Hvis Apple-ID er låst eller deaktivert

Hvis du eller noen andre oppgir passordet ditt, svaret på sikkerhetsspørsmålet ditt eller annen kontoinformasjon feil for mange ganger, blir Apple-ID-en automatisk låst for å verne om sikkerheten din, og du får ikke logget på noen Apple-tjenester. Du kan låse opp Apple-ID-en når du har bekreftet identiteten din.

Hvis Apple-ID-en er låst av sikkerhetsgrunner, vises kanskje én av disse varslene:

• «Apple-ID-en er deaktivert av hensyn til sikkerhet»
  • «Du kan ikke logge deg på fordi kontoen ble deaktivert av sikkerhetsmessige årsaker»
  • «Apple-ID-en er låst av hensyn til sikkerhet»

Når du ser en av disse varslene, kan du gå til iforgot.apple.com for å låse opp kontoen din med det eksisterende passordet ditt eller for å tilbakestille passordet. Hvis du har hatt flere mislykkede forsøk på å låse opp kontoen din, forblir Apple-ID-en låst, og du kan prøve på nytt dagen etter.

Hvis du bruker tofaktor autentisering, må du ha en godkjent enhet eller et godkjent telefonnummer for å kunne låse opp Apple-ID-en. Hvis du har en gjenopprettingsnøkkel, bruker du den som hjelp til å få tilgang til kontoen igjen.

Hvis du ser en melding som ikke er nevnt ovenfor, og du ikke kan tilbakestille passordet ditt, kan du kontakte oss for hjelp.

Les mer

Når du har endret passordet, kan du være nødt til å oppdatere det i iCloud-innstillingene og i eventuelle Apple-tjenester der du logger på med Apple-ID. Finn ut mer om Apple-ID-en din og hvor du kan bruke den.