Bruk mobiltelefonnummeret ditt som Apple-ID

Når du oppretter en ny Apple-ID, kan du bruke mobilnummeret ditt som Apple-ID-brukernavn hvis du befinner deg i Fastlands-Kina eller i India.

Slik fungerer det

Hver gang du konfigurerer en iPhone eller iPad, har du valget mellom å logge på med Apple-ID-en du allerede har, eller å opprette en ny konto. Hvis du oppretter en ny Apple-ID på en iPhone i iOS 11 eller nyere, kan du bruke mobilnummeret ditt som Apple-ID-brukernavn i Fastlands-Kina og India. Hvis du bor i Fastlands-Kina, bruker du mobiltelefonnummeret ditt som begynner på +86. Hvis du bor i India, bruker du nummeret ditt som begynner på +91. Avhengig av operatøren kan det også være mulig å opprette en ny konto med et mobilnummer på enkelte Android-enheter, smart-TV-er og strømmeenheter. Bare velg Opprett en Apple-ID på påloggingsskjermen, og følg instruksjonene for å opprette den nye kontoen.

Når kontoen er opprettet, kan du bruke den til å logge deg på hvilken som helst Apple-enhet eller -tjeneste. Hver gang du logger deg på en ny enhet, app, eller tjeneste, oppgir du mobiltelefonnummeret ditt – inkludert landskoden – og passordet. Bruk samme Apple-ID overalt du logger på, slik at Apple-enhetene og -tjenestene dine fungerer sømløst sammen.

Hvis du allerede har en e-postadresse som Apple-ID, er det ikke sikkert du kan endre den til et mobilnummer. Du kan imidlertid knytte andre telefonnumre eller e-postadresser til kontoen på Apple-ID-kontosiden. Deretter kan du logge deg på Apple-ID-en med disse telefonnumrene eller e-postadressene.

Dette trenger du

Dette trenger du for å bruke mobilnummeret som Apple-ID-brukernavn:

• iPhone eller iPad med iOS 11 eller nyere

• Mac med macOS High Sierra eller nyere

• Apple Watch med watchOS 4 eller nyere

• Apple TV med tvOS 11 eller nyere

• Apple.com, iCloud.com og andre nettsteder og nettressurser fra Apple*

• Apple-tjenester på tredjepartsenheter

*Avhengig av hvordan du opprettet Apple-ID-en, kan du bli bedt om å bytte Apple-ID-brukernavnet fra et mobilnummer til en e-postadresse. Det kan også hende at du må oppgi tilleggsinformasjon.

Kontosikkerhet

Sikkerhetskravene til kontoen kan variere avhengig av hvor du opprettet kontoen, og hvor mye personlig informasjon som er tilknyttet den. Når du bruker en Apple-enhet, er det best å bruke tofaktorautentisering. Noen ganger kan du bli bedt om å gå gjennom eller oppgradere sikkerheten når du logger deg på en Apple-enhet eller et Apple-nettsted.

Meldinger fra Apple

Siden mobilnummerbaserte Apple-ID-er ikke har en tilknyttet e-postadresse, får du informasjon fra Apple via Meldinger på iPhone eller iPad og på appleid.apple.com.

For å være sikker på at du får viktige meldinger om kontoen på iPhone eller iPad, må du logge på iCloud, Meldinger og FaceTime med telefonnummeret du bruker som Apple-ID. Hvis du logger på iCloud på iPhone eller iPad uten SIM-kort, kan du ikke bruke FaceTime og Meldinger. Du kan alltid se meldingene dine fra Apple på appleid.apple.com.

Endre Apple-ID-en din til et annet mobiltelefonnummer

Avhengig av landet eller regionen du bor i, og hvordan du opprettet Apple-ID-en, kan det være mulig å endre Apple-ID-en til et annet mobilnummer på Apple-ID-kontosiden eller på en iPhone eller iPad.

I Fastlands-Kina må den nye Apple-ID-en din være et annet mobiltelefonnummer med landskoden +86. I India må den nye Apple-ID-en din være et annet mobiltelefonnummer med landskoden +91.

