Logg på med Apple-ID

Apple-ID-en din er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester, og den sikrer at enhetene dine fungerer sømløst sammen.

Symboler for iCloud, App Store, Music, Meldinger, Bilder og FaceTime

Bruk samme Apple-ID hver gang og alle steder der du logger på:

• Bruk Apple-tjenester som App Store, iCloud, iMessage, FaceTime med mer.
  • Bruk Apple-apper eller -abonnementer, som Apple Music eller Apple TV-appen, på enkelte tredjepartsenheter.
  • Kjøp på nettet på apple.com/no.
  • Bruk en Logg på med Apple-knapp på en app eller et nettsted.

Hvis du bruker noen av disse appene, tjenestene eller funksjonene, har du allerede en Apple-ID, og du trenger ikke å opprette en ny en. Du er klar for å logge på.

Når du logger på App Store og andre medietjenester for første gang, må du kanskje legge til et kredittkort eller annen betalingsinformasjon. Du kan ikke logge på App Store og andre medietjenester med mer enn én Apple-ID om gangen, og du kan heller ikke oppdatere innholdet du kjøper med en annen Apple-ID. Avhengig av hvordan du opprettet Apple-ID-en din, kan du bli bedt om å oppgradere til tofaktorautentisering på en kvalifisert enhet.

Logg på når du konfigurerer en ny enhet

Når du slår på og konfigurerer en ny iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, ser du en melding om å logge på med Apple-ID. Når du er logget på, konfigureres alle Apple-tjenestene på enheten automatisk.

Hvis du trenger hjelp med Apple-ID-en din eller passordet ditt

Hvis du ikke er sikker på hva Apple-ID-en din er, kan du slå den opp ved å oppgi det fulle navnet og e-postadressen som er knyttet til Apple-ID-en din.* Hvis du har glemt Apple-ID-en din eller passordet ditt, kan vi hjelpe deg med å finne eller tilbakestille dette. For å administrere Apple-ID-en din, inkludert å oppdatere godkjente telefonnumre og enheter eller endre en betalingsmåte, bruker du Innstillinger-appen på iPhone, iPad eller iPod touch, Systemvalg på Mac, eller logger på Apple-ID-kontosiden

* Hvis du bruker telefonnummeret ditt som Apple-ID, er det ikke sikkert du kan slå opp Apple-ID-en.

Hvis du allerede har konfigurert enheten din

Logge på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Logg på [enhet].
  3. Oppgi Apple-ID og passord.
  4. Hvis du blir bedt om det, angir du den sekssifrede verifiseringskoden som ble sendt til den godkjente enheten din eller det godkjente telefonnummeret og fullfører påloggingen.

Logge på Apple Watch

1. Åpne Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Generelt og deretter på Apple-ID.
  3. Logg på med Apple-ID-en og passordet ditt.
  4. Hvis du blir bedt om det, angir du den sekssifrede verifiseringskoden som ble sendt til den godkjente enheten din eller det godkjente telefonnummeret og fullfører påloggingen.*

* Hvis du allerede har logget på iCloud på iPhonen som er sammenkoblet med Apple Watch, blir du automatisk logget på med den Apple-ID-en.

Logge på Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Logg på.
  3. Oppgi Apple-ID og passord.
  4. Hvis du blir bedt om det, angir du den sekssifrede verifiseringskoden som ble sendt til den godkjente enheten din eller det godkjente telefonnummeret og fullfører påloggingen.

Logg på med macOS Mojave eller eldre

Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre, logger du på alle Apple-tjenestene dine separat med samme Apple-ID.

• iCloud: Gå til Systemvalg > iCloud. Oppgi Apple-ID og passord. Klikk på Logg på.
  • iTunes og App Store: Gå til iTunes > Konto > Logg på. Oppgi Apple-ID og passord. Klikk på Logg på.
  • iMessage: Gå til Meldinger > Valg > Kontoer. Oppgi Apple-ID og passord.
  • FaceTime: Åpne FaceTime og oppgi Apple-ID og passord. Klikk på Logg på.

Logge på Apple TV

1. Velg Innstillinger fra Hjem-skjermen.
  2. Velg deretter Brukere og kontoer, og velg Legg til ny bruker…
  3. Velg Oppgi ny…, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Finn ut mer om noen av tjenestene du kan bruke med Apple-ID-en din på Apple TV.

Hvis du bruker tofaktorautentisering på en Apple TV (2. eller 3. generasjon), må du kanskje oppgi en verifiseringskode med passordet. Finn ut hvordan du får en verifiseringskode.

Logg på med Apple på apper og nettsteder

Hvis du ser en Logg på med Apple-knapp på en deltakende app eller et deltakende nettsted, betyr det at du raskt og enkelt kan opprette en konto og logge på med Apple-ID-en din. Finn ut hvordan du bruker Logg på med Apple.

Logg på med en tredjepartsenhet

Du kan bruke Apple-ID-en din på enkelte tredjepartsenheter for å logge deg på Apple-tjenester, som Apple Music, Apple TV-appen med mer. På en PC kan du logge på iCloud for Windows for å få tilgang til bilder, dokumenter og bokmerker, eller iTunes for Windows for å få tilgang til musikk, filmer og TV-programmer.

Avhengig av hvilken enhet du har, må du kanskje bruke et app-spesifikt passord.

Gjør mer med Apple-ID-kontosiden din og iCloud.com

For å vise og administrere Apple-ID-kontoinformasjonen din på internett, logger du på appleid.apple.com. Du kan også se kjøpshistorikken din for App Store eller iTunes Store.

Hvis du vil ha tilgang til bildene, videoene, dokumentene, notatene og kontaktene dine med mer, kan du logge på iCloud.com. Du kan også finne vennene dine, familien din eller manglende enheter på iCloud.com. Finn ut mer om hvilke iCloud.com-funksjoner som er tilgjengelige for enheten din

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.