Oppdater iPhone eller iPad

Finn ut hvordan du oppdaterer iPhone eller iPad til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS.

Du kan oppdatere iPhone eller iPad til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS trådløst.

Hvis oppdateringen ikke vises på enheten, kan du bruke datamaskinen til å oppdatere enheten manuelt. Finn ut hvordan du oppdaterer enheten manuelt hvis du bruker en Mac med macOS Catalina eller nyere, eller hvis du bruker en Mac med macOS Mojave eller eldre eller en Windows-maskin.

Oppdater iPhone, iPad eller iPod touch trådløst

1. Sikkerhetskopier enheten din ved hjelp av iCloud eller datamaskinen.
  2. Koble enheten til strøm og koble den til internett via Wi-Fi.
  3. Gå til Innstillinger > Generelt, og trykk på Oppdatering.
  4. Velg programvareoppdateringen du vil installere. Du kan velge å beholde iOS eller iPadOS 15 og likevel motta viktige sikkerhetsoppdateringer. Eller du kan velge alternativet for å oppgradere til iOS eller iPadOS 16.
    Innstillinger-appen på iPhone som viser alternativer for å oppdatere til iOS 15.7 eller iOS 16.
  5. Trykk på Installer nå. Hvis du ser Last ned og installer i stedet, trykker du på knappen for å laste ned oppdateringen, skriver inn sikkerhetskoden din og trykker deretter på Installer nå. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan koden.

iPadOS 16.1 gis ut i oktober

Hvis du får en varselmelding under trådløs oppdatering

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser en varselmelding når du prøver å oppdatere enheten trådløst.

Noen programvareoppdateringer er ikke tilgjengelige trådløst. VPN- eller proxyforbindelser kan hindre enheten i å kontakte oppdateringsserverne.

Hvis du trenger mer plass under trådløs oppdatering

Hvis en melding ber deg om å midlertidig fjerne apper fordi programvaren trenger mer plass til oppdateringen, trykker du på Fortsett for å tillate at apper fjernes. Når installasjonen er fullført, installeres disse appene automatisk på nytt. Hvis du trykker på Avbryt i stedet, kan du slette innhold manuelt fra enheten for å frigjøre plass.

Tilpass automatiske oppdateringer

Enheten kan oppdateres automatisk mens den lades om natten.

Innstillinger-appen på iPhone som viser alternativer for å oppdatere enheten din automatisk.

Slå på automatiske oppdateringer

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering.
  2. Trykk på Automatiske oppdateringer, og slå deretter på Last ned iOS-oppdateringer.
  3. Slå på Installer iOS-oppdateringer. Enheten oppdateres automatisk til nyeste versjon av iOS eller iPadOS. Noen oppdateringer kan måtte installeres manuelt.

Installer kritiske sikkerhetsoppdateringer

Kritiske sikkerhetsoppdateringer leverer viktige sikkerhetsforbedringer raskere, før de blir en del av andre forbedringer i en fremtidig programvareoppdatering.

Slik får du kritiske sikkerhetsoppdateringer automatisk:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering.
  2. Trykk på Automatiske oppdateringer.
  3. Kontroller at Sikkerhetsoppdateringer og systemfiler er aktivert.

Hvis du ikke vil at kritiske sikkerhetsoppdateringer skal installeres automatisk, kan du installere kritiske sikkerhetsoppdateringer som programvareoppdateringer.

Slik fjerner du en kritisk sikkerhetsoppdatering:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Om.
  2. Trykk på iOS-versjonen.
  3. Trykk på Fjern sikkerhetsoppdatering.

Du kan installere kritiske sikkerhetsoppdateringer på nytt senere, eller vente til det installeres permanent som en del av en standard programvareoppdatering.

Når du oppdaterer til den nyeste versjonen av iOS- eller iPadOS-programvaren, får du også de nyeste funksjonene, sikkerhetsoppdateringene og feilrettingene. Ikke alle funksjoner er tilgjengelige på alle enheter eller i alle land eller regioner. Batteri- og systemytelsen kan påvirkes av mange faktorer, for eksempel nettverksforbindelsen og hvordan du bruker enheten. De faktiske resultatene kan variere.