Om tastaturindstillingerne på din iPhone, iPad og iPod touch

Med iOS 11 kan du bruge de indbyggede tastaturer på din enhed i enhver app. Du kan også skifte mellem tastaturer, vælge muligheden for at skrive med en hånd, bruge tastaturer fra andre producenter og meget mere.

Sådan skifter du indstillinger for tastaturet

Du kan ændre indstillingerne for det indbyggede tastatur på enheden eller tilføje sprog. Dette ændrer også den ordbog, der bruges til automatisk rettelse, antallet af bogstaver på tastaturet og tasternes placering. Tastatursproget afgør også sproget for den ordbog, der bruges til tekstforudsigelse.

Sådan justerer du tastaturindstillingerne:

1. Åbn en app, der bruger tastaturet, f.eks. Beskeder eller Mail.
  2. Tryk og hold på  eller globussymbolet.
  3. Tryk på Tastaturindstillinger.
  4. Tilpas derefter indstillingerne.

Sådan tilføjes en tastaturapp fra en anden producent

Du kan installere apps med tastaturer fra andre producenter på samme måde, som du installerer apps på din enhed. Når du har installeret et nyt tastatur, skal du tilføje det, før det kan bruges. Følg disse trin:

1. Gå til App Store, og find den ønskede tastaturapp.
  2. Tryk på Hent > Installer.
  3. Indtast adgangskoden til dit Apple-id, eller brug Touch ID, hvis det understøttes af din enhed.
  4. Tilføj derefter det nye tastatur. Gå til Indstillinger > Generelt > Tastatur > Tastaturer > Tilføj nyt tastatur, og vælg den installerede app.

Skift til et andet tastatur

Når du bruger en app, kan du skifte til et andet tastatur, f.eks. et tastatur fra en anden producent eller på et andet sprog. Følg disse trin:

1. Tryk og hold på  eller globussymbolet.
  2. Vælg det tastatur, du vil bruge.

Sådan ændrer du tastaturernes rækkefølge:

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Tastatur > Tastaturer.
  2. Tryk på Rediger.
  3. Hold fingeren på de tre vandrette linjer for at flytte tastaturet.
  4. Tryk på OK.

I følgende situationer er tastaturer fra andre producenter ikke tilgængelige:

• Hvis producenten af den app, du bruger, ikke tillader tastaturer fra en anden producent.
  • Hvis du skriver i et sikkert tekstfelt, f.eks. en adgangskode, hvor de indtastede tegn vises som prikker i stedet for bogstaver og tegn.
  • Hvis du bruger et numerisk tastatur i stedet for et standardtastatur.

I stedet vises enhedens standardtastatur, indtil du er færdig med at skrive.

Slet et tastatur fra en anden producent

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Tastatur > Tastaturer.
  2. Tryk på Rediger.
  3. Tryk på symbolet Slet og derefter på OK.

Du kan også slette et tastatur ved at slette den tastaturapp, du har installeret fra App Store. Dette fjerner også tastaturet fra Indstillinger.

Sådan slår du muligheden for at skrive med en hånd til

I iOS 11 kan du bruge Tastatur til en hånd til at gøre det nemmere at skrive på din iPhone med en hånd.

1. Tryk og hold på  eller globussymbolet.
  2. Tryk på  for at flytte tastaturet mod venstre. Tryk på  for at flytte tastaturet mod højre.
  3. Når du er færdig, skal du holde fingeren på  eller globussymbolet. Tryk derefter på  for at skifte tilbage til tastaturets normale indstilling.

Du kan også slå muligheden for at skrive med en hånd til i Indstillinger > Generelt > Tastaturer > Tastatur til en hånd. Brug af Tastatur til en hånd kræver en iPhone 6 eller en nyere model med iOS 11. Denne funktion udelukker iPhone SE og iPod touch.

Hvis du har en iPhone 6 eller en nyere model, fungerer Tastatur til en hånd ikke, hvis du har indstillet din skærm til Zoomet i stedet for Standard. Hvis du har en iPhone 6 Plus, iPhone 7 Plus eller iPhone 8 Plus, fungerer Tastatur til en hånd, hvis din skærm er indstillet til Zoomet i stedet for Standard. Hvis du vil tilpasse dine skærmindstillinger, skal du gå til Indstillinger > Skærm & lysstyrke > Skærmzoom.

Sådan skifter du layout på dit fysiske tastatur

Du kan vælge mellem forskellige tastaturlayout for at få samme tasteplacering som på dit fysiske tastatur. Du kan også vælge at bruge et alternativt tastaturlayout, der ikke har samme tasteplacering som tasterne på dit fysiske tastatur.

Før du kan ændre dit fysiske tastatur, skal det parres med din iPhone, iPad eller iPod touch. Følg vejledningen til tastaturet for at gøre det synligt eller indstille det til pardannelse. Når du har parret det, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Hardware-tastatur og derefter vælge et layout.

Læs mere om, hvordan du indstiller og bruger Bluetooth-tilbehør – f.eks. et tastatur – med din iOS-enhed.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.