Andre måter å sikkerhetskopiere og gjenopprette filer på

Time Machine er den innebygde funksjonen for sikkerhetskopiering på Mac, men du kan også bruke andre metoder til å sikkerhetskopiere og gjenopprette filer.

Enten du bruker Time Machine til å sikkerhetskopiere Mac eller ikke, kan du bruke sikkerhetskopieringsapper og -tjenester fra tredjeparter som er tilgjengelige i App Store eller fra andre kilder.

Bruk tredjepartsapper

Enkelte verktøy for sikkerhetskopiering er laget for å sikkerhetskopiere spesifikke filtyper, for eksempel bilder eller e-postmeldinger. Andre er laget for å sikkerhetskopiere alle dataene dine. Når du oppretter en sikkerhetskopi, er det best å lagre sikkerhetskopien på en annen enhet, for eksempel en ekstern USB-, Thunderbolt- eller FireWire-stasjon. Hvis du trenger mer informasjon om hvordan du bruker verktøy for sikkerhetskopiering til å sikkerhetskopiere eller gjenopprette filer, følger du veiledningen som følger med appen.

Bruk skybaserte tjenester

Med skybaserte tjenester trenger du ikke å koble noen ekstern harddisk til Mac. iCloud kan for eksempel automatisk lagre blant annet bilder, kalendere, kontakter, notater og passord. Du får også iCloud Drive, der du kan lagre dokumenter, skrivebordsfiler og andre filer. For å få tilgang til disse filene trenger du bare å være logget på iCloud. Andre skybaserte tjenester er tilgjengelige fra tredjeparter.

Bruk Finder til å flytte filer

Du kan også sikkerhetskopiere filer som dokumenter, bilder og filmer kun ved å flytte dem til en annen disk, for eksempel en ekstern USB-, Thunderbolt- eller FireWire-stasjon. For å gjenopprette dem flytter du dem bare tilbake.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.