Dette er nytt for bedrifter i macOS Ventura

Les om bedriftsinnholdet Apple har lansert for macOS Ventura.

macOS-oppdateringene forbedrer stabiliteten, ytelsen eller kompatibiliteten til enheten og anbefales for alle brukere. Enhetsadministratorer kan administrere programvareoppdateringer ved hjelp av en Mobile Device Management (MDM)-løsning.

Du finner mer informasjon om generelle forbedringer i artikkelen om oppdatering til macOS Ventura.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i disse oppdateringene, kan du gå til Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

macOS Ventura 13.6.4

Det er ikke lenger problemer med automatisk montering av Xsan-volumer.

macOS Ventura 13.6.2

14-tommers og 16-tommers MacBook Pro-maskiner med Apple-chip starter ikke lenger opp til en svart skjerm eller et utropstegn i en sirkel etter at den innebygde skjermens standard oppdateringsfrekvens er endret.

macOS Ventura 13.6.1

Macer med Intel-prosessorer bruker ikke lenger automatiske oppdateringsinnstillinger for programvareoppdateringer som er forsinket av MDM.

macOS Ventura 13.5

• Nettverkstilkobling er mer pålitelig ved bruk av den innebygde brannmuren.

• Programvareoppdateringer mislykkes ikke med meldingen «Basisbygget er ikke kompatibelt med denne installeringsmetoden.» når en forsinkelse av programvareoppdatering konfigureres med MDM.

• Begrensning av programvareoppdateringer til administratorbrukere fører ikke til at programvareoppdateringer fra MDM mislykkes.

• Tilgjengelige programvareoppdateringer oppdages mer pålitelig.

macOS Ventura 13.4

• Du kan nå logge på Programvareoppdatering med en administrert Apple-ID for å installere betaoppdateringer. Les dokumentasjonen på AppleSeed for IT for å finne ut mer.

• Safari klassifiserer nå nettverkstrafikken ut ifra WebRTC-egenskapen for prioritet.

• Åpning av filer mislykkes ikke lenger når du flytter filene eller gir dem nytt navn på en delt nettverksplassering.

• Løste et problem der HDMI-utdata til noe konferanseromsmaskinvare ikke viste video.

• Pålogging med Active Directory-mobilkontoer slutter ikke lenger å reagere når FileVault låses opp når nettverket er frakoblet.

macOS Ventura 13.3

• MDM kan forespørre modellnummeret til Mac-datamaskiner med Apple-chip.

• Profilbaserte Wi-Fi-nettverk prioriteres som standard for automatisk tilkobling over nettverk med manuell tilkobling.

• SSO (selvbetjeningsorganisasjon) for plattformer støtter WS-Trust-forening til en annen identitetsleverandør.

• Tilbehørssikkerhet inkluderer nå SD-kort.

• Løser et problem som førte til at skanning av programvareoppdatering ikke ga resultater når samtidige skanninger ble startet.

• Mac-datamaskiner registrert i MDM starter ikke lenger opp i gjenopprettingsmodus med jevne mellomrom etter en programvareoppdatering.

• Løser et problem der MDM-lås en Mac med Apple T2-sikkerhetsbrikken kan omgås.

• Løser et problem der bruk av Cisco AnyConnect kunne forårsake høy CPU-bruk.

• Eksport av videofiler til et Xsan-volum forårsaker ikke lenger en uventet omstart.

macOS Ventura 13.2

• MDM kan nå begrense og installere kritiske sikkerhetsoppdateringer.

• Kommandoen profiles renew kan nå fullføres for en registreringsprofil når CheckInURL er endret.

• Løser et problem der macOS-gjenoppretting ikke reagerte etter valg av språk.

• Løser et problem der Systeminnstillinger ba om oppdatering av Apple ID-innstillingene når ingen Apple-ID var pålogget.

• Webloc-filer åpnes nå automatisk i standardnettleseren.

macOS Ventura 13.1

• Overvåkede Macer som kjører macOS Monterey 12.3 eller nyere, kan oppgradere til macOS Ventura 13.1 uten å måtte kjøre en full installasjonsapp eller autentisere som administrator.

• macOS støtter nå ACME-sertifikatet MDM-nyttelast.

• Innstillinger for nettverksplassering kan nås fra Systeminnstillinger.

• MDM kan nå spesifisere domener der sporing på tvers av nettsteder er tillatt i Safari.

• Inkluderer forbedringer for å administrere og vise påloggingselementer i systeminnstillinger.

• Inkluderer pålitelighetsforbedringer ved bruk av DHCPv6.

• Løser et problem der nettverket av og til ikke reagerer i Wi-Fi-miljøer med mange brukere.

• Løser et problem der skrivere ble fjernet etter en programvareoppdatering.

• Løser et problem der Rosetta 2 ble fjernet etter en programvareoppdatering.

macOS Ventura 13.0

macOS Ventura har nye funksjoner som for eksempel støtte for deklarativ enhetsadministrasjon, obligatorisk internettilgang i Oppsettassistent og SSO for plattformer.

Enhetsadministrering

• Nå støtter macOS deklarativ enhetsadministrasjon for alle typer registreringer.

• Macer registrert i en organisasjon må kobles til et nettverk når Oppsettassistent kjører etter at Macen har blitt slettet eller tilbakestilt.

• Med SSO for plattformer kan identitetsleverandører utvikle SSO-utvidelser som omfatter macOS-påloggingsvinduet.

• Overføringsassistent på Macer registrert i MDM deaktiverer automatisk overføringer av system- og nettverksinnstillinger for å unngå administrasjonskonflikter.

• Macer kan svare på kommandoer knyttet til programvareoppdateringer når de er i dvale- og Power Nap-modus.

• MDM kan administrere muligheten til å deaktivere påloggings- og bakgrunnselementer gjennom systeminnstillingee og redusere varsler.

• Det finnes MDM-innstillinger for å begrense Bluetooth-modifisering, manuell profilinstallasjon, Universalkontroll og sikkerhet for tilbehør.

• Systemvalg-nyttelasten er avviklet, men eksisterende nøkler og den nye DisabledSystemSettings-nøkkelen deaktiverer fortsatt tilsvarende ruter i Systemvalg for macOS Ventura. Fremtidige versjoner av macOS støtter ikke denne nyttelasten.

Feilrettinger og andre forbedringer

• Forbedrer påliteligheten for varsler om programvareoppdateringer og planlegging i InstallLater.

• Løser et problem med at Wi-Fi-menyen ikke var tilgjengelig på aktiveringsskjermen etter Slett alt innhold og alle innstillinger.

• Løser et problem med at programvareoppdateringer ble startet, men ikke lastet ned.

• Løser et problem med at SoftwareUpdate ikke kunne kjøres av launchd.

• Løser et problem med at installasjon av SoftwareUpdate resulterte i en uventet omstart.

• Løser et problem der PPPC-nyttelaster for tilgjengelighet og AppleEvents ikke undertrykte forespørsler om brukergodkjenning.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.