Hvis du har glemt passordet for Apple-ID-en din

Hvis du har problemer når du prøver å logge på med passordet for Apple-ID-en din, kan du følge disse trinnene for å nullstille det og få tilgang til kontoen din igjen.

Tjenester du logger på ved bruk av Apple-ID

Apple-ID-en er kontoen du bruker til alt du gjør med Apple, som å handle i iTunes Store, logge på iCloud, kjøpe apper og mye mer. Hvis du skal nullstille passordet, må du vite hvilken e-postadresse som er knyttet til Apple-ID-en. Vet du ikke hvilken e-postadresse som er knyttet til Apple-ID-en?

Nullstille passordet

Instruksjonene varierer basert på sikkerhetstypen du bruker for Apple-ID-en. Hvis du for eksempel blir bedt om å bekrefte telefonnummeret ditt, følger du trinnene for tofaktorautentisering i stedet. Velg typen du bruker:

Tofaktorautentisering

Hvis du har aktivert tofaktorautentisering for Apple-ID-en din, kan du nullstille passordet ditt fra en hvilken som helst godkjent iPhone, iPad, iPod touch eller Mac med et passord eller en sikkerhetskode som er aktivertHar du ikke tilgang til noen av enhetene dine?

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Sørg for at enheten din har iOS 10 eller nyere.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. Trykk på [navnet ditt] > Passord og sikkerhet > Endre passord, og følg deretter veiledningen på skjermen for å oppdatere passordet. Hvis du har iOS 10.2 eller eldre, trykker du på iCloud > [navnet ditt] > Passord og sikkerhet > Endre passord. Deretter følger du veiledningen på skjermen.
    iPhone med Passord og sikkerhet-skjermbildet, som viser at tofaktorautentisering er slått på

Trenger du hjelp med det forrige trinnet? Du er kanskje ikke logget på iCloud. Åpne Innstillinger, og trykk på «Logg på [enhet]» > «Glemt eller har ingen Apple-ID». Deretter følger du veiledningen på skjermen. Hvis du har iOS 10.2 eller eldre, trykker du på iCloud > Glemt Apple-ID eller passord. Deretter følger du veiledningen på skjermen.

På Mac

Med macOS Catalina:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Apple-ID.
  2. Klikk på Passord og sikkerhet.
  3. Når du blir bedt om å oppgi Apple-ID-passordet ditt, klikker du på «Glemt Apple-ID eller passord» og følger instruksjonene på skjermen. Du kan hoppe over de siste trinnene nedenfor.
  4. Klikk på Endre passord. Før du kan nullstille passordet for Apple-ID-en, må du oppgi passordet du bruker til å låse opp Macen.

Trenger du hjelp med disse trinnene? Du er kanskje ikke logget på iCloud. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Apple-ID. Klikk på «Glemt Apple-ID eller passord», og følg veiledningen på skjermen.

Med macOS Mojave, High Sierra eller Sierra:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på iCloud.
  2. Velg Kontoinformasjon.
  3. Når du blir bedt om å oppgi Apple-ID-passordet ditt, klikker du på «Glemt Apple-ID eller passord» og følger instruksjonene på skjermen. Du kan hoppe over stegene under.
  4. Klikk på Sikkerhet > Tilbakestill passord. Før du kan nullstille passordet for Apple-ID-en, må du oppgi passordet du bruker til å låse opp Macen.

Trenger du hjelp med disse trinnene? Du er kanskje ikke logget på iCloud. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på iCloud. Klikk på «Glemt Apple-ID eller passord», og følg veiledningen på skjermen.

Bruk en gjenopprettingsnøkkel

Hvis du oppdaterte Apple-ID-en fra totrinnsbekreftelse til tofaktorautentisering i iOS 11 eller nyere, eller macOS High Sierra eller nyere, og du har en gjenopprettingsnøkkel, kan du bruke gjenopprettingsnøkkelen til å tilbakestille passordet ditt.

Hvis du ikke har tilgang til noen av enhetene dine

Du kan nullstille passordet til Apple-ID-en din på en venns eller et familiemedlems iPhone, iPad eller iPod touch ved å bruke appen for Apple-kundestøtte eller Hvor er?-appen.

