Få en verifiseringskode og logg på med tofaktorautentisering

Med tofaktorautentisering trenger du en verifiseringskode for å logge på med Apple-ID-en på en ny enhet eller nettleser.

Når du logger på med Apple-ID-en på en ny enhet eller nettleser, bekrefter du identiteten din med passordet pluss en sekssifret verifiseringskode. Du kan få verifiseringskoden på et par måter. Du kan bruke koden som vises på den godkjente enheten, få en tekstmelding eller telefonoppringning eller generere en kode fra den godkjente enheten din.

Hvis du bruker iOS 11.3 eller nyere på iPhone, trenger du kanskje ikke å angi en verifiseringskode. I enkelte tilfeller kan det godkjente telefonnummeret ditt automatisk verifiseres i bakgrunnen på iPhone. Da blir det én mindre ting å gjøre, og kontoen din er fortsatt beskyttet med tofaktorautentisering.

Bruk koden som vises på den godkjente enheten

Hvis du har en godkjent enhet som kjører iOS 9 eller nyere eller OS X El Capitan eller nyere, vises verifiseringskoden automatisk på de godkjente enhetene dine.

1. Logg på med Apple-ID-en og passordet på en ny enhet eller nettleser.
  2. Se etter et påloggingsvarsel på en av de godkjente enhetene dine.
  3. Trykk på Tillat for å motta verifiseringskoden.
  4. Skriv inn verifiseringskoden på den andre enheten for å fullføre påloggingen.

Få en tekstmelding eller telefonoppringning

Hvis du ikke har en godkjent enhet for hånden, kan du få en verifiseringskode sendt til det godkjente telefonnummeret ditt som tekstmelding eller telefonoppringning.

1. Klikk på Fikk ikke en verifiseringskode på påloggingsskjermen.
  2. Velg å få koden sendt til det godkjente telefonnummeret ditt.
  3. Du får en tekstmelding eller en telefonoppringning fra Apple med verifiseringskoden.
  4. Skriv inn koden på den andre enheten for å fullføre påloggingen.

Få en kode fra Innstillinger på den godkjente enheten

Hvis du ikke kan motta en verifiseringskode automatisk på de godkjente enhetene dine, kan du få en fra Innstillinger, selv om enheten er frakoblet.

Fra iPhone, iPad eller iPod touch:

I iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Trykk på Passord og sikkerhet > Motta Verifiseringskode.

I iOS 10.3 eller nyere, hvis enheten din er frakoblet:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Trykk på Passord og sikkerhet.
  3. En melding sier «Kontoinformasjon ikke tilgjengelig.» Trykk på Motta verifiseringskode.

I iOS 10.2 eller eldre:

1. Gå til Innstillinger > iCloud.
  2. Trykk på Apple-ID-brukernavnet ditt.
  3. Hvis enheten er frakoblet, trykker du på Motta verifiseringskode. Hvis enheten er tilkoblet, trykker du på Passord og sikkerhet > Motta verifiseringskode.

Fra Mac-maskinen:

1. Gå til Apple-menyen > Systemvalg > iCloud.
  2. Klikk på Kontoinformasjon.
  3. Hvis enheten er frakoblet, klikker du på Motta verifiseringskode. Hvis enheten er tilkoblet, klikker du på Sikkerhet > Motta verifiseringskode.

Hvis du fremdeles ikke kan logge på

Hvis du ikke kan logge på, tilbakestille passordet eller motta verifiseringskoder, kan du be om gjenoppretting av kontoen for å få tilgang til kontoen igjen. Kontogjenoppretting kan ta et par dager eller mer, avhengig av den spesifikke kontoinformasjonen du kan oppgi for å bekrefte identiteten din.