Logg på med Apple-ID

Apple-ID-en din er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester, og den sikrer at enhetene dine fungerer sømløst sammen.

Symboler for iCloud, App Store, Music, Meldinger, Bilder og FaceTime

Bruk samme Apple-ID hver gang og alle steder der du logger på. Hvis du bruker Apple-tjenester som iTunes og App Store, Apple Music, iCloud, iMessage og FaceTime, har du allerede en Apple-ID, og du trenger ikke å opprette en ny.

Hvis du har glemt Apple-ID-en din, følger du disse trinnene for å finne igjen Apple-ID-en din. Du kan også slå opp Apple-ID-en din ved å oppgi det fulle navnet og e-postadressen som er knyttet til Apple-ID-en din.*

*Hvis telefonnummeret ditt er Apple-ID-en din, er det ikke sikkert du kan slå opp Apple-ID-en din.

Logg på når du konfigurerer en ny enhet

Mac og iPhone som viser Apple-ID-påloggingsskjermen

Når du slår på og konfigurerer en ny iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, ser du en melding om å logge på med Apple-ID. Når du er logget på, konfigureres alle Apple-tjenestene på enheten automatisk.

Hvis du vil endre påloggingsvalgene dine senere, for eksempel hvis du vil bruke en annen Apple-ID for iCloud og iTunes, kan du gå til Innstillinger eller Systemvalg på enheten.

Hvis du allerede har konfigurert enheten, er det lett å logge på fra Innstillinger på iPhone, iPad og iPod touch, eller fra hver enkelt tjeneste på Macen.

Når du logger på iTunes og App Store for første gang, må du kanskje legge til et kredittkort eller annen betalingsinformasjon for å sikre kontoen din. Du kan ikke logge på iTunes og App Store med mer enn én Apple-ID om gangen, og du kan heller ikke oppdatere innholdet du kjøper med en annen Apple-ID. Avhengig av hvordan du opprettet Apple-ID-en din, kan du bli bedt om å oppgradere til tofaktorautentisering på en kvalifisert enhet.

En iPhone som viser Apple-ID-skjermbildet

Logge på iPhone, iPad eller iPod touch

Før du logger på, må du oppdatere enheten til den nyeste versjonen av iOS.

Med iOS 10.3 eller nyere kan du logge på iCloud, iTunes og App Store, iMessage, FaceTime og de andre Apple-tjenestene dine på ett sted.

1. Gå til Innstillinger.
  2. Trykk på Logg på [enhet].
  3. Oppgi Apple-ID og passord.
  4. Hvis du beskytter kontoen din med tofaktorautentisering, oppgir du den sekssifrede verifiseringskoden og logger på.

Hvis du bruker tofaktorautentisering, vil du trenge tilgang på en godkjent enhet eller telefonnummer når du logger deg på iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, følger du disse instruksjonene for å logge på Apple-tjenester hver for seg.

iCloud-symbolet

iCloud
Gå til Innstillinger > iCloud. Oppgi Apple-ID og passord.

Symbolet for iTunes og App Store

iTunes og App Store
Gå til Innstillinger > iTunes og App Store. Oppgi Apple-ID og passord.

Meldinger-symbolet

iMessage
Gå til Innstillinger > Meldinger, og slå på iMessage. Trykk på Send og motta for å legge til andre adresser.

FaceTime-symbolet

FaceTime
Gå til Innstillinger > FaceTime > Bruk en Apple-ID til FaceTime. Oppgi Apple-ID og passord.

Logge på Apple Watch

Oppdater til den nyeste versjonen av watchOS, og følg deretter disse trinnene for å logge på med Apple-ID-en din:

1. Åpne Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Generelt og deretter på Apple-ID.
  3. Logg på med Apple-ID-en og passordet ditt.

Hvis du bruker tofaktorautentisering, vil du trenge tilgang på en godkjent enhet, som iPhone, når du logger deg på Apple Watch.

Logge på Mac

Sørg for at du oppdaterer til nyeste versjon av macOS. Deretter logger du på alle Apple-tjenestene hver for seg med samme Apple-ID.

