Brug Diktering på din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bruge diktering i stedet for dit tastatur til at angive tekst med mange apps og funktioner, som bruger iOS tastaturet.

På iPhone 6s eller nyere, samt iPad, kan du bruge diktering uden at have forbindelse til internettet. Tidligere versioner af iPhone og iPad kræver en internetforbindelse.1

Sådan dikterer du tekst

For at angive en tekst skal du trykke på mikrofon på dit tastatur, og derefter tale. Mens du taler, kommer der tekst frem på skærmen. For at afslutte skal du stoppe din tale, og derefter trykke på iPhone tastatur på dit tastatur.

Hvis dikteringssoftwaren ikke er sikker på, hvilket ord det hørte, vises der en blå linje under det transskriberede ord, så du kan kontrollere, om det er rigtigt. For at foretage rettelser skal du trykke på det understregede ord og derefter vælge den rigtige stavemåde. For at erstatte et ord skal du dobbelttrykke på det, trykke på mikrofon, derefter sige ordet igen, og trykke på iPhone tastatur

For at erstatte en tekstdel skal du vælge det, du ønsker at erstatte, og derefter trykke på mikrofonen og tale igen. For at tilføje mere tekst skal du trykke der, hvor du ønsker at tilføje ny tekst, trykke på mikrofonen, og derefter tale igen.

Sådan bruger du tegnsætning og formatering

Du kan tilføje tegn ved at sige, hvad du ønsker. For eksempel: "Hej John komma checken er sendt med posten udråbstegn" bliver til "Hej John, checken er sendt med posten!"

Her er nogle almindelige tegnsætnings- og formateringkommandoer, du kan bruge:

• Citat/citat slut: Begynd på og afslut et citat
  • Nyt afsnit: Begynd på et nyt afsnit
  • Ny linje: Begynd på en ny linje
  • Cap: Skriv det næste ord med store bogstaver
  • Caps til/fra: Skriv alle ord med stort forbogstav
  • Smiler: Indsæt :-)
  • Ked af det: Indsæt :-(
  • Blinker: Indsæt ;-)
  1. Ikke alle sprog understøttes af offline diktering.