Logg på med Apple-ID

Apple-ID-en din er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester, og den sikrer at enhetene dine fungerer sømløst sammen.

Bruk samme Apple-ID hver gang og alle steder der du logger på. Hvis du bruker Apple-tjenester som iTunes og App Store, Apple Music, iCloud, iMessage og FaceTime, har du allerede en Apple-ID, og du trenger ikke å opprette en ny.

Logge på når du konfigurerer en ny enhet

Når du slår på og konfigurerer en ny iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, ser du en melding om å logge på med Apple-ID. Når du er logget på, konfigureres alle Apple-tjenestene på enheten automatisk.

Hvis du vil endre påloggingsvalgene dine senere, for eksempel bruke en annen Apple-ID for iCloud og iTunes, kan du gå til Innstillinger eller Systemvalg på enheten.

Hvis du allerede har konfigurert enheten, er det lett å logge på fra Innstillinger på iPhone, iPad og iPod touch, eller fra hver enkelt tjeneste på Mac-maskinen.

Når du logger på iTunes og App Store for første gang, må du kanskje legge til et kredittkort eller annen betalingsinformasjon for å sikre kontoen din. Du kan ikke logge på iTunes og App Store med mer enn én Apple-ID om gangen, og du kan heller ikke oppdatere innholdet du kjøper med en annen Apple-ID.

Logge på iPhone, iPad eller iPod touch

Før du logger på, må du oppdatere enheten til den nyeste versjonen av iOS.

Med iOS 10.3 eller nyere kan du logge på iCloud, iTunes og App Store, iMessage, FaceTime og de andre Apple-tjenestene dine på ett sted.

1. Gå til Innstillinger.
  2. Trykk på Logg på [enhet].
  3. Oppgi Apple-ID og passord.
  4. Hvis du beskytter kontoen din med tofaktor autentisering, oppgir du den sekssifrede verifiseringskoden og logger på.

Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, følger du denne fremgangsmåten for å logge på Apple-tjenester hver for seg.

iCloud
Gå til Innstillinger > iCloud. Oppgi Apple-ID og passord.

iTunes og App Store

iTunes og App Store
Gå til Innstillinger > iTunes og App Store. Oppgi Apple-ID og passord.

iMessage
Gå til Innstillinger > Meldinger, og slå på iMessage. Trykk på Send og motta for å legge til andre adresser.

FaceTime
Gå til Innstillinger > FaceTime > Bruk en Apple-ID til FaceTime. Oppgi Apple-ID og passord.

Logge på Mac

Sørg for at du oppdaterer til nyeste versjon av macOS. Deretter logger du på alle Apple-tjenestene hver for seg med samme Apple-ID.

iCloud
Gå til Systemvalg > iCloud. Oppgi Apple-ID og passord. Klikk på Logg på.

iTunes-symbol

iTunes
Gå til iTunes > Konto > Logg på. Oppgi Apple-ID og passord. Klikk på Logg på.

iMessage
Gå til Meldinger > Valg > Kontoer. Oppgi Apple-ID og passord.

FaceTime-symbol

FaceTime
Åpne FaceTime og oppgi Apple-ID og passord. Klikk på Logg på.

Bruke forskjellige Apple-ID-er for iCloud og iTunes

Vi anbefaler at du bruker samme Apple-ID til alle Apple-tjenestene på enheten, inkludert iTunes, App Store og iCloud. Det å bruke flere Apple-ID-er kan være forvirrende og føre til problemer med tilgang til kjøpt innhold eller bruk av enkelte tjenester.

Hvis du har andre Apple-ID-er fra før og ønsker å bruke disse med iCloud, iTunes og App Store, følger du denne fremgangsmåten.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

• Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere, går du til Innstillinger og trykker på Logg på [enhet]. Oppgi Apple-ID-en du vil bruke med iCloud. Gå tilbake til Innstillinger, rull ned og trykk på iTunes og App Store. Trykk på Apple-ID: [navnet ditt] > Logg av. Logg deretter på med Apple-ID-en du vil bruke med iTunes.
  • Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud og logger på med Apple-ID-en du vil bruke med iCloud. Gå tilbake til Innstillinger > iTunes og App Store, og logg på med Apple-ID-en du vil bruke med iTunes.

På Mac går du til Systemvalg > iCloud og logger på med Apple-ID-en du vil bruke med iCloud. Gå til iTunes > Konto > Logg på. Oppgi Apple-ID-en du vil bruke med iTunes.

Hvis du bruker flere Apple-ID-er og vil gjenopprette enheten din fra en sikkerhetskopi, kan du finne ut mer om iCloud- eller iTunes-sikkerhetskopier.

Det er ikke mulig å slå sammen flere Apple-ID-er.

Finn ut mer

Hvis du vil dele Apple-kjøpene eller -tjenestene dine med noen i familien, kan du konfigurere Familiedeling. Familiedeling gjør det enkelt for opptil seks personer å dele hverandres kjøp fra iTunes, iBooks og App Store, familiemedlemskap på Apple Music og lagringsabonnement på iCloud, uten at man må dele kontoer.

Hvis du trenger å endre kontoinformasjonen for Apple-ID-en, kan vi hjelpe deg med å oppdatere brukernavn, passord, betalingsinformasjon, fødselsdato med mer.

Du kan også få hjelp hvis du har glemt Apple-ID-en eller passordet for Apple-ID-en.