Hvis du bruker tofaktorautentisering, vil du trenge tilgang på en godkjent enhet eller et telefonnummer når du logger deg på Mac.

En Mac som viser pålogging med Apple-ID

iCloud-symbolet

iCloud
Gå til Systemvalg > iCloud. Oppgi Apple-ID og passord. Klikk på Logg på.

iTunes-symbol

iTunes
Gå til iTunes > Konto > Logg på. Oppgi Apple-ID og passord. Klikk på Logg på.

iMessage-symbolet

iMessage
Gå til Meldinger > Valg > Kontoer. Oppgi Apple-ID og passord.

FaceTime-symbolet

FaceTime
Åpne FaceTime og oppgi Apple-ID og passord. Klikk på Logg på.

Logge på Apple TV

1. Velg Innstillinger fra Hjem-skjermen.
  2. Velg deretter Kontoer og så iTunes og App Store.
  3. Velg Logg på og logg på med Apple-ID-en og passordet.

Hvis du bruker tofaktorautentisering på Apple TV (2. eller 3. generasjon), kan du bli nødt til skrive inn en verifiseringskode med passordet. Finn ut hvordan du får en verifiseringskode.

Logge på tredjepartsenheter

Du kan bruke Apple-ID-en din på enkelte tredjepartsenheter for å logge deg på Apple-tjenester, som Apple Music, Apple TV, Apple Online Store og mer.

Logge på på internett

For å vise og administrere Apple-ID-kontoinformasjonen din på internett, logger du på appleid.apple.com. Hvis du vil ha tilgang på bildene, videoene, dokumentene, notatene og kontaktene dine med mer, kan du logge deg på iCloud.com i en nettleser på Mac eller PC.

Bruk forskjellige Apple-ID-er for iCloud og iTunes

Vi anbefaler at du bruker samme Apple-ID til alle Apple-tjenestene på enheten, inkludert iTunes, App Store og iCloud. Bruk av flere Apple-ID-er kan være forvirrende og føre til problemer med tilgang til kjøpt innhold eller bruk av enkelte tjenester.

Hvis du har andre Apple-ID-er fra før og ønsker å bruke disse med iCloud, iTunes og App Store, følger du disse instruksjonene.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

• Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere, går du til Innstillinger og trykker på Logg på [enhet]. Oppgi Apple-ID-en du vil bruke med iCloud. Gå tilbake til Innstillinger, rull ned og trykk på iTunes og App Store. Trykk på Apple-ID: [navnet ditt] > Logg av. Logg deretter på med Apple-ID-en du vil bruke med iTunes.
  • Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud og logger på med Apple-ID-en du vil bruke med iCloud. Gå tilbake til Innstillinger > iTunes og App Store, og logg på med Apple-ID-en du vil bruke med iTunes.

På Mac går du til Systemvalg > iCloud og logger på med Apple-ID-en du vil bruke med iCloud. Gå til iTunes > Konto > Logg på. Oppgi Apple-ID-en du vil bruke med iTunes.

Hvis du bruker flere Apple-ID-er og vil gjenopprette enheten din fra en sikkerhetskopi, kan du finne ut mer om iCloud- eller iTunes-sikkerhetskopier.

Det er ikke mulig å slå sammen flere Apple-ID-er.

Finn ut mer

Hvis du vil dele Apple-kjøpene eller -tjenestene dine med noen i familien, kan du konfigurere Familiedeling. Med Familiedeling er det enkelt for opptil seks personer å dele hverandres kjøp i iTunes, Apple Books og App Store, et abonnement på Apple Music og et iCloud-lagringsabonnement uten å dele kontoer. Hvis du er medlem av en familiegruppe i Familiedeling, får alle i familiegruppen automatisk tilgang til Apple News+ når du tegner et abonnement.

Hvis du trenger å endre kontoinformasjonen for Apple-ID-en, kan vi hjelpe deg med å oppdatere brukernavn, passord, betalingsinformasjon, fødselsdato med mer.

Du kan også få hjelp hvis du har glemt Apple-ID-en din eller Apple-ID-passordet ditt.