Oppdater iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du oppdaterer iPhone, iPad eller iPod touch til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS – trådløst eller med datamaskinen.

Du kan oppdatere iPhone, iPad eller iPod touch til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS trådløst.* Hvis du ikke ser oppdateringen på enheten, kan du oppdatere manuelt ved bruk av datamaskinen.

Før du oppdaterer

Lag en sikkerhetskopi av enheten ved å bruke iCloud eller datamaskinen din.

Oppdatere enheten trådløst

Hvis du får en melding om at en oppdatering er tilgjengelig, trykker du på Installer nå. Du kan også følge denne fremgangsmåten:

1. Koble enheten til strøm og koble den til internett via Wi-Fi.
  2. Gå til Innstillinger > Generelt og trykk på Programvareoppdatering.
  3. Trykk på Last ned og installer. Hvis du får spørsmål om å fjerne apper midlertidig fordi programvaren trenger mer plass til oppdateringen, trykker du på Fortsett eller Avbryt. Senere kommer iOS eller iPadOS til å installere appene som ble fjernet, på nytt. Hvis du trykker på Avbryt, kan du lese om hva du skal gjøre videre.
  4. Trykk på Installer for å oppdatere nå. Eller du kan trykke på Senere og velge Installer i kveld eller Minn meg på det senere. Hvis du trykker på Installer i kveld, kobler du bare enheten til strøm før du legger deg. Enheten oppdateres automatisk i løpet av natten.
  5. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det. Hvis du ikke kan sikkerhetskoden din, kan du finne ut hva du skal gjøre.

Hvis du ser en feilmelding eller trenger mer plass når du oppdaterer trådløst

Les om hva du må gjøre hvis du ser en feilmelding når du prøver å oppdatere enheten trådløst. Hvis du trenger mer plass til en trådløs oppdatering, kan du oppdatere ved hjelp av datamaskinen din eller slette innhold manuelt fra enheten. Uansett om du bruker datamaskinen eller oppdaterer trådløst, har du samme mengde ledig plass på enheten etter at du har oppdatert.

Enkelte programvareoppdateringer er ikke tilgjengelige trådløst. VPN- eller proxyforbindelser kan hindre enheten i å kontakte oppdateringstjenerne.

Oppdatere automatisk

Med iOS 12 eller nyere, eller iPadOS, kan du få enheten til å oppdatere seg automatisk. For å slå på automatiske oppdateringer går du til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering og trykker på Automatiske oppdateringer. Enheten oppdateres automatisk til nyeste versjon av iOS eller iPadOS. Noen oppdateringer må kanskje installeres manuelt.

Oppdater enheten ved bruk av datamaskinen

Hvis du ikke kan oppdatere trådløst på enheten, kan du oppdatere manuelt med en datamaskin du stoler på. Hvis datamaskinen bruker delt internett på enheten du oppdaterer, kobler du datamaskinen din til et annet Wi-Fi- eller ethernet-nettverk før du oppdaterer.

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15 åpner du et Finder-vindu. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes.
  2. Koble enheten til datamaskinen.
  3. Finn enheten på datamaskinen din.
  4. Klikk på Generelt eller Innstillinger og deretter på Se etter oppdateringer.
  5. Klikk på Last ned og oppdater.
  6. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det. Hvis du ikke kan sikkerhetskoden din, kan du finne ut hva du skal gjøre.

Hvis du får feilmeldinger på datamaskinen eller trenger mer plass for å oppdatere

Få hjelp hvis du får feilmeldinger når du oppdaterer enheten med datamaskinen. Hvis du trenger mer plass til en oppdatering, kan du slette innhold manuelt fra enheten.

* Når du oppdaterer til den nyeste versjonen av iOS- eller iPadOS-programvaren, får du også de nyeste funksjonene, sikkerhetsoppdateringene og feilrettingene. Ikke alle funksjoner er tilgjengelige på alle enheter eller i alle regioner. Batteri- og systemytelsen kan påvirkes av mange faktorer, for eksempel nettverksforbindelsen og hvordan du bruker enheten. De faktiske resultatene kan variere.