Bruk appen for Apple-kundestøtte til å nullstille passord

Hvis du vil nullstille passordet med appen for Apple-kundestøtte på en venns eller et familiemedlems enhet, må eieren av enheten laste ned appen for Apple-kundestøtte.

For å laste ned appen for Apple-kundestøtte må eieren av enheten åpne App Store på iPhone, iPad eller iPod touch, søke etter Apple-kundestøtte og laste ned appen. Vedkommende kan også åpne denne artikkelen på iPhone, iPad eller iPod touch og laste ned appen for Apple-kundestøtte i App Store.

Når eieren av enheten har lastet ned appen for Apple-kundestøtte, ber du vedkommende om å la deg låne enheten. Ingen informasjon som du skriver inn, blir lagret på enheten. Åpne appen for Apple-kundestøtte på enheten, og følg disse trinnene:

1. Trykk på Få kundestøtte-fanen nederst på skjermen.
  2. Bla ned, og trykk på Apple-ID.
  3. Trykk på Glemt Apple-ID-passord, og trykk deretter på Kom i gang.
  4. Trykk på «En annen Apple-ID».
  5. Skriv inn Apple-ID-en som du ønsker å nullstille passordet for.
  6. Trykk på Neste, og følg deretter trinnene på skjermen til du mottar en bekreftelse på at passordet for Apple-ID-en er endret.

Hvis du ikke får tak i appen for Apple-kundestøtte

Hvis du låner en venns eller et familiemedlems iPhone, iPad eller iPod touch og vedkommende ikke kan laste ned appen for Apple-kundestøtte, følger du disse trinnene for å nullstille passordet for Apple-ID-en:

1. Åpne Finn iPhone-appen. Du må ha iOS 9 til 12 for å bruke Finn iPhone.
  2. Når det vises en påloggingsskjerm, må du kontrollere at Apple-ID-feltet er tomt. Hvis du ser brukernavnet til noen andre, fjerner du det.
  3. Trykk på Glemt Apple-ID eller passord, og følg deretter veiledningen på skjermen.

Ser du ikke noen påloggingsskjerm? Trykk på Logg av. Når du har logget av, må du kontrollere at Apple-ID-feltet er tomt. Trykk deretter på Glemt Apple-ID eller passord, og følg veiledningen på skjermen.

Hvis du har prøvd de forrige trinnene eller bor i et land eller en region der appen for kundestøtte ikke er tilgjengelig, kan du fremdeles nullstille passordet og få tilgang til kontoen igjen med kontogjenoppretting.

Kontoer med eller uten sikkerhetsspørsmål

1. Gå til Apple-ID-kontosiden din, og klikk på «Glemt Apple-ID eller passord».
  2. Skriv inn Apple-ID-en din. Har du glemt Apple-ID-en din?
  3. Velg alternativet for å tilbakestille passordet ditt, og velg deretter Fortsett.
  4. Velg hvordan du vil tilbakestille passordet:

Apple-ID-skjermbilde som viser at e-post om tilbakestilling av passord er sendt

Når du har tilbakestilt passordet, får du beskjed om å logge på igjen med det nye passordet ditt. Du må kanskje også oppdatere passordet via Innstillinger på enhetene dine.

Totrinnsbekreftelse

1. Gå til Apple-ID-kontosiden din, og klikk på «Glemt Apple-ID eller passord». Hvis du blir bedt om å bekrefte telefonnummeret ditt, følger du trinnene for tofaktorautentisering i stedet.
  2. Skriv inn Apple-ID-en din, og velg alternativet for å nullstille passordet. Deretter klikker du på Fortsett. Har du glemt Apple-ID-en din?
  3. Skriv inn gjenopprettingsnøkkelen for totrinnsbekreftelse.*Apple-ID-skjermbilde som viser Angi gjenopprettingsnøkkel
  4. Velg en klarert enhet.* Vi sender en verifiseringskode til enheten.
  5. Oppgi verifiseringskoden.
  6. Opprett et nytt passord, og velg deretter Nullstill passord.

Når du har tilbakestilt passordet, får du beskjed om å logge på igjen med det nye passordet ditt. Du må kanskje også oppdatere passordet via Innstillinger på enhetene dine.

* Hvis du har mistet gjenopprettingsnøkkelen eller tilgangen til den godkjente enheten permanent, kan du ikke endre passordet ditt.

Få mer hjelp