat dat u wilt vervangen. Om een startplaats te selecteren op een Mac, positioneert u het blauwe afspeelsymbool aan de onderkant van de app op het overzicht van de opname.
  3. Tik op 'Vervang' om een nieuwe opname te maken die de oude memo vervangt.
  4. Tik op de pauzeknop als u klaar bent met opnemen.
  5. Tik op 'Gereed' om de instelling te bewaren.

Het begin of eind van een memo inkorten

1. Tik op de memo die u wilt inkorten. Tik op het symbool met de drie blauwe punten en tik vervolgens op 'Wijzig opname'. Op uw iPad of Mac selecteert u de memo en klikt u vervolgens op 'Wijzig'.
  2. Tik op de knop 'Kort in' voor gesproken memo's. In het onderste deel van de opnamegrafiek verschijnen gele grepen met pijlen aan beide uiteinden van de memo.
  3. Om het begin in te korten, sleept u de gele pijl naar link naar het punt waar u de memo wilt laten beginnen. Om het einde in te korten, sleept u de gele pijl naar rechts naar het punt waar u de memo wilt laten eindigen.
  4. Tik op 'Kort in'.
  5. Tik op 'Bewaar'. Wanneer u klaar bent met het wijzigen van de memo, tikt u op 'Gereed'.

Een deel van een memo verwijderen

1. Tik op de memo die u wilt inkorten. Tik op het symbool met de drie blauwe punten en tik vervolgens op 'Wijzig opname'. Op uw iPad of Mac selecteert u de memo en klikt u vervolgens op 'Wijzig'.
  2. Tik op het symbool 'Kort in' voor gesproken memo's. In het onderste deel van de opnamegrafiek verschijnen gele grepen met pijlen aan beide uiteinden van de memo.
  3. Versleep de linker en rechter gele pijlen zodat deze om het deel van de memo heen staan dat u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder'.
  5. Tik op 'Bewaar'. Wanneer u klaar bent met het wijzigen van de memo, tikt u op 'Gereed'.

Een gesproken memo delen

Wilt u een gesproken memo met iemand delen of op een andere locatie bewaren? Tik op een memo in de lijst en tik op het symbool met drie blauwe punten. Vervolgens tikt u op 'Deel'. Op een iPad of Mac selecteert u een memo en tikt u vervolgens op het deelsymbool.

Kies de manier waarop u de memo wilt delen, bijvoorbeeld via Berichten of een sociale media-app. U kunt ook een memo opslaan op een andere locatie met behulp van opties zoals iCloud Drive of Mail.

Een gesproken memo verwijderen

1. Tik of klik op de memo die u wilt verwijderen.
  2. Tik op de prullenmand. Op een Mac drukt u op de Delete-toets of kiest u 'Wijzig' > 'Verwijder'. De gesproken memo wordt verplaatst naar de map 'Recent verwijderd'.

Gesproken memo's kunnen nog 30 dagen worden teruggevonden in de map 'Recent verwijderd', daarna worden ze definitief verwijderd. U kunt een gesproken memo terugzetten als deze nog in de map 'Recent verwijderd' te vinden is:

1. Tik of klik op 'Recent verwijderd' in de Dictafoon-app.
  2. Tik of klik op de memo die u wilt terugzetten.
  3. Tik of klik op 'Zet terug' en tik of klik vervolgens op 'Zet opname terug'.

1. Dictafoon is een ingebouwde app in macOS Mojave.

2. U kunt de naamgeving op basis van uw locatie in- of uitschakelen via 'Instellingen' >'Gesproken memo's'. Op een Mac kiest u 'Gesproken memo's' >'Voorkeuren'.