Få en verifiseringskode og logg deg på med tofaktorautentisering

Med tofaktorautentisering trenger du en verifiseringskode for å logge deg på med Apple-ID-en på en ny enhet eller nettleser.

Når du logger på med Apple‑ID-en din Du kan få verifiseringskoden på flere måter. Du kan bruke koden som vises på den godkjente enheten, få en tekstmelding eller telefonoppringning eller generere en kode fra den godkjente enheten din.

Hvis du bruker iOS 11.3 eller nyere på iPhone, trenger du kanskje ikke å angi en verifiseringskode. I enkelte tilfeller kan det godkjente telefonnummeret ditt automatisk verifiseres i bakgrunnen på iPhone. Da blir det én mindre ting å gjøre, og kontoen din er fortsatt beskyttet med tofaktorautentisering.

Bruk koden som vises på den godkjente enheten

Hvis du har en godkjent enhet som kjører iOS 9 eller nyere, OS X El Capitan eller nyere, iPadOS 13 eller nyere eller watchOS 6 eller nyere, vises verifiseringskoden automatisk på de godkjente enhetene dine.

1. Logg deg på med Apple-ID-en og passordet på en annen enhet eller i en annen nettleser.

2. Se etter en varsling om pålogging på en av de godkjente enhetene dine.*

Kart med Buffalo i NY tydelig merket. Bildeteksten indikerer at en Apple-ID brukes til å logge seg på en iPhone nær Buffalo.
  3. Trykk på Tillat for å motta verifiseringskoden.

4. Skriv inn verifiseringskoden på den andre enheten for å fullføre påloggingen.

*I varselet kan den omtrentlige posisjonen for påloggingsforsøket vises på et kart. Denne posisjonen er basert på IP-adressen til den nye enheten – ikke den nøyaktige fysiske posisjonen. Hvis det er du som prøver å logge på, men plasseringen er ukjent for deg, kan du likevel trykke på Tillat og se bekreftelseskoden.

Få en tekstmelding eller telefonoppringning

Hvis du ikke har en godkjent enhet for hånden, kan du få en verifiseringskode sendt til det godkjente telefonnummeret ditt som en tekstmelding eller telefonoppringning.

1. Velg Fikk du ingen kode? på påloggingsskjermen.

2. Velg å få koden sendt til det godkjente telefonnummeret ditt.

3. Du får en tekstmelding eller telefonoppringning fra Apple med verifiseringskoden. Denne tekstmeldingen kan inneholde en ekstra domenevalideringslinje. Denne linjen inneholder krøllalfa (@), navnet på nettstedet og koden din (f.eks. @icloud.com #123456 %apple.com).

En verifiseringskode vises på en godkjent iPhone
  4. Skriv inn koden på den andre enheten for å fullføre påloggingen.

Få en kode fra Innstillinger på den godkjente enheten

Hvis du ikke kan motta en verifiseringskode automatisk på de godkjente enhetene dine, kan du få en fra Innstillinger, selv om enheten er frakoblet.

Fra iPhone, iPad eller Apple Watch

Hvis enheten er tilkoblet:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].

2. Trykk på Pålogging og sikkerhet > Tofaktorautentisering.

3. Trykk på Motta verifiseringskode.

På iPhone trykker du på Få verifiseringskode

Hvis enheten er frakoblet:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].

2. Trykk på Pålogging og sikkerhet.

3. Du får en melding der det står at kontoinformasjonen ikke tilgjengelig. Trykk på Motta verifiseringskode.

Fra Mac-maskinen

1. Gå til Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk deretter på navnet ditt.

2. Klikk på Pålogging og sikkerhet > Tofaktorautentisering.

3. Klikk på Få en verifiseringskode.

På Mac åpner du innstillingene for å få en verifiseringskode

Hvis du fremdeles ikke får logget deg på

Hvis du ikke får logget på, tilbakestilt passordet eller mottatt verifiseringskoder, kan du be om kontogjenoppretting for å få tilgang til kontoen din igjen. Kontogjenoppretting kan ta et par dager eller mer, avhengig av den spesifikke kontoinformasjonen du oppgir for å bekrefte identiteten din.