Pysäköidyn autosi paikantaminen iPhonen Kartat-apin avulla

Kartat merkitsee autosi sijainnin, kun katkaiset iPhonesi Bluetooth- tai CarPlay-yhteyden, minkä avulla voit helposti selvittää autosi pysäköintipaikan.

Ennen kuin aloitat

Tarkista seuraavat seikat:

• Ota Sijaintipalvelut käyttöön. Valitse Asetukset > Tietosuoja ja valitse sitten Sijaintipalvelut ottaaksesi sen käyttöön.
  • Varmista, että Tärkeät paikat -ominaisuus on käytössä. Valitse Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut > Järjestelmäpalvelut > Tärkeät paikat ja ota sitten Tärkeät paikat käyttöön. Sinua voidaan pyytää antamaan pääsykoodi.
  • Ota Näytä mihin pysäköin -ominaisuus käyttöön. Valitse Asetukset > Kartat ja ota sitten Näytä mihin pysäköin käyttöön.
  • Varmista, että iPhonesi on pariyhteydessä CarPlayn tai autosi Bluetoothin kanssa.

Auton löytäminen

Kun poistut ajoneuvosta, iPhonesi katkaisee Bluetooth-yhteyden, jolloin Kartat-appi voi merkitä autosi sijainnin. Voit muokata autosi sijaintia avaamalla Kartat ja napauttamalla Pysäköity auto -painiketta Pysäköity auto. Voit myös lisätä kuvan pysäköintipaikasta.

Kun olet valmis palaamaan autolle, toimi seuraavasti:

1. Avaa Kartat.
  2. Napauta hakukenttää ja valitse Pysäköity auto ehdotusluettelosta.
  3. Napauta Reittiohjeet ja valitse Ajo, Kävely, Julkiset tai Kyyti.
  4. Valitse haluamasi reitti. Kun olet valmis, napauta Aloita.

Voit poistaa pysäköidyn auton merkin napauttamalla kartalla Pysäköity auto -painiketta Pysäköity auto. Pyyhkäise sitten ylöspäin valikkokortissa ja napauta Poista auto. Kartat ei merkitse pysäköimääsi autoa, jos pysäköit usein samaan paikkaan esimerkiksi kotona tai työpaikalla.

Lisätietoja

Kartat tarjoaa muun muassa reittiohjeita reaaliaikaisilla liikennetiedoilla sekä mahdollisuuden etsiä paikkoja ja tutustua niihin Sirin avulla.