Hvis du har glemt passordet for Apple-ID-en din

Hvis du har problemer når du prøver å logge på med passordet for Apple-ID-en din, kan du følge disse trinnene for å tilbakestille det og få tilgang til kontoen din igjen.

Tilbakestille passordet

Følg fremgangsmåten nedenfor for å tilbakestille passordet ditt fra en hvilken som helst godkjent iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Du kan også bruke en venns eller et familiemedlems iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis det ikke fungerer, er du kanskje ikke logget på iCloud på en kvalifisert enhet eller har tofaktorautentisering aktivert for Apple-ID-en din. Følg denne fremgangsmåten i stedet.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger.
  2. Trykk på [navnet ditt] > Passord og sikkerhet > Endre passord.
  3. Hvis du er logget på iCloud og har en sikkerhetskode aktivert, blir du bedt om å oppgi sikkerhetskoden for enheten din.
  4. Følg fremgangsmåten på skjermen for å oppdatere passordet ditt.

På Mac

Med macOS Catalina:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Apple-ID.
  2. Klikk på Passord og sikkerhet.
  3. Når du blir bedt om å oppgi Apple-ID-passordet ditt, klikker du på «Glemt Apple-ID eller passord» og følger instruksjonene på skjermen. Du kan hoppe over stegene under.
  4. Klikk på Endre passord. Før du kan tilbakestille passordet for Apple-ID-en, må du oppgi passordet du bruker til å låse opp Macen.

Med macOS Mojave, High Sierra eller Sierra:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på iCloud.
  2. Velg kontodetaljer.
  3. Når du blir bedt om å oppgi Apple-ID-passordet ditt, klikker du på «Glemt Apple-ID eller passord» og følger instruksjonene på skjermen. Du kan hoppe over stegene under.
  4. Klikk på Sikkerhet > Tilbakestill passord eller endre passord. Før du kan tilbakstille passordet for Apple-ID-en, må du oppgi passordet du bruker til å låse opp Macen.

Bruke et pålitelig telefonnummer, en pålitelig e-postadresse, eller en gjenopprettingsnøkkel

I noen tilfeller kan du kanskje tilbakestille passordet ditt med et pålitelig telefonnummer og en pålitelig e-postadresse. Hvis du bruker en gjenopprettingsnøkkel for kontosikkerhet, kan du bruke den til å tilbakestille passordet ditt på iPhone, iPad eller iPod touch. Finn ut mer om bruk av en gjenopprettingsnøkkel

Hvis du ikke har tilgang til noen av enhetene dine

Du kan tilbakestille passordet til Apple-ID-en din på en venns eller et familiemedlems iPhone, iPad eller iPod touch ved å bruke appen for Apple-kundestøtte eller Finn iPhone-appen.

Laste ned appen for Apple-kundestøtte

Hvis du vil tilbakestille passordet med appen for Apple-kundestøtte på en venns eller et familiemedlems iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 12 eller nyere, må eieren av enheten laste ned appen for Apple-kundestøtte.

Be eieren av enheten om å åpne App Store på iPhone, iPad eller iPod touch, og deretter søke etter Apple-kundestøtte og laste ned appen. Åpne deretter appen for Apple-kundestøtte og følg denne fremgangsmåten:

1. Trykk på Passord og sikkerhet under Emner.
  2. Trykk på Tilbakestill Apple-ID-passord.
  3. Trykk på Kom i gang, og trykk deretter på «En annen Apple-ID».
  4. Skriv inn Apple-ID-en som du ønsker å tilbakestille passordet for.
  5. Trykk på Neste, og følg deretter trinnene på skjermen til du mottar en bekreftelse på at passordet for Apple-ID-en er endret.

Ingen informasjon som du skriver inn, blir lagret på enheten.

Bruke Finn iPhone-appen

Hvis vennen eller familiemedlemmet bruker iOS 9 til 12 og de ikke kan laste ned appen for Apple-kundestøtte, bruker du Finn iPhone-appen i stedet.

1. Åpne Finn iPhone-appen.
  2. Når det vises en påloggingsskjerm, må du kontrollere at Apple-ID-feltet er tomt. Hvis du ser brukernavnet til noen andre, fjerner du det.
  3. Trykk på Glemt Apple-ID eller passord, og følg deretter veiledningen på skjermen.

Ser du ikke noen påloggingsskjerm? Trykk på Logg av. Når du har logget av, må du kontrollere at Apple-ID-feltet er tomt. Trykk deretter på Glemt Apple-ID eller passord, og følg veiledningen på skjermen.

Hvis du prøvde de forrige trinnene eller bor i et land eller en region der appen for kundestøtte ikke er tilgjengelig, kan du fremdeles nullstille passordet og få tilgang til kontoen igjen med kontogjenoppretting. I noen tilfeller kan du ha mulighet til å fremskynde gjenopprettingsprosessen for kontoen eller tilbakestille passordet ditt umiddelbart ved å bekrefte en sekssifret kode som sendes til den primære e-postadressen din. Finn ut mer om kontogjenoppretting.

Hvis du ikke kan endre eller tilbakestille passordet ditt

Hvis du har prøvd de forrige fremgangsmåtene og ikke fikk endret eller tilbakestilt passordet ditt, kan det hende du ikke er logget på iCloud på en kvalifisert enhet eller har tofaktorautentisering aktivert for Apple-ID-en din. Du må prøve denne fremgangsmåten i stedet.

Kontoer med eller uten sikkerhetsspørsmål

1. Gå til Apple-ID-kontosiden din, og klikk på «Glemt Apple-ID eller passord».
  2. Skriv inn Apple-ID-en din. Har du glemt Apple-ID-en din?
  3. Velg alternativet for å tilbakestille passordet ditt, og velg deretter Fortsett.
  4. Velg hvordan du vil tilbakestille passordet:

Apple-ID-skjermbilde som viser at e-post om tilbakestilling av passord er sendt

Når du har tilbakestilt passordet, får du beskjed om å logge på igjen med det nye passordet ditt. Du må kanskje også oppdatere passordet via Innstillinger på enhetene dine.

Kontoer mer totrinns-verifisering

1. Gå til Apple-ID-kontosiden din, og klikk på «Glemt Apple-ID eller passord».
  2. Skriv inn Apple-ID-en din, og velg alternativet for å tilbakestille passordet. Deretter klikker du på Fortsett. Har du glemt Apple-ID-en din?
  3. Skriv inn gjenopprettingsnøkkelen for totrinns-verifisering.*Apple-ID-skjermbilde som viser Angi gjenopprettingsnøkkel
  4. Velg en klarert enhet.* Vi sender en verifiseringskode til enheten.
  5. Oppgi verifiseringskoden.
  6. Opprett et nytt passord, og velg deretter Tilbakestill passord.

Når du har tilbakestilt passordet, får du beskjed om å logge på igjen med det nye passordet ditt. Du må kanskje også oppdatere passordet via Innstillinger på enhetene dine.

* Hvis du har mistet gjenopprettingsnøkkelen eller tilgangen til den godkjente enheten permanent, kan du ikke endre passordet ditt.

Få mer hjelp