Hvis Apple-ID er låst eller deaktivert

Hvis du eller noen andre oppgir passordet ditt, svaret på sikkerhetsspørsmålet ditt eller annen kontoinformasjon feil for mange ganger, blir Apple-ID-en automatisk låst for å verne om sikkerheten din, og du får ikke logget på noen Apple-tjenester. Du kan låse opp Apple-ID-en når du har bekreftet identiteten din.

Hvis Apple-ID-en er låst av sikkerhetsgrunner, vises kanskje et av disse varslene:

• «Apple-ID-en er deaktivert av hensyn til sikkerhet»
  • «Du kan ikke logge deg på fordi kontoen ble deaktivert av sikkerhetsmessige årsaker»
  • «Apple-ID-en er låst av hensyn til sikkerhet»

Når du ser et av disse varslene, kan du gå til iforgot.apple.com for å låse opp kontoen din med det eksisterende passordet ditt eller for å tilbakestille passordet. Hvis du har hatt flere mislykkede forsøk på å låse opp kontoen din, forblir Apple-ID-en låst, og du kan prøve på nytt dagen etter.

Hvis du bruker tofaktorautentisering, må du ha en godkjent enhet eller et godkjent telefonnummer for å kunne låse opp Apple-ID-en. Hvis du har en gjenopprettingsnøkkel, bruker du den som hjelp til å få tilgang til kontoen igjen.

Finn ut mer

Når du har endret passordet, kan du være nødt til å oppdatere det i iCloud-innstillingene og i eventuelle Apple-tjenester der du logger på med Apple-ID. Finn ut mer om Apple-ID-en din og hvor du kan bruke den.