Dette må du gjøre etter at du har endret Apple-ID eller passord

Hvis du forandrer Apple-ID eller passord, kan det hende du må oppdatere påloggingsinformasjonen for alle Apple-tjenester du bruker.

Bruk listen nedenfor for å sørge for at alle butikker og tjenester bruker den oppdaterte påloggingsinformasjonen. Du kan følge denne fremgangsmåten på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC og Apple TV.

I noen tilfeller trenger du ikke å oppdatere gjeldende Apple-ID eller passord på enheten før neste gang du blir bedt om å logge på butikken eller tjenesten. Du bør imidlertid oppdatere Apple-ID-en eller passordet umiddelbart hvis du bruker tjenester for å dele informasjon eller kommunisere med andre.

Apple Developer Programs

Du behøver ikke å gjøre noe. Apple-ID-en eller passordet endres automatisk i Apples utviklerprogrammer i løpet av 24 timer etter at endringen har funnet sted.

Apple Online Store

Oppdater Apple-ID og passord på iPhone, iPad, iPod touch, Mac og PC.

iPhone, iPad og iPod touch

Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iTunes og App Store.

• Hvis du er logget av, angir du oppdatert Apple-ID og passord.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, trykker du på denne og deretter på Logg av. Angi deretter oppdatert Apple-ID og passord.

Mac med OS X Mountain Lion eller nyere, eller Windows-PC

1. Gå til Apples nettsted.
  2. Klikk på handlekurvsymbol, og klikk deretter på tannhjulsymbol Konto.
  3. I Kontoinnstillinger-delen klikker du på «Oppdater påloggingsinformasjonen for Apple-ID».
  4. Angi oppdatert Apple-ID og passord.

Apple Store-butikktjenester

Når du legger inn en reservering på Genius Bar, workshop, for bedrift eller Joint Venture, blir du bedt om å logge på med Apple-ID og passord.

Nettstedet for Apple-kundestøtte og Apple-kundestøttefellesskap

Gå til nettstedet for Apple-kundestøtte.

• Hvis du er logget av, angir du oppdatert Apple-ID og passord neste gang du bruker en funksjon på nettstedet som krever at du logger på. Du blir bedt om å logge på for å se en åpen sak.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, klikker du på Logg av og deretter på Logg av igjen for å bekrefte. Neste gang du bruker en funksjon på nettstedet som krever at du logger på, angir du oppdatert Apple-ID og passord.

Gå til Apple-kundestøttefellesskap.

• Hvis du er logget av, klikker du på Logg på og angir oppdatert Apple-ID og passord.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, klikker du på Logg av. Deretter klikker du på Logg på og angir oppdatert Apple-ID og passord.

FaceTime

Oppdater Apple-ID og passord på iPhone, iPad, iPod touch og Mac.

iPhone, iPad og iPod touch

Gå til Innstillinger > FaceTime.

• Hvis du er logget av på iPhone eller iPod touch, trykker du på «Bruk Apple-ID for FaceTime» og angir oppdatert Apple-ID og passord. På iPad trenger du bare å angi oppdatert Apple-ID og passord.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, trykker du på denne og deretter på Logg av. På iPhone eller iPod touch: Trykk på «Bruk Apple-ID for FaceTime», og angi oppdatert Apple-ID og passord for å logge på. På iPad trenger du bare å angi oppdatert Apple-ID og passord.

Mac med OS X Mountain Lion eller nyere

1. Åpne FaceTime-appen.
  2. Velg FaceTime > Valg.
    • Hvis du er logget av, angir du oppdatert Apple-ID og passord.
    • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, velger du denne og klikker på Logg av. Klikk deretter på Logg av igjen når du blir bedt om å bekrefte, og angi oppdatert Apple-ID og passord.

Finn iPhone

Åpne Finn iPhone-appen på iPhone, iPad, eller iPod touch:

• Hvis du er logget av, angir du oppdatert Apple-ID og passord.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, trykker du på Logg av. Trykk deretter på Logg av igjen når du blir bedt om å bekrefte, og angi oppdatert Apple-ID og passord.

iCloud

Oppdater Apple-ID og passord på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC og Apple TV.

iPhone, iPad og iPod touch

Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere, går du til Innstillinger > [navnet ditt]. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud.

• Hvis du er logget av, angir du oppdatert Apple-ID og passord. Dataene i iCloud vises automatisk på enheten når du har logget på.
  • Hvis du fremdeles er logget på med en gammel Apple-ID:
    1. Rull ned og trykk på Logg av, og følg deretter fremgangsmåten på skjermen. Du må kanskje skrive inn passordet. Dataene dine forblir i iCloud og blir oppdatert på enheten når du logger på iCloud igjen.
    2. Angi oppdatert Apple-ID og passord.

Hvis du oppdaterte e-postadressen* for Apple-ID før du logget av iCloud, og hvis enheten gjentatte ganger ber om passord for en gammel Apple-ID, kan du endre Apple-ID midlertidig for å logge på.

Mac med OS X Mountain Lion eller nyere

Velg Apple-menyen > Systemvalg og klikk på iCloud.

• Hvis du er logget av, angir du oppdatert Apple-ID og passord for å logge på. Dataene i iCloud vises automatisk på enheten når du har logget på.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID:
    1. Klikk på Logg av. Avhengig av hvilke iCloud-alternativer som er slått på, får du spørsmål om du vil lage kopier eller slette iCloud-data (Kontakter, Kalender, Påminnelser, Bokmerker, Bildestrøm) fra Mac-maskinen. Dataene dine forblir i iCloud og blir oppdatert på enheten når du logger på iCloud igjen.
    2. Angi oppdatert Apple-ID og passord for å logge på.

Windows-PC

Åpne iCloud for Windows og klikk på Logg av.

