Liitteiden lähettäminen iPhonen, iPadin tai iPod touchin Mailissa

Liitteiden lisääminen Mailissa on nyt helpompaa kuin koskaan aiemmin. Voit vaihtaa käyttämäsi fontin ja muotoilun helposti, lähettää useita valokuvia kerralla, skannata dokumentin kameran avulla ja jopa luonnostella piirroksia Mail-apista käsin.

Tutustu uuteen muokkauspalkkiin

Uusi muokkauspalkki sisältää uusia ja paranneltuja vaihtoehtoja liitteiden lähettämiseen Mailissa. Voit käyttää sitä seuraavasti:

1. Avaa Mail ja aloita uusi sähköpostiviesti napauttamalla  tai avaa jokin olemassa oleva viesti.
  2. Napauta jotakin kohtaa sähköpostiviestin tekstistä.
  3. Liitevalintojen tarkasteleminen: Napauta harmaata nuolta Ennakoiva tekstinsyöttö -palkin oikealla puolella tai napauta rivinvaihtopainiketta.

Nyt kun olet nähnyt uuden muokkauspalkin, lue, miten voit käyttää uusia ja paranneltuja ominaisuuksia.

Fontin ja muotoilun muuttaminen

1. Avaa muokkauspalkki napauttamalla sähköpostiviestissä harmaata nuolta tai rivinvaihtopainiketta.
  2. Napauta fonttipainiketta .
  3. Valitse haluamasi fontti ja muotoiluasetukset, kuten tekstin väri ja luettelomerkit.

Kuvien ja videoiden lisääminen

1. Avaa muokkauspalkki napauttamalla sähköpostiviestissä harmaata nuolta tai rivinvaihtopainiketta.
  2. Napauta kuva- ja videopainiketta  ja valitse sitten kuvasi tai videosi. Kunkin valitsemasi kuvan tai videon kohdalla näkyy sininen valintamerkki.

Lähetettävien kuvien ja videoiden enimmäismäärä määräytyy sähköpostipalveluntarjoajasi mukaan. Jos et pysty lähettämään useita kuvia tai videoita, vähennä niiden määrää ja kokeile sitten lähettää sähköpostiviesti uudelleen. Ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaasi, jos sinulla on kysyttävää.

Kuvien ja videoiden kuvaaminen kameralla Mail-apissa

1. Avaa muokkauspalkki napauttamalla sähköpostiviestissä harmaata nuolta tai rivinvaihtopainiketta.
  2. Napauta kamerapainiketta  ja ota sitten kuva tai luo video.
  3. Napauta Käytä kuvaa tai Käytä videota. Kuva tai video lisätään automaattisesti sähköpostiviestiisi.

Dokumenttien lisääminen Tiedostot-apista

1. Avaa muokkauspalkki napauttamalla sähköpostiviestissä  tai rivinvaihtopainiketta.
  2. Napauta tiedostopainiketta  ja valitse sitten lisättävä dokumentti Tiedostot-apista.

Dokumenttien skannaaminen kameralla

1. Avaa muokkauspalkki napauttamalla sähköpostiviestissä harmaata nuolipainiketta tai rivinvaihtopainiketta.
  2. Napauta skannauspainiketta
  3. Liikuta kameraa dokumentin kuvaamiseksi. Sininen ruutu ilmaisee alueen, jonka kamera skannaa.
  4. Napauta suljinkuvaketta. Skannaamisen jälkeen voit säätää kuvattua aluetta.
  5. Kun olet valmis, napauta Pidä tämä.

Piirroksen luonnosteleminen

1. Avaa muokkauspalkki napauttamalla sähköpostiviestissä harmaata nuolta tai rivinvaihtopainiketta.
  2. Napauta merkintäpainiketta  ja valitse sitten työkalusi ja luo piirroksesi.
  3. Kun olet valmis, napauta Valmis ja sitten Lisää piirros.