Slett Mac-maskinen og tilbakestill den til fabrikkinnstillingene

Bruk Slett alt innhold og alle innstillinger for å slette alle data, innstillinger og apper samtidig som du beholder operativsystemet som er installert, på en rask og enkel måte.

Før du begynner

Bruk Slett alt innhold og alle innstillinger

Hvis Macen ikke har disse alternativene, kan du finne ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan bruke Slett alt innhold og alle innstillinger.

  1. Velg Systeminnstillinger fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen.

  2. Klikk på Generelt i sidepanelet. Deretter blar du ned til høyre og klikker på Overfør eller nullstill.

  3. Klikk på Slett alt innhold og alle innstillinger.

  4. Følg instruksjonene på skjermen. Du kommer til å bli bedt om å oppgi flere passord:

    • Når du blir bedt om administratorakkreditivene eller passordet du bruker til å låse opp Macen, skriver du inn passordet for macOS-brukerkontoen din. Det er det samme passordet du bruker til å logge på Macen. Har du glemt påloggingspassordet ditt?

    • Når du blir bedt om å skrive inn passordet til Apple-kontoen (eller Apple-ID-en) din, skriver du inn passordet for Apple-kontoen. Har du glemt passordet for Apple-kontoen?

  5. Når du ser knappen Slett alt innhold og alle innstillinger, klikker du på den for å gå videre.

    • Viktig: Dette logger deg av Apple-tjenester, så du kan se en melding som spør om du vil logge på Apple-kontoen eller iCloud igjen for å fortsette å bruke disse tjenestene. Ignorer denne meldingen og klikk på Slett alt innhold og alle innstillinger.

Slettingsassistenten som viser knappen Slett alt innhold og alle innstillinger.

Alle dataene, innstillingene og appene dine er nå slettet, og Macen starter på nytt. Dette kan skje når den starter:

  • Du blir kanskje bedt om å slå på Bluetooth-tilbehør, for eksempel musen, styreflaten eller tastaturet. Hvis tilbehøret ikke kobles til innen 30 sekunder, slår du tilbehøret av og på igjen.

  • Du kan bli bedt om å velge et wifi-nettverk eller koble til en nettverkskabel for å fortsette. Du kan velge nettverket i wifimenyenwifimenyen i hjørnet av skjermen.

  • Macen aktiveres og starter på nytt. En oppsettassistent veileder deg gjennom konfigureringen – på samme måte som da du konfigurerte Macen for første gang. Hvis du selger, gir bort eller bytter inn Macen og vil la den være i en «rett fra esken»-tilstand, må du ikke bruke oppsettassistenten eller koble til eventuelle Bluetooth-enheter du har brukt på Macen tidligere. Bare trykk på og hold inne av/på-knappen på Macen til den slår seg av.

Uansett hvilken modell du har og hvilken tilstand den er i, kan vi få noe godt ut av enheten både for deg og kloden vår: Finn ut hvordan du kan bytte inn eller gjenvinne Macen med Apple Trade In.

Kan du ikke bruke Slett alt innhold og alle innstillinger?

Slett alt innhold og alle innstillinger krever macOS Monterey 12 eller nyere og en Mac med Apple-chip eller en Mac med Apple T2-sikkerhetsbrikken.

  • Hvis du bruker macOS Monterey 12 på en Mac som støtter denne funksjonen, velger du Systemvalg på Apple-menyen . Deretter velger du Slett alt innhold og alle innstillinger fra Systemvalg i menylinjen.

  • Hvis du vil både slette Macen og tilbakestille den til fabrikkinnstillingene, følger du fremgangsmåten for tingene du bør gjøre før du selger, gir bort, bytter inn eller resirkulerer Macen, men ignorerer instruksjonene for bruk av Slett alt innhold og alle innstillinger.

  • Hvis du får en melding om at du må slette andre volumer før du kan slette alt innhold og alle innstillinger, kan dette skyldes at du har installert Microsoft Windows ved hjelp av Boot Camp. Bruk Boot Camp til å fjerne Windows og partisjonen dens.

Publiseringsdato: