Kartat-apin historian poistaminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Lue, miten voit poistaa viimeisimmät kohteet ja hakuhistorian Kartat-apissa sekä muokata paikkoja.

Viimeisimpien kohteiden tai hakuhistorian poistaminen

1. Avaa Kartat.
  2. Pidä hakupalkin yläosaa painettuna ja pyyhkäise ylös, niin hakukortti tulee näkyviin.
  3. Pyyhkäise merkinnän yli vasemmalle ja napauta Poista.

Kun poistat paikan Kartat-apin historiasta, kohde poistetaan luettelosta automaattisesti. Jos olet kirjautuneena sisään samalla Apple ID:llä useassa laitteessa, hakuhistoria poistetaan myös niissä.

Jos haluat poistaa kaikki edelliset tulokset hakuhistoriasta mutta tallentaa usein käytetyn paikan, esimerkiksi ravintolan, lue, miten voit lisätä suosikkipaikan.

Tärkeiden paikkojen muokkaaminen

Laitteesi seuraa paikkoja, joissa olet vieraillut viime aikoina, sekä sitä, kuinka usein ja milloin niissä kävit. Näiden tietojen avulla Kartat-appi tarjoaa sinulle yksilöllisiä palveluita, kuten ennakoivia liikennereittejä. Lue lisätietoja tietosuojasta ja sijaintipalveluista.

Tärkeiden paikkojen muuttaminen:

1. Valitse Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut > Järjestelmäpalvelut > Tärkeät paikat.
  2. Anna pääsykoodisi tai käytä Touch ID:tä tai Face ID:tä.
  3. Napauta muokattavaa paikkaa.

Jos haluat tyhjentää historian kokonaan, napauta Tyhjennä historia. Jos olet kirjautuneena iCloudiin, tärkeät paikat tyhjennetään myös muissa laitteissa, joihin olet kirjautuneena samalla Apple ID:llä.

Tee Kartat-apilla entistä enemmän