Hvis du ikke kan koble til eller logge på iCloud

Hvis du har konfigurert Apple-ID-en din og trenger hjelp med å logge på eller bruke iCloud, følger du denne fremgangsmåten.

Få hjelp med å logge på iCloud

Før du begynner, sjekker du Apples Systemstatus-side, for å forsikre deg om at det ikke er noen strømbrudd eller planlagte vedlikehold som påvirker iCloud i øyeblikket. Sjekk også at du er logget på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene dine.

Hvis du ikke husker Apple-ID-en eller passordet

Hvis du ikke husker Apple-ID-en din, kan du sjekke disse innstillingene og tjenestene for å finne den. Hvis du har glemt Apple-ID-passordet ditt, kan du lese om hvordan du tilbakestiller det.

Hvis du får en melding om at Apple-ID-en din er låst eller deaktivert

Hvis du eller noen andre oppgir passordet ditt, svaret på sikkerhetsspørsmålet ditt eller annen kontoinformasjon feil for mange ganger, blir Apple-ID-en automatisk låst for å verne om sikkerheten din, og du får ikke logget på noen Apple-tjenester. Finn ut hvordan du låser opp Apple-ID-en din.

Hvis du ikke kan logge deg på iCloud.com

Finn ut hva du kan gjøre hvis du har problemer med å logge på iCloud.com.

Hvis du ikke klarer logge på når du kun benytter mobildata

Forsikre deg om at iPhonen, iPaden eller PC-en har en god internett-forbindelse, og at du har slått på mobildata på iPhone eller iPad ved å gå til Innstillinger > Mobilnett eller Mobildata. Hvis denne innstillingen er deaktivert, kan det hende at du ikke har tilgang til Apple-ID-en og iCloud når du ikke er koblet til et Wi-Fi-nettverk.

Hvis du har problemer med å motta verifiseringskoder, eller verifiseringskoden din blir avvist

Les om hvordan du får en verifiseringskode og logger på iCloud med tofaktorautentisering. Hvis enheten kjører iOS 8 eller OS X Yosemite, eller en eldre versjon av iOS eller OS X, må du logge på med totrinnsverifisering i stedet.

Hvis du ser meldingen «Kunne ikke opprette Apple-ID» eller «Kunne ikke konfigurere iCloud»

Hvis du ser en av disse meldingene, betyr det at du har overskredet antallet Apple-ID-er du kan konfigurere med iCloud, på én enkelt enhet på ett år. Finn ut hva du må gjøre.

Andre passordforespørsler som kan dukke opp

Hvis du gjentatte ganger blir bedt om å oppgi passordet til Apple-ID-en din på Macen eller iOS-enheten

Hvis du vil logge på en tredjepartsapp, men passordet ditt blir avvist

Hvis du vil ha tilgang til iCloud-informasjonen din fra en tredjepartsapp, må du bruke et app-spesifikt passord. Dette bidrar til å beskytte kontoen din, ved å gi deg en sikker måte å logge på. Les om hvordan du oppretter og bruke app-spesifikke passord.