Uw geparkeerde auto terugvinden met Kaarten op de iPhone

In Kaarten wordt de locatie van uw auto gemarkeerd met een speld zodra u de verbinding van uw iPhone met Bluetooth of CarPlay in uw auto verbreekt. Zo kunt u gemakkelijk uw geparkeerde auto terugvinden.

Voordat u begint

Controleer het volgende:

• Schakel 'Locatievoorzieningen' in. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' en selecteer 'Locatievoorzieningen' om de optie in te schakelen.
  • Controleer of 'Belangrijke locaties' is ingeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem' > 'Belangrijke locaties' en schakel 'Belangrijke locaties' in. U wordt mogelijk gevraagd om uw toegangscode in te voeren.
  • Schakel 'Toon parkeerlocatie' in. Ga naar 'Instellingen' > 'Kaarten' en schakel 'Toon parkeerlocatie' in.
  • Controleer of uw iPhone is gekoppeld met CarPlay of Bluetooth in uw auto.

Uw auto zoeken

Wanneer u uitstapt, wordt de Bluetooth-verbinding van de iPhone verbroken en wordt de locatie van de auto in Kaarten gemarkeerd. U kunt de locatie van uw auto wijzigen door Kaarten te openen en te tikken op de knop 'Geparkeerde auto' Geparkeerde auto. U kunt ook een foto toevoegen van de plek waar u hebt geparkeerd.

Als u weer terug wilt naar de auto, volgt u deze stappen:

1. Open Kaarten.
  2. Tik op het zoekveld en selecteer 'Geparkeerde auto' uit de lijst van suggesties.
  3. Tik op 'Route' en selecteer 'Auto', 'Te voet', 'Ov' of 'Rit'.
  4. Selecteer de gewenste route. Als u klaar bent, tikt u op 'Start'.

U verwijdert een 'Geparkeerde auto'-speld door op de kaart te tikken op de knop 'Geparkeerde auto' Geparkeerde auto. Vervolgens veegt u omhoog vanuit het menu en tikt u op 'Verwijder auto'. Uw geparkeerde auto wordt in Kaarten niet gemarkeerd als u regelmatig parkeert op dezelfde locatie, zoals thuis of op het werk.

Meer informatie

Gebruik Kaarten voor een routebeschrijving met realtime verkeersinformatie of om nieuwe plaatsen te vinden en verkennen met Siri en meer.