Nyheter i oppdateringene for macOS Ventura

macOS Ventura-oppdateringene forbedrer stabiliteten, ytelsen eller kompatibiliteten til Mac, og de anbefales for alle brukere av macOS Ventura.

Slik får du disse oppdateringene

Om sikkerhetsinnholdet i disse oppdateringene

Dette er nytt for bedrifter i disse oppdateringene

macOS Ventura 13.6.6

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og anbefales for alle brukere.

macOS Ventura 13.6.5

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Ventura 13.6.4

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Ventura 13.6.3

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Ventura 13.6.2

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og anbefales for alle brukere.

macOS Ventura 13.6.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Ventura 13.6

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Ventura 13.5.2

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Ventura 13.5.1

macOS Ventura 13.5.1 løser et problem i Systeminnstillinger som forhindrer at stedstillatelser vises.

macOS Ventura 13.5

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer. Den anbefales for alle brukere.

macOS Ventura 13.4.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

macOS Ventura 13.4

macOS Ventura 13.4 inkluderer følgende forbedringer og feilrettinger:

• Sportsstrømmen i sidepanelet i Apple News gir deg rask tilgang til artikler, resultater, tabeller og mer for lagene og ligaene du følger

• Resultat- og kampkortene i Min sport i Apple News tar deg direkte til kampsider der du finner mer informasjon om de spesifikke kampene

• Løser et problem der automatisk opplåsing med Apple Watch ikke logger deg på Macen

• Løser et Bluetooth-problem der det tar lang tid før tastaturer kobles til Mac etter omstart

• Løser et VoiceOver-problem med navigering til landemerker på nettsider

• Løser et problem der Skjermtid-innstillinger kan tilbakestilles eller ikke synkroniseres på tvers av alle enheter

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter.

macOS Ventura 13.3.1

macOS Ventura 13.3.1 inkluderer viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for Macen din, inkludert følgende:

• Hender som skyver-emoji viser ikke hudtonevariasjoner

• Automatisk opplåsing av Mac med Apple Watch fungerer kanskje ikke

macOS Ventura 13.3

Denne oppdateringen inkluderer nye emojier og andre forbedringer, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for Macen.

• 21 nye emojier, inkludert dyr, håndbevegelser og objekter, er nå tilgjengelige på emoji-tastaturet

• Alternativet Fjern bakgrunn i Freeform isolerer automatisk motivet i bildet

• Duplikater-albumet i Bilder utvider støtte for å oppdage dupliserte bilder og videoer i et delt iCloud-bildebibliotek

• Translitterasjonsstøtte for tastaturer for Gujarati, Punjabi og Urdu

• Nye tastaturoppsett for Choctaw, Chickasaw, Akan, Hausa og Yoruba

• Tilgjengelighetsinnstilling for å automatisk senke lysstyrken i videoer når lysglimt eller strobeeffekter oppdages

• VoiceOver-støtte for kart i Vær-appen

• Løser et problem der styreflatebevegelser av og til slutter å svare

• Løser et problem der Spør om kjøp-forespørsler fra barn kanskje ikke vises på enheten til foresatte

• Løser et problem der VoiceOver kanskje ikke svarer etter bruk av Finder

Enkelte funksjoner kan være utilgjengelige i visse land eller på visse Mac-modeller.

macOS Ventura 13.2.1

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for Mac.

macOS Ventura 13.2

Denne oppdateringen introduserer sikkerhetsnøkler for Apple-ID og andre forbedringer og feilrettinger for Macen.

• Sikkerhetsnøkler for Apple-ID gir brukerne bedre kontosikkerhet gjennom å kreve en fysisk sikkerhetsnøkkel for å logge på

• Løser et problem i Freeform der enkelte tegnestreker laget med Apple Pencil eller fingeren din kanskje ikke vises på delte tavler

• Løser et problem der VoiceOver kan slutte å gi lydtilbakemelding mens du skriver

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter.

macOS Ventura 13.1

macOS Ventura 13.1 introduserer Freeform, en ny app som er et flott sted for å myldre ideer og gi dem liv. Denne versjonen inneholder også Avansert databeskyttelse for iCloud og andre funksjoner og feilrettinger for Mac.

