Ekrani Hello që shfaqet kur ndizni për herë të parë telefonin iPhone.

Fillimi

Konfiguroni disa veçori bazë përpara se të filloni të përdorni telefonin tuaj të ri iPhone.

Bazat e konfigurimit

Ekrani Lock Screen që tregon një fotografi të personalizuar të sfondit dhe një pamje të personalizuar të orës dhe datës. Në fund të ekranit nga e majta në të djathtë janë butoni i blicit, një Personal Focus i aktivizuar dhe butoni Camera.

Shtimi i një stili personal

Telefoni juaj iPhone mund të pasqyrojë stilin dhe preferencat tuaja personale. Prezantoni fotografitë tuaja të preferuara në ekranin Lock Screen, shtoni miniaplikacione në Home Screen, rregulloni madhësinë e tekstit, tonet e ziles dhe më shumë.

Personalizoni telefonin tuaj iPhone

Ekrani Camera në modalitetin Photo, me modalitetet e tjera në të majtë dhe në të djathtë poshtë gjetësit të pamjes. Butonat për Flash, Night Mode, Camera Controls, ProRaw dhe Live Photo ndodhen në krye të ekranit. Nën modalitetet e kamerës janë, nga e majta dhe të djathtë, butoni Photo and Video Viewer, butoni Take Picture dhe butoni Camera Chooser Back-Facing.

Nxjerrja e fotografisë së shkëlqyer

Përdorni telefonin tuaj iPhone për të kapur momentin, kudo që ndodheni. Mësoni se si të bëni fotografi dhe video në çast dhe të përdorni veçori të tjera të kamerës në iPhone.

Nxjerrja e fotografive dhe videove të shkëlqyera

Një telefonatë grupi e FaceTime me katër pjesëmarrës; secili pjesëmarrës shfaqet në një pllakëz të veçantë.

Qëndroni të lidhur

iPhone e bën të lehtë të lidheni me njerëzit e rëndësishëm për ju. Shtojini ata te kontaktet tuaja në mënyrë që të keni informacionet e tyre kudo ku ju nevojiten - më pas qëndroni në kontakt me mesazhet me tekst, telefonatat ose FaceTime.

Qëndroni në kontakt me shokët dhe familjen

Ekrani Family Sharing te Settings. Janë listuar pesë anëtarë të familjes. Nën emrat e tyre janë Family Checklist, si dhe opsionet për Subscriptions, Purchase Sharing dhe Location Sharing.

Të gjithë në familje

Ju dhe anëtarët e familjes suaj mund të përdorni Family Sharing për të ndarë blerjet e aplikacioneve, vendndodhjen tuaj, si dhe të dhënat shëndetësore. Mund të konfiguroni gjithashtu kontrollet prindërore për të menaxhuar mënyrën se si e kalojnë kohën fëmijët në pajisjet e tyre.

Ndarja e veçorive me familjen tuaj

Aplikacioni Maps, që tregon katër vendet e preferuara në fund të ekranit.

Thjeshtojeni ditën tuaj

Mësoni se si t'i përdorni aplikacionet në iPhone për t'ju drejtuar në vendet ku shkoni më shpesh, për të paguar kafen e mëngjesit, për t'ju kujtuar për detyrat e rëndësishme, si dhe për të kyçur automatikisht derën kryesore kur dilni nga shtëpia.

Përdorimi i telefonit iPhone për rutinat tuaja të përditshme

Për të eksploruar në Udhëzuesin e përdorimit të iPhone, kliko te Tabela e përmbajtjes në krye të faqes ose fut një fjalë ose shprehje në fushën e kërkimit. Mund dhe të shtoni shkarkim manuali nga Apple Books (atje ku ofrohet).

I dobishëm?
Kufiri i karaktereve: 250
Kufiri maksimal i karaktereve është 250.
Faleminderit për reagimin.