Konfigurere en Apple-ID for iCloud og iTunes

Les mer om Apple-ID-er, inkludert hvordan en Apple-ID brukes sammen Apple-tjenester som iCloud og iTunes Store. Les også om hvordan du bytter Apple-ID-en som du bruker til å logge deg på tjenester på iPhone.

En Apple-ID er e-postadressen du bruker som påloggingsnavn til omtrent alt du gjør med Apple, inkludert bruk av iCloud til å arkivere innhold, kjøp av sanger fra iTunes Store og nedlasting av programmer fra App Store.

Når du konfigurerer iPhone, iPad eller iPod touch, kan du bruke samme Apple-ID til både iCloud-tjenester og kjøp i iTunes Store, App Store og iBooks Store. Du kan også bruke én Apple-ID til iCloud-tjenester og en annen Apple-ID til butikkjøp (inkludert iTunes i nettskyen og iTunes Match). Du får alle fordelene med iCloud enten du bruker samme Apple-ID til iCloud og butikkjøp eller du bruker forskjellige ID-er. Hvis du vil bytte Apple-ID-en som er logget på iCloud eller iTunes på iPhone, iPad eller iPod touch, logger du deg av og bruker framgangsmåten nedenfor til å logge deg på igjen med en oppdatert Apple-ID.

Bruke samme Apple-ID til både butikkjøp og iCloud (anbefales)

Vi anbefaler at du bruker samme Apple-ID til butikkjøp og iCloud. Bruk av flere Apple-ID-er kan være forvirrende og kan føre til problemer med tilgang til kjøpt innhold eller bruk av enkelte tjenester.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Når du konfigurerer en enhet som kjører iOS 5 eller nyere for første gang, oppgir du Apple-IDen som du bruker til iTunes, på oppsettskjermbildene. Den vil bli brukt til butikkjøp og iCloud.
  2. Hvis du hoppet over oppsettprosessen, oppgir du Apple-IDen i Innstillinger > iCloud og Innstillinger > iTunes og App Store.

Mac eller PC

1. Oppgi Apple-ID-en på datamaskinen:
    • Mac: Oppgi Apple-ID-en under Apple ()-menyen > Systemvalg > iCloud.
    • Windows 8: Oppgi Apple-ID-en i iCloud-kontrollpanelet. Slik får du tilgang til iCloud-kontrollpanelet:
      1. Flytt pekeren til øvre, høyre hjørne av skjermen for å vise Perler-linjen.
      2. Klikk på Søk-perlen.
      3. Klikk deretter på iCloud-kontrollpanel til venstre.
    • Windows 7 og Vista: Oppgi den samme Apple-ID-en under Kontrollpanel > Nettverk og Internett > iCloud.
  2. Oppgi Apple-ID-en i iTunes:
    • iTunes 10: Butikk > Logg på.
    • iTunes 11 eller nyere: iTunes Store > Snarveier: Konto.

Hvis du bruker Windows 7 eller 8 og ikke ser menyene, kan du lese om hvordan du aktiverer iTunes-menyer.

Bruke én Apple-ID til iCloud og en annen Apple-ID til butikkjøp

Du kan bruke forskjellige Apple-IDer til iCloud og butikkjøp og likevel få alle fordelene ved iCloud.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Når du konfigurerer iOS 5-enheten for første gang, oppgir du Apple-ID-en du vil bruke til iCloud. Hvis du hoppet over oppsettassistenten, logger du deg på Innstillinger > iCloud og oppgir Apple-IDen du vil bruke til iCloud.
  2. Under Innstillinger > iTunes Store og App Store logger du deg på med den Apple-ID-en du vil bruke til butikkjøp. Du må kanskje logge deg av først for å bytte Apple-ID.

Mac eller PC

1. Oppgi Apple-ID-en du vil bruke til iCloud, på datamaskinen:
    • Mac: Oppgi Apple-ID-en under Apple ()-menyen > Systemvalg > iCloud.
    • Windows 8: Oppgi Apple-ID-en i iCloud-kontrollpanelet. Slik får du tilgang til iCloud-kontrollpanelet:
      1. Flytt pekeren til øvre, høyre hjørne av skjermen for å vise Perler-linjen.
      2. Klikk på Søk-perlen.
      3. Klikk deretter på iCloud-kontrollpanel til venstre.
    • Windows 7 og Vista: Oppgi den samme Apple-ID-en under Kontrollpanel > Nettverk og Internett > iCloud.
  2. Oppgi Apple-ID-en du vil bruke til butikkjøp, i iTunes:
    • iTunes 10: Butikk > Logg på.
    • iTunes 11 eller nyere: iTunes Store > Snarveier: Konto.

Hvis du bruker Windows 7 eller 8 og ikke ser menyene, kan du lese om hvordan du aktiverer iTunes-menyer.

Når en enhet eller datamaskin er knyttet til en Apple-ID for en iTunes Store-konto, kan du ikke knytte enheten eller datamaskinen til en annen Apple-ID før det har gått 90 dager.

Les mer

Les mer om Apple-ID.

Hvis du bruker forskjellige Apple-ID-er til iTunes og iCloud og ønsker å gjenopprette fra en sikkerhetskopi, oppgir du først Apple-ID-en for iCloud. Når enheten er omstartet, vil du bli bedt om å oppgi Apple-ID-en du bruker til iTunes Store, App Store eller iBooks Store. Les mer om sikkerhetskopier i iCloud og iTunes.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Sist endret:
Nyttig?
60% av personene syntes dette var nyttig.

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)