Freeform

• Freeform er en ny app for å jobbe kreativt med venner eller kolleger på Mac, iPad og iPhone

• På det fleksible lerretet kan du legge til filer, bilder, klistrelapper med mer

Avansert databeskyttelse for iCloud

• Dette nye alternativet øker det totale antallet iCloud-datakategorier som er beskyttet med ende-til-ende-kryptering, til 23 – inkludert iCloud-sikkerhetskopi, Notater og Bilder – slik at informasjonen din er beskyttet selv ved datainnbrudd i nettskyen

Denne oppdateringen inneholder også følgende forbedringer og feilrettinger:

• Med det forbedrede søket i Meldinger kan du finne bilder basert på innholdet i dem, for eksempel en hund, en bil, en person eller tekst

• Med deltakermarkører i Notater kan du se direkteindikatorer når andre gjør oppdateringer i delte notater

• Du kan nå bruke Spill av lyd i Hvor er?-appen for å peile deg inn på AirTags, AirPods Pro-etuiet (2. generasjon) og tilbehør på Hvor er?-nettverket som befinner seg i nærheten

• Løser et problem som gjør at noen notater ikke synkroniseres med iCloud etter at det er gjort oppdateringer

• Løser et problem som gjør at du kan miste inndata fra tastatur og mus i enkelte apper og spill

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter.

macOS Ventura 13.0.1

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

macOS Ventura 13.0

Med macOS Ventura blir tingene du gjør mest på Mac, enda bedre, med store oppdateringer for appene du bruker hver dag, som Mail, Meldinger og Safari. Du kan bruke en iPhone som nettkamera for Macen med Kontinuitetskamera. Du kan også organisere vinduene dine automatisk på en helt ny måte med Stage Manager. Og når du oppgraderer, får du det nyeste innen sikkerhet og personvern for Mac.

Mail

• Angring og planlegging av sending samt påminnelser og oppfølging gjør det enda enklere å holde seg oppdatert på e-post

• Forbedret søk gir mer nøyaktige og fullstendige resultater, og du får forslag med en gang du begynner å skrive

Spotlight

• Støtte for Hurtigvisning gjør det enkelt å forhåndsvise filer ved å trykke på mellomromstasten på et resultat

• Bildesøk hjelper deg med å finne bilder på nettet og i Bilder, Meldinger, Notater og Finder

• Innholdsrike resultater for musikere, filmer, bedrifter og sport med mer

Safari and Passkeys

• Med delte fanegrupper kan du dele et sett med faner med andre og se oppdateringer av fanegruppen umiddelbart mens dere jobber sammen

• Tilgangsnøkler er en enklere og tryggere påloggingsmetode som erstatter passord

Meldinger

• Redigering og angring av sending samt merking som ulest gjør det enklere å sende meldinger i hverdagen

• Med SharePlay i Meldinger kan du blant annet se filmer og høre på musikk sammen med venner mens dere sender meldinger

• Med Samarbeid kan du enkelt invitere andre til å samarbeide om en fil via Meldinger og få aktivitetsoppdateringer i tråden

Photos

• Felles bildebibliotek i iCloud gjør det enkelt å dele bilder og videoer med opptil fem familiemedlemmer i et eget bibliotek som er sømløst integrert i bildeappen

Stage Manager

• Stage Manager organiserer apper og vinduer automatisk – den aktive appen plasseres i midten, og andre åpne apper plasseres på venstre side av skjermen

• Bytt enkelt mellom apper ved å klikke på en av appene som er åpen på venstre side av skjermen

• Gruppér apper for å opprette sett med apper i Stage Manager

• Rask skrivebordstilgang gjør det enkelt å flytte og slippe filer inn i apper i Stage Manager

FaceTime

• Med Handoff i FaceTime kan du sømløst flytte FaceTime-samtaler fra Mac til iPhone eller iPad og omvendt

Kontinuitetskamera

• Med Kontinuitetskamera kan du bruke iPhone som nettkamera for Mac når du har med deg iPhonen i nærheten av Macen og setter den i et stativ (iPhone XR og nyere)

• Du kan bruke video- og lyseffekter som Portrettmodus (iPhone XR og nyere), I fokus (iPhone 11 og nyere) og Studiolys (iPhone 11 og nyere)

• Bordvisning bruker ultravidvinkelkameraet på iPhone til å vise hva du har på skrivebordet under en videokonferanse (iPhone 11 og nyere)

Denne utgivelsen inneholder også andre funksjoner og forbedringer:

• Klokke-appen for Mac har verdensklokker, tidtakere og alarmer som gir en mer konsekvent opplevelse på alle Apple-enhetene dine

• Værappen kommer til Mac, optimalisert for den større skjermen og med spennende animasjoner, timevarsler og detaljerte værkart

• Løfting av motivet fra bakgrunnen isolerer motivet i et bilde, slik at du kan kopiere det og lime det inn i apper som Mail og Meldinger

• Fokusfiltre skjuler distraherende innhold i apper som Kalender, Mail, Meldinger og Safari samt tredjepartsapper

• Systeminnstillinger har en oppdatert design som er enklere å navigere i og har et nytt navn

• Kritisk sikkerhetsoppdatering gir deg sikkerhetsforbedringer for macOS enda raskere

• Direkteteksting (beta) konverterer automatisk lyd til tekst, slik at døve og hørselshemmede brukere lettere kan følge med på samtaler og medieinnhold (Mac med Apple-chip)

Enkelte funksjoner kan være utilgjengelige i visse land eller på visse Mac-modeller.