• Hvis du er logget av, logger du på med oppdatert Apple-ID og passord. Dataene i iCloud vises automatisk på enheten når du har logget på.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID:
    1. Klikk på Logg av. Avhengig av hvilke iCloud-alternativer som er slått på, får du spørsmål om du vil lage kopier eller slette iCloud-data (Kontakter, Kalender, Påminnelser, Bokmerker, Bildestrøm) fra PC-en. Klikk på Slett. Dataene dine forblir i iCloud og blir oppdatert på enheten når du logger på iCloud igjen.
    2. Logg på med oppdatert Apple-ID og passord.

Apple TV

Hvis du vil spille av innhold fra Mac-maskinen eller PC-en på en Apple TV (4. generasjon), går du til Innstillinger > Kontoer > iCloud. På Apple TV (3. generasjon eller eldre) går du til Innstillinger > iCloud.

• Hvis du ikke er logget på, velger du Logg på. Du blir bedt om å logge på med Apple-ID-en du har skrevet inn for iTunes Store. Hvis du bruker samme Apple-ID for iCloud og iTunes Store, velger du Ja.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, velger du Logg av og deretter Logg på. Du blir bedt om å logge på med Apple-ID-en du har skrevet inn for iTunes Store. Hvis du bruker samme Apple-ID for iCloud og iTunes Store, velger du Ja.

iTunes Store, iBooks Store og App Store

Oppdater Apple-ID og passord på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV eller Windows-PC. iTunes inkluderer iTunes Genius, iTunes Hjemmedeling, iTunes Match, iTunes Store og iTunes U.

iPhone, iPad og iPod touch

Hvis du buker iOS 10.3 eller nyere, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iTunes og App Store.

• Hvis du er logget av, angir du oppdatert Apple-ID og passord.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, trykker du på denne og deretter på Logg av. Angi deretter oppdatert Apple-ID og passord.

Mac med OS X Mountain Lion eller nyere

Åpne iTunes.

• Hvis du er logget av, velger du Konto > Logg på og angir oppdatert Apple-ID og passord.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, velger du Konto > Logg av og deretter Konto > Logg på og angir oppdatert Apple-ID og passord.

Åpne iBooks.

• Hvis du er logget av, velger du Butikk > Logg på og angir oppdatert Apple-ID og passord.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, velger du Butikk > Logg av og deretter Butikk > Logg på og angir oppdatert Apple-ID og passord.

Åpne App Store.

• Hvis du er logget av, klikker du på Logg på og angir oppdatert Apple-ID og passord.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, velger du Butikk > Logg av. Deretter klikker du på Logg av og angir oppdatert Apple-ID og passord.

Apple TV

På Apple TV (4. generasjon) går du til Innstillinger > Kontoer > iTunes og App Store. På Apple TV (3. generasjon eller eldre) går du til Innstillinger > iTunes Store.

• Hvis du er logget av, velger du Logg på og angir oppdatert Apple-ID og passord.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, velger du Logg av, deretter Logg på og til slutt angir du oppdatert Apple-ID og passord.

For Hjemmedeling på Apple TV (4. generasjon) går du til Innstillinger > Kontoer > Hjemmedeling. På Apple TV (3. generasjon eller eldre) går du til Innstillinger > Datamaskiner. Deretter velger du Slå av Hjemmedeling. Velg Slå av når du blir bedt om å bekrefte. Velg deretter Slå på Hjemmedeling, og angi oppdatert Apple-ID og passord.

Windows-PC

Åpne iTunes.

• Hvis du er logget av, velger du Konto > Logg på og angir oppdatert Apple-ID og passord.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, velger du Konto > Logg av og deretter Konto > Logg på og angir oppdatert Apple-ID og passord.

Stillinger hos Apple

Gå til Jobber hos Apple og klikk på Min profil.

• Hvis du er logget av, klikker du på Logg på og angir oppdatert Apple-ID og passord.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, klikker du på Logg av. Deretter klikker du på Logg på og angir oppdatert Apple-ID og passord.

Meldinger

Etter at du har oppdatert Apple-ID, mottar vennene dine nye meldinger fra den oppdaterte versjonen. Eldre meldinger blir ikke fjernet.

iPhone, iPad og iPod touch

Gå til Innstillinger > Meldinger, og trykk på Send og motta.

• Hvis du er logget av på iPhone eller iPod touch, trykker du på «Bruk Apple-ID for iMessage» og angir oppdatert Apple-ID og passord. På iPad skriver du bare inn oppdatert Apple-ID eller passord.
  • Hvis du er logget på med en gammel Apple-ID, trykker du på denne og deretter på Logg av. På iPhone eller iPod touch trykker du på «Bruk Apple-ID for iMessage» og skriver inn oppdatert Apple-ID eller passord. På iPad trenger du bare å angi oppdatert Apple-ID og passord.

Mac med OS X Mountain Lion eller nyere

Åpne Meldinger-appen, velg Meldinger > Valg, klikk på Kontoer-fanen og velg deretter Apple-ID-en din fra listen med kontoer.

• Hvis du er logget av, logger du på med oppdatert Apple-ID og passord.
  • Hvis du er pålogget med din tidligere Apple-ID, klikker du på Logg av og deretter på Logg av igjen når du blir bedt om å bekrefte. Logg på med oppdatert Apple-ID og passord.

Voluminnkjøpsprogrammet

Hvis du har endret Apple-ID eller passord og er i voluminnkjøpsprogrammet, kan du ta kontakt med Apple-kundestøtte for å få hjelp. Hvis du endrer Apple-ID eller passord, kan du ikke logge på innkjøpskontoen, foreta kjøp eller få tilgang til tidligere kjøp.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

* I Kina og India kan du bruke telefonnummeret ditt som Apple-ID.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.