Nyheter i oppdateringene for macOS Big Sur

macOS Big Sur-oppdateringene forbedrer stabiliteten, ytelsen eller kompatibiliteten til Mac, og de anbefales for alle macOS Big Sur-brukere.

Slik installerer du disse oppdateringene

Om sikkerhetsinnholdet i disse oppdateringene

Nytt for bedrifter i disse oppdateringene

macOS Big Sur 11.7.10

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.7.9

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.7.8

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.7.7

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.7.6

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.7.5

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.7.4

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.7.3

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.7.2

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.7.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.7

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.6.8

Denne oppdateringen anbefales for alle brukere og forbedrer sikkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6.7

macOS Big Sur 11.6.7 løser et problem der Mail og andre programmer, for eksempel Microsoft Outlook, ikke kan åpne vedlegg hvis programmet som kreves for å åpne filen, allerede kjører.

macOS Big Sur 11.6.6

Denne oppdateringen anbefales for alle brukere og forbedrer sikkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6.5

Denne oppdateringen anbefales for alle brukere og forbedrer sikkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6.4

Denne oppdateringen anbefales for alle brukere og forbedrer sikkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6.3

Denne oppdateringen anbefales for alle brukere og forbedrer sikkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6.2

Denne oppdateringen anbefales for alle brukere og forbedrer sikkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6.1

Denne oppdateringen anbefales for alle brukere og forbedrer sikkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6

Denne oppdateringen anbefales for alle brukere og forbedrer sikkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.5.2

macOS Big Sur 11.5.2 inkluderer feilrettinger for Mac.

macOS Big Sur 11.5.1

macOS Big Sur 11.5.1 inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.5

macOS Big Sur 11.5 inneholder følgende forbedringer for Mac:

• Under Bibliotek i Podkaster kan du velge om du vil se alle programmer eller kun programmene du følger.

Denne versjonen løser også følgende problemer:

• Musikk oppdaterer ikke antall avspillinger og siste avspillingsdato i biblioteket.

• Smartkort fungerer kanskje ikke når du logger på en Mac som har M1-chip.

macOS Big Sur 11.4

macOS Big Sur 11.4 gir nå tilgang til Apple Podcasts-abonnementer og -kanaler og inkluderer i tillegg viktige feilrettinger.

Podcasts

• Apple Podcasts-abonnementer kan kjøpes som månedlige eller årlige abonnementer.

• Kanaler grupperer samlinger av programmer fra podkastskaperne.

Denne versjonen løser også følgende problemer:

• Bokmerker i Safari kan bli omorganisert eller flyttet til en tilsynelatende skjult mappe.

• Enkelte nettsteder vises kanskje ikke riktig etter at Macen blir vekket fra dvale.

• Nøkkelordene følger kanskje ikke med når du eksporterer et bilde fra Bilder-appen.

• Forhåndsvisningen kan slutte å reagere når du søker i PDF-dokumenter.

• 16-tommers MacBook kan slutte å reagere når du spiller Civilization VI.

macOS Big Sur 11.3.1

macOS Big Sur 11.3.1 inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.3

macOS Big Sur 11.3har nå støtte for AirTag, inkluderer forbedringer i iPhone- og iPad-apper for Macer med M1, introduserer individuelle hudfargevariasjoner i emojier med par, og tilbyr mer variasjon i stemmene til Siri.

AirTag og Hvor er?

• Støtte for at AirTag kan holde oversikt over og finne viktige eiendeler, som nøkler, lommebok, ryggsekk med mer, på en privat og sikker måte i Hvor er?-appen.

• Hvor er?-nettverket med flere hundre millioner enheter kan hjelpe deg med å finne AirTagen din, selv når den ikke er i nærheten.

• Mistet-modus varsler deg når AirTagen blir funnet, og du kan legge inn et telefonnummer du kan kontaktes på.

iPhone- og iPad-apper på Macer med M1

• Mulighet for å endre vindusstørrelsen i iPhone- og iPad-apper

• Støtte for å vise den versjonen av en iPhone- eller iPad-app som har høyest oppløsning, i fullskjermmodus

• Tastaturstøtte for iPhone- og iPad-spill som er utformet for å bruke enhetsvinkelen

• Støtte for tastatur, mus og styreflate i iPhone- og iPad-spill som støtter spillkontrollere

Emojier

• Støtte for egne hudfarger for hver enkelt person i alle varianter av emojien av paret som kysser og emojien av paret med hjerte

• Nye ansiktsemojier, hjerteemojier, kvinne med skjegg-emoji

Siri

• Siri har nå mer varierte stemmealternativer.

Apple Music

• Med Autoavspilling fortsetter musikken ved at appen automatisk spiller av en lignende sang når du har nådd slutten av en sang eller spilleliste.

• Hitlister per by viser hva som er populært i mer enn 100 byer over hele verden.

Podcasts

• Programsidene for hver podkast har fått ny design som gjør det enklere å begynne å lytte til dem.

• Det er nå mulighet for å lagre og laste ned episoder og automatisk legge dem til i biblioteket for å få rask tilgang til dem.

• Nedlastingsmønsteret og varslingsinnstillingene kan tilpasses for hver enkelt podkast.

• Topplister og populære kategorier i Søk hjelper deg med å oppdage nye podkaster.

News

• Feeden i News+ har fått ny design og gjør det mulig for abonnenter av Apple News+ å finne, laste ned og administrere utgaver av tidsskrifter og aviser på en rask måte.

• Den helt nye søkefunksjonen hjelper deg med å finne relevante emner, kanaler og historier.

Safari

• Rekkefølgen på startsiden kan nå tilpasses.

• Med ekstra WebExtensions-API kan utviklere tilby utvidelser som erstatter siden for åpning av ny fane.

• Med Web Speech-API kan utviklere legge til innebygd talegjenkjenning på nettsidene sine for bruk til direkte teksting, diktering og stemmestyring.

• Video- og lydformatene WebM og Vorbis blir nå støttet.

Reminders

• Mulighet for å sortere I dag-smartlisten

• Støtte for synkronisering av rekkefølgen på påminnelser i lister på alle enhetene dine

• Mulighet for å skrive ut påminnelseslistene dine

Spilling

• Støtte for trådløs Xbox Series X|S-kontroller eller trådløs DualSense-kontroller til Sony PS5

Macer med M1-chip

• Støtte for dvalemodus

Om denne maskinen

• Om denne maskinen viser Apple-garantistatusen og AppleCare+-dekningen under Service når du er logget på med Apple-ID.

• Støtte for kjøp og registrering i AppleCare+ for kvalifiserte Macer fra Om denne maskinen

Denne versjonen løser også følgende problemer:

• Påminnelser som opprettes med Siri, kan utilsiktet bli stilt inn til tidlig på morgenen.

• iCloud-nøkkelring slår seg kanskje ikke av.

• AirPods-lyden sendes til feil enhet når du bruker automatisk bytting.

• AirPods-varslinger om automatisk bytting kan utebli eller bli gjentatt.

• Eksterne 4K-skjermer viser kanskje ikke i full oppløsning når de er koblet til via USB-C.

• Påloggingsvinduet vises kanskje ikke riktig på Mac mini (M1, 2020) etter omstart.

• Dvel fungerer kanskje ikke når du bruker Tilgjengelighetstastatur.

Noen funksjoner kan være utilgjengelige i enkelte regioner og på enkelte Apple-enheter, og de kan kreve at du har en Apple-ID.

macOS Big Sur 11.2.3

macOS Big Sur 11.2.3 gir viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

macOS Big Sur 11.2.2

macOS Big Sur 11.2.2 forhindrer at MacBook Pro-modeller (fra 2019 eller senere) og MacBook Air-modeller (fra 2020 eller senere) påføres skade når de kobles til visse tredjeparts USB-C-huber og -dokker med ikke-godkjent strømforsyning.

macOS Big Sur 11.2.1

macOS Big Sur 11.2.1 retter opp i et problem som kan forhindre at batteriet lades i enkelte MacBook Pro-modeller fra 2016 og 2017.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter.

macOS Big Sur 11.2

macOS Big Sur 11.2 forbedrer Bluetooth-påliteligheten og løser følgende problemer:

• Eksterne skjermer kan vise en svart skjerm når de er koblet til en Mac mini (M1, 2020) med en HDMI-til-DVI-omformer

• Endringer i Apple ProRAW-bilder i Bilder-appen blir kanskje ikke lagret

• iCloud Drive kan slå seg av etter at du fjerner markeringen av Skrivebord- og Dokumenter-mappene i iCloud Drive

• Systemvalg låses noen ganger ikke opp når du skriver inn administratorpassordet

• Jordklode-tasten åpner kanskje ikke Emoji og symboler-panelet når du trykker på den

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter.

macOS Big Sur 11.1

macOS Big Sur 11.1 introduserer støtte for AirPods Max, TV-appforbedringer, Apple News-widgeter og personverninformasjon i App Store. Denne versjonen inkluderer også feilrettinger for Mac.

AirPods Max

• Støtte for AirPods Max – nye lukkede hodetelefoner

• Fyldig lyd av høy kvalitet

• Adaptiv EQ tilpasser lyden i sanntid etter hvordan putene ligger på øret

• Aktiv støyreduksjon for å blokkere støy i omgivelsene

• Lydfremheving for å høre det som skjer rundt deg

Apple TV

• Med den splitter nye Apple TV+-fanen er det enkelt å finne og se programmer og filmer fra Apple Originals

• Utvidet søk slik at du kan bla gjennom etter kategori, for eksempel sjanger, og se nylige søk og forslag mens du taster

• De mest populære søkeresultatene vises med de mest relevante treffene fra både filmer, TV-programmer, rollebesetning, kanaler og sport

Apple News

• Apple News-widgeter finnes nå i varslingssenteret

App Store

• Ny personverndel på sidene i App Store med et sammendrag av den aktuelle appens personvernpraksis fra utvikleren

• Dashbord inne i Arcade-spill med anbefalinger om nye Arcade-spill du kan spille

iPhone- og iPad-apper på Macer med M1

• Med de nye vindusalternativene for iPhone- og iPad-apper kan du bytte mellom liggende og stående retning eller utvide et vindu så det fyller hele skjermen

Bilder

• Apple ProRAW-bilder kan redigeres i Bilder-appen

Safari

• Du kan velge Ecosia-søkemotoren i Safari

Luftkvalitet

• Tilgjengelig i Kart og Siri for steder i Fastlands-Kina

• Det gis helseanbefalinger i Siri for USA, Storbritannia, Tyskland, India og Mexico ved visse luftkvalitetsnivåer

• Data i Kart og Siri gjenspeiler oppdaterte nasjonale skalaer for Tyskland og Mexico

Denne versjonen retter også opp i følgende problemer:

• QuickTime Player kan stoppe av seg selv når du åpner en film med et tidskodespor etter at du har oppgradert fra macOS Catalina

• Bluetooth-tilkoblingsstatusen blir ikke vist i Kontrollsenter

• Påliteligheten til automatisk opplåsing av Macen med Apple Watch

• Rulling med styreflaten kan gå raskere enn forventet på MacBook Pro-modellene

• LG UltraFine 5K-skjermen kan feilaktig vise i 4K-oppløsning på Macer med M1

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter.

macOS Big Sur 11.0.1

Design

• Ny design for programmer gjør det enklere å fokusere på innholdet ditt og foreta deg ting, takket være plasseffektive verktøylinjer og sidepaneler i full høyde

• Oppdatert menylinje med bredere avstand og et nytt gjennomsiktig materiale som blir mer levende når du samhandler med den

• Oppdaterte systemlyder, inkluderer oppstartslyden og lyder for overføring av filer, flytting av elementer til papirkurven, låsing av filer, med mer

Kontrollsenter

• Kontrollsenter plasserer menyene og kontrollene du bruker mest, på et praktisk sted på menylinjen, så du raskt kan justere innstillingene mens du arbeider

• Flere kontroller vises når du klikker for å utvide Kontrollsenter-menyene

• Støtte for å feste favorittmenyer fra Kontrollsenter til menylinjen

Varslingssenter

• Oppdatert varslingssenter som samler varslinger og widgeter i én visning

• Interaktive varslinger viser tilleggsinformasjon og handlinger når du utvider dem

• Vakre, nye widgeter med mye data for Kalender, Klokke, Notater, Bilder, Podkaster, Påminnelser, Skjermtid, Aksjer og Vær

• Redigering av visningen lar deg legge til nye widgeter og tilpasse størrelsen deres

• Støtte for widgeter fra tredjepartsapper

Safari

• Verdens raskeste nettleser for datamaskiner med bransjeledende ytelse og energieffektivitet*

• Ny startside som kan tilpasses, hvor du kan velge et bakgrunnsbilde og bestemme hva som vises, inkludert leseliste, iCloud-faner, personvernrapport med mer

• Utvidet støtte for tillegg og ny dedikert kategori i App Store for å oppdage nye tillegg

• Nytt design for faner med favorittsymboler i fanene og forhåndsvisning av nettsted som vises når du holder markøren over en fane

• Oversettelse (betaversjon) for engelsk, spansk, forenklet kinesisk, fransk, tysk, russisk eller brasiliansk portugisisk [kun amerikansk engelsk og kanadisk engelsk]

• Personvernrapport gir deg innsyn i hvordan Safari sørger for at surfingen din forblir din sak, med en oversikt over sporing blokkert av intelligent hindring av sporing

• Safari sin passordovervåking undersøker lagrede passord, for å sjekke om noen av dem har vært involvert i et databrudd

• Safari veileder deg om personvern for tillegg, så du kan velge når et nettsted kan kommunisere med et tillegg

Messages

• Festede samtaler sørger for at opptil ni av trådene dine holder seg øverst i listen

• Omtaler lar deg sende en melding til en person i en gruppesamtale

• Innebygde svar lar deg svare på en bestemt melding tidligere i samtalen

• Meldingseffekter for ballonger, konfetti, lasere med mer

• #images hjelper deg med å finne og legge til populære GIF-er i meldinger

• Memoji gjør det enkelt å lage en personlig figur og sende klistremerker som passer humøret og personligheten din

Kart

• Veiledninger kommer med anbefalinger om steder å besøke og ting å gjøre, fra et utvalg av pålitelige merker

• Se deg rundt for å utforske byer i en interaktiv 3D-opplevelse med høy oppløsning

• Innendørskart for store flyplasser og kjøpesentre

• Veibeskrivelser for syklende hjelper deg med å finne sykkelvennlige ruter til reisemålet ditt

• Navigering for elbil hjelper deg med å planlegge turer fra iPhone for støttede kjøretøy

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter.

* Ytelsen vil variere avhengig av systemkonfigurasjon, nettverkstilkobling og andre faktorer.