Hvis du ikke får logget deg på med Apple-ID-en når du bruker totrinns-verifisering

Les om hva du kan gjøre hvis du har totrinns-verifisering slått på for Apple-ID-en og ikke får logget deg på.

Når du har totrinns-verifisering for Apple-ID-en din, trenger du alltid minst to av de følgende for å logge deg på:

• Apple-ID-passordet ditt
  • Tilgang til en pålitelig enhet
  • Gjenopprettingsnøkkelen

Hvis du har glemt passordet for Apple-ID-en din

Gå til iforgot.apple.com for å nullstille passordet. Du vil måtte oppgi gjenopprettingsnøkkelen og kunne motta en midlertidig verifiseringskode på en pålitelig enhet.

Hvis du har mistet den pålitelige enheten eller det pålitelige telefonnummeret som er tilknyttet Apple-ID-en din

Så lenge du fremdeles har gjenopprettingsnøkkelen og husker Apple-ID-passordet ditt, kan du logge deg på og legge til en ny pålitelig enhet eller et nytt pålitelig telefonnummer i kontoen din. Du kan også fjerne eventuelle enheter du har mistet, solgt eller gitt bort.

1. Gå til  Apple-ID-kontosiden din og skriv inn Apple-ID-en og passordet.
  2. På skjermbildet Bekreft identiteten din velger du "Får du ikke tilgang til de pålitelige enhetene dine?"
  3. Oppgi gjenopprettingsnøkkelen i vinduet som vises.
  4. Gå til Sikkerhet-delen, og klikk på Rediger.

Fjern enheten du ikke lenger vil bruke til å bekrefte identiteten din. Hvis du har flere enheter med Finn iPhone aktivert, kan du bekrefte dem som pålitelige enheter. Du kan også legge til flere pålitelige telefonnumre.

Hvis du har mistet gjenopprettingsnøkkelen

Så lenge du husker Apple-ID-passordet og fremdeles har tilgang til en pålitelig enhet, kan du logge deg på og opprette en ny gjenopprettingsnøkkel.

1. Gå til Apple-ID-kontosiden din.
  2. Logg på med passordet og den pålitelige enheten din.
  3. Under Sikkerhet klikker du på Rediger > Erstatt tapt nøkkel.

Oppbevar gjenopprettingsnøkkelen på et trygt sted. Den gamle gjenopprettingsnøkkelen din vil ikke virke lenger, og du kan ikke bruke den til å nullstille passordet eller få tilgang til kontoen.

Hvis du har mistet to eller flere elementer som kreves for pålogging

Som nevnt ovenfor krever pålogging med totrinns-verifisering minst to av disse elementene:

• Apple-ID-passordet ditt
  • Tilgang til en pålitelig enhet
  • Gjenopprettingsnøkkelen

Hvis du har tapt to av disse elementene permanent, kan du ikke logge på kontoen din eller få tilgang til den igjen. Du vil måtte opprette en ny Apple-ID. Du kan opprette en ny fra nettstedet for Apple-ID.

Les mer

Totrinns-verifisering er noe annet enn tofaktorautentisering – den forbedrede sikkerhetsmetoden som er innebygd i iOS 9 og OS X El Capitan.

Du kan lære mer om sikkerhet og Apple-ID-en din.