Brug Diktering på din iPhone, iPad eller iPod touch

Lær at skrive tekst ved hjælp af diktering i stedet for tastaturet.

Du kan bruge diktering med mange apps og funktioner, der bruger iOS-tastaturet. På iPhone 6s eller en nyere version, iPhone SE og iPad Pro kan du diktere uden at have forbindelse til internettet. Tidligere versioner af iPhone og iPad kræver en internetforbindelse.

Sådan dikterer du tekst

Når du skal skrive en tekst, skal du trykke på mikrofon på dit tastatur, og derefter begynde at tale. Mens du taler, kommer der tekst frem på skærmen. For at afslutte skal du stoppe med at tale og derefter trykke på iPhone-tastatur.

For at lave ændringer skal du trykke på et forkert stavet ord og dernæst vælge den korrekte stavemåde. Du kan også trykke på et ord og diktere det igen.

For at erstatte en tekstdel skal du vælge det, du ønsker at erstatte og derefter trykke på diktér og tale igen. For at tilføje mere tekst skal du trykke der, hvor du ønsker at tilføje ny tekst, trykke på diktering og derefter begynde at tale igen.

Sådan bruger du tegnsætning og formatering

Du kan tilføje tegn ved at sige, hvad du ønsker. For eksempel: "Hej John komma checken er sendt med posten udråbstegn" bliver til "Hej John, checken er sendt med posten!"

Her er nogle almindelige tegnsætnings- og formateringkommandoer, du kan bruge:

• Citat/citat slut: Begynd på og afslut et citat
  • Nyt afsnit: Begynd på et nyt afsnit
  • Ny linje: Begynd på en ny linje
  • Cap: Skriv det næste ord med store bogstaver
  • Caps til/fra: Skriv alle ord med stort forbogstav
  • Smiler: Indsæt :-)
  • Ked af det: Indsæt :-(
  • Blinker: Indsæt ;-)