Logge på med Apple-ID på en ny enhet

Få mest mulig ut av Apple-enheten din. Logg på med Apple-ID for å bruke iCloud, iTunes Store og App Store, med mer.

Apple-ID-en din er kontoen du bruker til å få tilgang til alle Apple-tjenestene, og du trenger bare én konto for å logge deg på alle tjenestene. Hvis du bruker Apple-tjenester som iTunes Store og App Store, Apple Music, iCloud, iMessage og FaceTime, har du allerede en Apple-ID, og du trenger ikke å opprette en ny.

Logge på når du konfigurerer en ny enhet

Når du slår på og konfigurerer en ny iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, ser du en melding om å logge på med Apple-ID. Når du er logget på, konfigureres alle Apple-tjenestene på enheten automatisk, inkludert iCloud, Finn min iPhone, iTunes Store og App Store, iMessage, FaceTime og Game Center.

Hvis du vil endre påloggingsvalgene dine senere, for eksempel bruke en annen Apple-ID for iCloud og iTunes, kan du gå til enhetens Innstillinger eller Systemvalg.

Hvis du allerede har konfigurert enheten, kan du følge denne framgangsmåten for å logge deg på Apple ID-en din fra iCloud, iTunes Store og App Store, iMessage, FaceTime eller fra Game Center.

Logge på iTunes Store og App Store

Når du logger deg på iTunes Store og App Store, kan du få glede av musikk, filmer, TV-serier og musikkstasjoner med Apple Music. Finn noe godt lesestoff med iBooks, eller oppdag nye favorittpodcaster. Du kan bruke Apple-ID-en din til å dra nytte av all underholdningen som iTunes Store og App Store har å by på, på alle enhetene dine.

• iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Innstillinger > iTunes og App Store. Oppgi Apple-ID og passord.
  • Mac: Gå til iTunes >   Logg på. Oppgi Apple-ID og passord.

Du må kanskje legge til et kredittkort eller annen betalingsinformasjon for å sikre kontoen din.

Du kan ikke logge deg på iTunes Store og App Store med mer enn én Apple-ID om gangen, du kan heller ikke oppdatere innholdet du kjøper med en annen Apple-ID.

Logg deg på iCloud

Når du logger deg på iCloud med Apple-ID, har du alltid tilgang til det som er viktig for deg, på alle enhetene dine. iCloud-bildebiblioteket og iCloud Drive sørger for at alle bildene, videoene og dokumentene dine er lagret på ett sikkert sted – og oppdatert. Med Familiedeling kan du dele musikk, filmer, bilder og mye annet med hele familien. Finn iPhone hjelper deg med å finne enheten din hvis du mister den.

• iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Innstillinger > iCloud. Oppgi Apple-ID og passord.
  • Mac: Gå til Systemvalg > iCloud. Oppgi Apple-ID og passord.

Når du har logget deg på iCloud med Apple-ID-en din, kan du lagre og sikkerhetskopiere viktig informasjon automatisk, for eksempel kontakter, kalendere, notater, bilder med mer.

Logge på iMessage, FaceTime og Game Center

Når du logger deg på iMessage, FaceTime og Game Center, kan du kommunisere og dele med venner og familie. Mange av oss har mer enn én e-postadresse som vi mottar e-postmeldinger på. Gjør det enklere å holde kontakten ved å legge til andre e-postadresser som du bruker ofte.

iMessage

Send meldinger med andre som bruker Apple-enheter. Hvis du vil logge på, går du til Innstillinger > Meldinger og trykker på bryteren for å slå på iMessage. Du kan legge til andre e-postadresser når du trykker på Send og motta.

FaceTime

Foreta videoanrop fra iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Hvis du vil logge på, går du til Innstillinger > FaceTime > Bruk Apple-ID for FaceTime. Oppgi Apple-ID og passord.

Game Center

Spill spill, og skaff deg nye venner med Game Center på Apple-enheter. Hvis du vil logge på, går du til Innstillinger > Game Center > Logg på. Oppgi Apple-ID og passord.

Bruke forskjellige Apple-ID-er for iCloud og iTunes

Vi anbefaler at du bruker samme Apple-ID for alle Apple-tjenestene på enheten, inkludert iTunes Store og App Store og iCloud. Bruk av flere Apple-ID-er kan være forvirrende og forårsake problemer med tilgang til kjøpt innhold eller bruk av enkelte tjenester. Du kan ikke slå samme ID-er hvis du har flere Apple-ID-er.

Men hvis du har andre Apple-ID-er som du vil bruke med iCloud, iTunes Store og App Store, kan du fortsatt dra nytte av alle fordelene som du får med Apple-ID.

• iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Innstillinger > iCloud, og logg på med Apple-ID-en du vil bruke med iCloud. Gå tilbake til Innstillinger > iTunes og App Store, og logg på med Apple-ID-en du vil bruke med iTunes.
  • Mac: Gå til Systemvalg > iCloud, og logg på med Apple-ID-en du vil bruke med iCloud. Gå til iTunes >   Logg på, og logg deg på med Apple-ID-en du vil bruke med iTunes.

Hvis du bruker flere Apple-ID-er og vil gjenopprette enheten din fra en sikkerhetskopi, kan du lese mer om iCloud-sikkerhetskopier eller iTunes-sikkerhetskopier.

Les mer

Hvis du vil dele Apple-tjenestene dine med et familiemedlem, kan du konfigurere Familiedeling. Med Familiedeling er det enkelt for opptil seks personer å dele hverandres kjøp fra iTunes, iBooks og App Store uten å dele kontoer.

Hvis du trenger å endre kontoinformasjonen for Apple-ID-en, kan vi hjelpe deg med å oppdatere brukernavn, passord, betalingsinformasjon, fødselsdato med mer.

Du kan også få hjelp hvis du har glemt Apple-ID-en eller passord for Apple-ID.

Sist endret: