Hvis det oppstod en feil under oppdatering eller installering av macOS

I meldingen kan det stå at det oppstod en feil under nedlasting, klargjøring eller installering, eller at installasjonsprogrammet er skadet eller ikke kan bekreftes.

Årsaken til meldinger som dette kan variere, og noen ganger er de bare midlertidige.

Hvis meldingen anbefaler en løsning, for eksempel å laste ned installasjonsprogrammet på nytt og prøve igjen, bør du prøve det først. Hvis meldingen sier at Macen ikke har nok lagringsplass, kan du frigjøre lagringsplass slik. De andre løsningene her er organisert etter de enkleste først.

Sjekk internettforbindelsen

Selv om du ikke installerer macOS fra internett, trenger installasjonsprogrammet internett for å få fastvare og annen informasjon som er spesifikk for Macen din. Sørg for at Macen har en fungerende og stabil internettforbindelse.

Installer i sikker modus

Installer mens Macen er startet opp i sikker modus. For å starte i sikker modus må du først finne ut om du bruker en Mac med Apple-chip, og deretter følger du de aktuelle trinnene:

Apple-chip

1. Slå av Macen.

2. Slå på Macen, og fortsett å holde inne av/på-knappen til du ser vinduet med oppstartsalternativene du har.

3. Velg startdisken. Deretter holder du inne Skift-tasten mens du klikker på «Fortsett i sikker modus».

4. Logg på Macen. Du kan bli bedt om å logge på igjen.

Intel-prosessor

1. Slå på Macen eller start den på nytt, og hold umiddelbart inne Skift-tasten når Macen starter.

2. Slipp tasten når du ser påloggingsvinduet, og logg deg på Macen.

3. Du kan bli bedt om å logge på igjen. I det første eller andre påloggingsvinduet skal du kunne se «Sikkermodus» øverst til høyre i vinduet.

Installer etter reparasjon av harddisken

Reparer startdisken med Diskverktøy. Du kan deretter prøve å oppdatere eller installere macOS på nytt.

Installer fra macOS-gjenoppretting

Installer mens Macen er startet opp fra macOS-gjenoppretting. Dette gir deg den nyeste versjonen av nåværende eller sist installerte macOS. For å starte fra macOS-gjenoppretting følger du de aktuelle trinnene:

Apple-chip

Slå på Macen, og fortsett å holde inne av/på-knappen til du ser vinduet med oppstartsalternativene du har. Klikk på tannhjulsymbolet som er merket med Valg, og deretter på Fortsett.

Intel-prosessor

Slå på Macen og trykk umiddelbart på og hold nede Kommando (⌘)-R til du ser en Apple-logo eller et annet bilde.

Hvis du blir bedt om å velge en bruker du kjenner passordet til, velger du brukeren, klikker på Neste, og deretter skriver du inn administratorpassordet. Når du ser verktøyvinduet i macOS-gjenoppretting, velger du Installer macOS på nytt, og deretter klikker du på Fortsett og følger instruksjonene på skjermen. Finn ut mer om bruk av macOS-gjenoppretting for å installere på nytt.

Installer etter å ha slettet Macen

Hvis ingen andre løsninger fungerer, må du slette Macen og deretter installere macOS på nytt eller gjenopprette fra en sikkerhetskopi.

Hvis problemet vedvarer eller du trenger hjelp, kontakter du Apple-kundestøtte.