Oppdater iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du oppdaterer iPhone, iPad eller iPod touch til den nyeste versjonen av iOS – trådløst eller ved å bruke iTunes.

Du kan oppdatere iPhone, iPad eller iPod touch til den nyeste versjonen av iOS trådløst. Hvis du ikke ser oppdateringen på enheten din, kan du oppdatere den manuelt ved å bruke iTunes.

Før du oppdaterer

Lag en sikkerhetskopi av enheten ved å bruke iCloud eller iTunes.

Oppdatere enheten trådløst

Hvis du får en melding om at en oppdatering er tilgjengelig, trykker du på Installer nå. Du kan også følge denne fremgangsmåten:

1. Koble enheten til strøm og koble den til Internett via Wi-Fi.
  2. Trykk på Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering.
    programvareoppdatering-skjermen
  3. Trykk på Last ned og installer. Hvis du får spørsmål om å fjerne apper midlertidig fordi iOS trenger mer plass til oppdateringen, trykker du på Fortsett eller Avbryt. Senere vil iOS installere appene som ble fjernet, på nytt. Hvis du trykker på Avbryt, kan du lese om hva du skal gjøre videre.
  4. Trykk på Installer for å oppdatere nå. Eller du kan trykke på Senere og velge Installer i kveld eller Minn meg på det senere. Hvis du trykker på Installer i kveld, bare kobler du iOS-enheten til strøm før du legger deg om kvelden. Enheten oppdateres automatisk i løpet av natten.
  5. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det. Hvis du ikke kan sikkerhetskoden din, kan du finne ut hva du skal gjøre.

Hvis du ser en feilmelding eller trenger mer plass når du oppdaterer trådløst

Les om hva du må gjøre hvis du ser en feilmelding når du prøver å oppdatere enheten trådløst. Hvis du trenger mer plass til en trådløs oppdatering, kan du oppdatere ved hjelp av iTunes eller slette innhold manuelt fra enheten. Uansett om du bruker iTunes eller oppdaterer trådløst, har du samme mengde ledig plass på enheten etter at du har oppdatert.

Noen iOS-programvareoppdateringer er ikke tilgjengelig trådløst. VPN- eller proxyforbindelser kan hindre enheten i å kontakte iOS-oppdateringstjenerne.

Oppdatere automatisk

iOS-enheten kan oppdateres automatisk med iOS 12. For å slå på automatiske oppdateringer går du til Innstillinger > Generelt > Oppdatering > Oppdater automatisk. iOS-enheten oppdateres automatisk til den nyeste versjonen av iOS. Noen oppdateringer må kanskje installeres manuelt.

Oppdatere enheten ved å bruke iTunes

Hvis du ikke kan oppdatere iOS-enheten trådløst, kan du oppdatere manuelt, ved å bruke iTunes på en datamaskin du stoler på. Hvis datamaskinen din bruker delt Internett på iOS-enheten du oppdaterer, kobler du datamaskinen din til et annet Wi-Fi- eller ethernet-nettverk før du oppdaterer.

1. Installer den nyeste versjonen av iTunes på datamaskinen.
  2. Koble enheten til datamaskinen.
  3. Åpne iTunes og velg enheten du har.
  4. Klikk på Oversikt og deretter på Se etter oppdateringer.
    Oppsummeringspanel i iTunes
  5. Klikk på Last ned og oppdater.
  6. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det. Hvis du ikke kan sikkerhetskoden din, kan du finne ut hva du skal gjøre.

Hvis du får feilmeldinger i iTunes eller trenger mer plass til oppdatering

Få hjelp hvis du ser feilmeldinger når du oppdaterer enheten din med iTunes. Hvis du trenger mer plass til en oppdatering, kan du slette innhold manuelt fra enheten.