Slik oppdaterer du programvaren på Mac

macOS-oppdateringer forbedrer stabiliteten, ytelsen og sikkerheten til maskinen din, og de inkluderer oppdateringer for Safari, iTunes og andre apper som er en del av macOS.

Slik får du oppdateringer for macOS Mojave

Hvis du allerede har oppgradert til macOS Mojave, følger du denne fremgangsmåten for å holde denne versjonen oppdatert:

1. Velg Systemvalg fra Apple ()-menyen, og klikk deretter på Programvareoppdatering for å se etter oppdateringer.
  2. Hvis oppdateringer er tilgjengelige, klikker du på Oppdater nå-knappen for å installere dem. Eller klikk på Mer informasjon for å se detaljer om hver oppdatering og velge bestemte oppdateringer å installere.
    Programvareoppdateringer-valg
  3. Når Programvareoppdatering forteller deg at Mac-maskinen er oppdatert, er macOS og alle tilhørende programmer også oppdaterte. Det inkluderer SafariiTunes, Bøker, Meldinger, Mail, Kalender, Bilder og FaceTime.

Hvis du vil installere macOS-oppdateringer automatisk i fremtiden, inkludert programmer som er lastet ned fra App Store, velger du Hold maskinen min oppdatert automatisk. Macen vil varsle deg når det er oppdateringer som krever omstart av maskinen, slik at du alltid kan velge å installere de oppdateringene senere.

Slik får du oppdateringer for tidligere macOS-versjoner

Hvis du bruker en eldre macOS-versjon, som for eksempel macOS High Sierra, Sierra, El Capitan eller eldre,* følger du denne fremgangsmåten for å holde disse versjonene oppdatert:

1. Åpne App Store-appen på Mac-maskinen.
  2. Klikk på Oppdateringer i verktøylinjen i App Store.
  3. Bruk Oppdatering-knappene til å laste ned og installere eventuelle oppdateringer som står oppført.
  4. Når det ikke vises flere oppdateringer i App Store, er din versjon av macOS og alle tilhørende programmer helt oppdatert. Det inkluderer SafariiTunes, iBooks, Meldinger, Mail, Kalender, Bilder og FaceTime. Nyere versjoner er tilgjengelige ved å oppgradere macOS.

Velg Apple-menyen () > Systemvalg, klikk på App Store, og velg deretter Last ned nylig tilgjengelige oppdateringer i bakgrunnen for å laste ned oppdateringer automatisk i fremtiden. Mac-maskinen varsler deg når du har oppdateringer som er klar til installering.

* Hvis du bruker OS X Lion eller Snow Leopard, får du OS X-oppdateringer ved å velge Programvareoppdatering fra Apple-menyen.

Slik får du oppdateringer for iOS