Brug af Kort på din iPhone, iPad og iPod touch

Med Kort kan du få rutevejledning med trafikoplysninger i realtid, udforske nye steder, gemme dine favoritlokaliteter og meget mere.

Kort gør det lettere at finde rundt ved at give dig detaljerede oplysninger og forslag på baggrund af dine vaner og kalenderbegivenheder.

Sådan tilføjer du hyppige lokaliteter

Sådan tilføjer du hyppige lokaliteter som f.eks. dit hjem eller arbejde:

1. Åbn Kort, og tryk på Kort i øverste højre hjørne.
  2. Tryk på Rapporter et problem.
  3. Tryk på Hjem eller Arbejde, og søg efter adressen.
  4. Tryk på Tilføj sted eller adresse, og indtast adressen, og tryk på en nylig lokalitet.
  5. Tryk på Tilføj. Tryk på Tilbage, når du er færdig.

Alt efter hvilken operatør og hvilket mobildataabonnement du har, kan du blive pålagt et gebyr for brug af mobildata, når du bruger Kort.

Sådan får du rutevejledning

1. Åbn Kort, og indtast din destination på søgelinjen.
  2. Tryk på Vis vej.
  3. Vælg Kør, Gå, Offentlig transport eller Bliv kørt.
  4. Vælg den ønskede rute. Kort viser den hurtigste rute øverst baseret på trafikforholdene.
  5. Tryk på , når du er klar. Tryk på "Oversigt" på banneret for at se en oversigt over din rute.
  6. Tryk på  nederst til højre for at afslutte navigationen. Tryk derefter på Afslut rute. Du kan også sige "Stop navigation" til Siri, hvis du har slået håndfri brug til.

Når du begynder at bevæge dig, opdaterer Kort sin position, så du bedre kan finde vej. Du kan også bruge fingeren til at bevæge dig rundt på ruten for at se, om der er vejarbejde eller andre forhindringer længere fremme. Og med iOS 11 eller en nyere version hjælper Kort dig ved at foreslå den vejbane, du bør køre i, så du ikke glemmer at dreje fra eller tage en frakørsel. Du kan også se hastighedsbegrænsningen for den vej, du kører på.

Hvis du vil undgå vejafgifter og motorveje, skal du gå til Indstillinger > Kort > Kørsel og navigation. Tryk derefter på mærket for Vejafgifter eller Motorveje.

Sådan bruger du Rutekort

Du kan bruge Rutekort til at finde steder i nærheden. f.eks. tankstationer, spisesteder og meget mere.

Sådan føjer du en omvej til ruten:

1. Tryk på  , mens du navigerer, for at åbne menuen.
  2. Vælg en mulighed, f.eks. Tankstationer. Kort viser dig en liste med forslag i nærheden.
  3. Tryk på . Kort føjer omvejen til din oprindelige rute.
  4. Tryk på det blå banner øverst på skærmen for at fortsætte ruten, når du er klar.

Du kan få en detaljeret trinvis rutevejledning ved at skubbe op på menuen, mens du navigerer, og trykke på Oplysninger. På samme menulinje kan du også åbne en oversigt over din rute og ændre indstillinger for Stemme til navigation.

Hvis du har parret din enhed med Bluetooth i bilen, kan du administrere indstillingerne for navigationsstemmen. Læs mere om, hvordan du bruger Kort med Bluetooth.

Sådan tilføjer du en foretrukken offentlig transportlinje

Du kan føje offentlige transportlinjer til dine Favoritter og derefter se dem i din Widget for at få opdaterede oplysninger.

Sådan føjer du en offentlig transportlinje til dine favoritter:

1. Åbn Kort, tryk på Kort, og vælg derefter Offentlig transport.
  2. Zoom ind på den offentlige transportlinje. Tryk derefter på linjens eller stationens navn eller nummer. Der vises muligvis et symbol for linjen.
  3. Når kortet Oplysninger vises, skal du rulle ned til bunden og trykke på Føj til favoritter.

Du kan også indtaste din destination og derefter trykke på Vis vej for at se, om der er andre transportlinjer, du kan bruge.

Sådan bruger du en markør til at få rutevejledning mellem to lokaliteter

Du kan bruge markører til at markere din aktuelle lokalitet. Du kan også sætte en markør for at vise afstanden fra én lokalitet til en anden.

Sådan markerer du en lokalitet:

1. Tryk på Kort øverst til højre i Kort.
  2. Tryk derefter på Marker min lokalitet. Du kan også holde fingeren på et bestemt område for at markere lokaliteten.

Sådan får du rutevejledning mellem to andre lokaliteter end din aktuelle lokalitet:

1. Tryk på et symbol for et landmærke, eller sæt en markør.
  2. Tryk på Vis vej, og tryk derefter på Min lokalitet, og indtast et andet interessepunkt.
  3. Tryk på tekstbjælken, hvis du vil ændre dit startpunkt. Du kan også trykke på  for at bytte om på start- og slutpunkterne.
  4. Tryk på Rute. Du får vist den hurtigste rute i Kort.

Hvis du vil fjerne et mærke, skal du trykke på mærket, trykke på Rediger lokalitet og derefter trykke på Fjern mærke.

Sådan søger du efter steder i nærheden

Du kan bruge I nærheden til at søge efter ting, der er i nærheden af dig, f.eks. spisesteder og underholdning.

Sådan finder du steder i nærheden:

1. Åbn Kort.
  2. Tryk på søgelinjen for at få vist kategorier i dit område.
  3. Vælg en kategori og derefter en lokalitet.
  4. Tryk på Vis vej, når du har valgt en lokalitet.
  5. Tryk på .

Se, om I nærheden er tilgængeligt i dit område

Læs mere om, hvordan du sletter dine seneste destinationer og din søgehistorik fra Kort, og hvordan du redigerer dine vigtige lokaliteter.

Sådan tilføjer eller fjerner du dine favoritlokaliteter

Sådan føjer du en lokalitet til dine Favoritter:

1. Vælg en lokalitet.
  2. Rul ned, og tryk på Favoritter .

Sådan deler, redigerer eller fjerner du en favorit:

1. Tryk på søgelinjen.
  2. Rul ned, og tryk på Favoritter.
  3. Skub til venstre på favoritten, og tryk derefter på Del eller Fjern.

Flere muligheder med Kort

1. Trinvis vejvisning fungerer på iPhone 4s eller en nyere model, iPad Pro, iPad Air eller en nyere model, iPad 2 eller en nyere model og iPad mini eller en nyere model med mobildatafunktion.
  2. Flyover understøttes af iPhone 4s eller en nyere model, iPad Pro, iPad Air eller en nyere model, iPad 2 eller en nyere model, iPad mini eller en nyere model og iPod touch (5. generation) eller en nyere model. Hvis du vil bruge Flyover, når du bevæger din enhed gennem luften, skal du have en iPhone 6s eller en nyere model, iPad Pro eller iPad (5. generation eller en nyere model) med iOS 11. Der opkræves muligvis betaling for brug af mobildata afhængigt af abonnementstype.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.