I en nettleser

1. Logg av hver Apple-tjeneste og -enhet som bruker Apple-ID-en din.

2. Gå til appleid.apple.com, og logg på.

3. I Pålogging og sikkerhet-delen klikker du på Apple-ID.

4. Skriv inn mobiltelefonnummeret du vil bruke som Apple-ID, og velg deretter Endre Apple-ID.

5. En bekreftelseskode sendes til deg på det nummeret. Skriv verifiseringskoden fra tekstmeldingen inn i feltene som kommer opp.

6. Logg deg på alle Apple-tjenester igjen med den nye Apple-ID-en.

På iPhone eller iPad

1. Logg av hver Apple-tjeneste og -enhet som bruker Apple-ID-en din, bortsett fra den du bruker til å endre Apple-ID-en.

2. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Pålogging og sikkerhet.

3. Trykk på Rediger ved siden av E-post og telefonnumre.

4. Trykk på SlettTrykk på Slett ved siden av telefonnummeret og følg instruksjonene.

5. Når du har lagt inn mobiltelefonnummeret du vil bruke som Apple-ID, blir en verifiseringskode sendt til deg på det mobiltelefonnummeret. Skriv verifiseringskoden fra tekstmeldingen inn i feltene som kommer opp.

6. Logg deg på alle Apple-tjenester igjen med den nye Apple-ID-en.

Hvis det nye mobiltelefonnummeret ditt allerede er tilknyttet Apple-ID-en din som Meldinger-telefonnummer, delt telefonnummer eller godkjent telefonnummer, trenger du ikke å verifisere det.

Fikk du ingen kode? I enkelte tilfeller kan det godkjente telefonnummeret ditt automatisk verifiseres i bakgrunnen på iPhone. Da blir det én mindre ting å gjøre, og kontoen din er fortsatt beskyttet med tofaktorautentisering.

Endre Apple-ID-en til en e-postadresse

Du kan bli bedt om å endre Apple-ID-brukernavnet til en e-postadresse hvis du ikke lenger eier mobilnummeret du bruker som Apple-ID. Du kan også endre Apple-ID-brukernavnet fra et mobilnummer til en e-postadresse for å gjøre pålogging og gjenoppretting enklere.

1. Logg av hver Apple-tjeneste og -enhet som bruker Apple-ID-en din, bortsett fra den du bruker til å endre Apple-ID-en.

2. På iPhone eller iPad går du til Innstillinger > [navnet ditt] > Pålogging og sikkerhet.

3. Trykk på Rediger ved siden av E-post og telefonnumre.

4. Trykk på SlettTrykk på Slett ved siden av telefonnummeret og følg instruksjonene.

5. Når du har lagt inn e-postadressen du vil bruke som Apple-ID, blir en verifiseringskode sendt til deg på den adressen. Skriv verifiseringskoden fra tekstmeldingen inn i feltene som kommer opp.

6. Logg deg på alle Apple-tjenester igjen med den nye Apple-ID-en.

Hvis du flytter til et nytt land eller en ny region

Du kan endre Apple-ID-brukernavnet til et nytt mobilnummer eller en e-postadresse. Sørg for at mobiltelefonnummeret kan verifiseres via SMS.  Først må du endre Apple-ID-landet eller -regionen. Følg deretter trinnene for å endre Apple-ID-en din til et nytt mobilnummer eller til en e-postadresse.

Hvis noen andre bruker telefonnummeret ditt som sin Apple-ID

Det er mulig at noen som tidligere eide telefonnummeret fortsatt bruker nummeret som sitt Apple-ID-brukernavn. Da kan du ikke bruke telefonnummeret til å logge deg på din egen Apple-ID. Du kan fortsatt logge deg på med e-postadressene som er registrert i Apple-ID-kontoen din.

Den tidligere eieren av telefonnummeret har ikke tilgang til kontoinformasjonen din og kan ikke bruke nummeret ditt for iMessage og FaceTime. Det er bare Apple-ID-brukernavnet vedkommende bruker for å logge seg på sin egen konto.

Hvis du vil bruke telefonnummeret ditt til å logge deg på Apple-ID-en, må den forrige eieren av telefonnummeret endre Apple-ID-brukernavnet sitt til et annet mobilnummer eller til en e-postadresse.