Vertaal op uw iPhone gebruiken

De Vertaal-app in iOS 14 maakt het gemakkelijk om woorden en zinnen te vertalen en gesprekken te voeren in verschillende talen op uw iPhone.

U kunt Vertaal gebruiken om woorden en zinnen in 11 talen te vertalen. U kunt ook vertalingen bewaren voor snelle toegang, definities krijgen voor vertaalde woorden en talen downloaden zodat u deze offline kunt gebruiken.

Woorden en zinnen vertalen

1. Open de Vertaal-app.
  2. Kies twee talen.
  3. Tik op de microfoonknop en spreek. Als uw iPhone niet in de stille modus staat, wordt de vertaling automatisch uitgesproken en onder de originele tekst weergegeven. Als de vertaling niet automatisch wordt uitgesproken of als u deze nog een keer wilt horen, tikt u op de afspeelknop .

U kunt ook de woorden en zinnen typen die u wilt vertalen. Tik gewoon op het tekstvak, typ een woord of zin en tik op 'ga'. U kunt tussen de twee talen schakelen door op het taaltabblad boven het toetsenbord te tikken.

Om een definitie van een woord te krijgen, tikt u op het woord in het vak met de vertaalde tekst of tikt u op de knop 'Woordenboek' . U kunt een vertaling ook op het tabblad 'Favorieten' bewaren voor snelle toegang wanneer u deze nodig heeft. Tik gewoon op 'Favorieten' onder de vertaling om de vertaling te bewaren.

Vertaal gebruiken om een gesprek te voeren

Als 'Automatische detectie' is ingeschakeld, detecteert Vertaal welke van de twee geselecteerde talen wordt gesproken. Deze wordt dan in de andere taal vertaald. De app vertaalt automatisch de taal die hij hoort, zodat u een gesprek met iemand kunt voeren.

Een gesprek met iemand voeren:

1. Open de Vertaal-app en kies de twee talen.
  2. Tik op de microfoonknop en begin te praten. Wanneer de app detecteert dat u klaar bent met spreken, vertaalt hij wat u hebt gezegd in de andere taal.
  3. Tik op de microfoonknop en laat de andere persoon spreken. De app detecteert wanneer de andere persoon klaar is met spreken en vertaalt dat in uw taal.

Als u de vertaling nog een keer wilt horen, tikt u op de afspeelknop .

U kunt de vertalingen groter maken, zodat anderen ze gemakkelijker kunnen lezen. Draai uw iPhone gewoon in de liggende stand en tik op de vergrootknop . De schermvergroter werkt niet als u het staanderichtingsslot hebt ingeschakeld.

Talen downloaden om offline te gebruiken

U kunt u talen naar uw iPhone downloaden om zonder internetverbinding te vertalen. Dit doet u als volgt:

1. Open de Vertaal-app en tik bovenaan op een taalvak.
  2. Scrol naar beneden tot u ziet welke talen offline beschikbaar zijn.
  3. Tik op het downloadsymbool naast de taal.
  4. Tik op 'Gereed'.

Wanneer u een taal downloadt om offline te gebruiken, kan deze ruimte in beslag nemen op uw iPhone. U kunt een gedownloade taal altijd verwijderen. Herhaal hiervoor stap 1-2, veeg vervolgens naar links over de taal en tik op 'Verwijder'.